מתכון לכרוב כבוש

poli2

New member
מתכון לכרוב כבוש

ערב טוב
מחפשת מתכון לכרוב כבוש שמוגש ליד נקניקיות יש כרוב כבוש מבושל / חמוץ אשמח לקבל מתכונים ותודה מראש
פולי 2
 

clcl

New member
ראי מתכונים +

כרוב כבוש ביתי לצנצנת בתכולה של 3 ליטר מים: 1כרוב בינוני צרור שמיר כהה 3 ליטר מים 3 כפות מלח גס אופן ההכנה: חותכים את הכרוב לרבעים או שמיניות, מניחים בתחתית הצנצנת חלקמ צרור השמיר, מניחים מעליהם חלק מהכרוב ועליו מניחים שוב כרוב וכך הלאה עד למילוי הצנצנת. מרתיחים את המים בתוספת המלח עד להמסת המלח. יוצקים לתוך הצנצנת במצקת עד ל 1 ס"מ מתחת לפתח הצנצנת, מכסים בצלחת ומניחים לנוזלים להספג במשך כשעה . מוסיפים עוד מי מלח לפי הצורך וסוגרים את הצנצנת הרמטית. הכרוב מוכן כעבור 10 ימים. שוקרוט בנוסח אלזס חומרים (8 מנות): 2 ק"ג כרוב כבוש ביתי או מקופסה 3 שיני שום קצוצות 3 בצלים בינוניים קצוצים דק 4 כפות שמן 800 גרם בשר בקר (או חזיר) מעושן 500 גרם שומן אווז (או בייקון) 500 גרם פסטרמה הודו מעושנת 8 נקניקיות עגל 4 נקניקיות בקר (או חזיר) 3 כוסות יין לבן, יבש 6 עלי דפנה 3 שיני ציפורן פלפל שחור טחון טרי 4 זרעוני כוסברה 8 תפוחי אדמה גדולים, קלופים. ההכנה: 1. שוטפים את הכרוב הכבוש במים חמש עד שש פעמים וסוחטים. 2. בסיר שאפשר גם לאפות בו, מחממים את השמן ומטגנים בו את השום והבצל. כאשר הם מתחילים להשחים, מניחים עליהם חצי מכמות הכרוב הכבוש והבשרים (ללא הנקניקיות). מוסיפים גם את התבלינים ומכסים בשארית הכרוב. 3. מכסים הכל ביין ואופים בתנור בחום של 175 מעלות צלזיוס במשך שעתיים. 4. במקביל, מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מתרככים ומבשלים גם את הנקניקיות במים בסיר נפרד עד שהמים רותחים. 5. מניחים בצלחת שכבת כרוב, עליה נתח אחד מכל סוג בשר, נקניקיה ותפוחי אדמה ומגישים עם חרדל ויין לבן. מקור המתכון: ג'אקומו
 
למעלה