מתכון לחמניות מ-ע-ו-ל-ו-ת

דניאלס7

New member
מתכון לחמניות מ-ע-ו-ל-ו-ת

לחמניות טעימות ומעולות!!! המתכון: מצרכים: 1/2 קילו קמח 2 כפות שטוחות שמרים 3 כפות סוכר 1/4 כוס שמן 1/2 כוס מים ביצה כפית מלח לשידרוג: ביצה + 2 כפות מים קרים טרופים סומסום / פרג אופן הכנה: בקערה שמים את כל החומרים למעט המלח ורק אחרי 3 דקות של לישה שמים את המלח. לשים את הבצק כ7-10 דקות. יוצרים כדור בצק חלק ויפה אך די דביק ורך. מקמחים קלות את הקערה, שמים את כדור הבצק ותפיחים לשעה ורבע. לאחר שחלף זמן ההתפחה מקמחים את משטח העבודה, יוצרים חבל ארוך וממנו יוצרים לחמניות בשלל צורות. את הלחמניות שמים על נייר אפיה משומן קלות שמונח על תבנית אפיה. מתפיחים את הלחמניות כ30-50 דקות, לאחר ההתפחה מברישים את הלחמניות בביצה + המים ומפזרים מעל סומסום / פרג. אופים בתנור מחומם על 200 מעלות עד להשכמת הלחמניות. אתמול הכנתי עוד לחמניות ותראו בתמונות איזה יופי יצא! לתמונות נוספות של הלחמניות ולעוד מתכונים רבים, לחצו כאן: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1367208
 
דניאל ברוך הבא לביתנו החם../images/Emo82.gif

הלחמניות נראות מעולה ברשותך אני מעלה אותם למאמרים
 
שווה בטירוף

איזה כיף וכמה טעים לחמניות טריות אני כל כך שואפת ל-0 באפיה אבל אני אשמח לטיפים איך לשמר את הלחמניות אחרי האפיה כי יש להם נטיה להפוך לאבנים מעוצבות ...
 

דניאלס7

New member
תשובה:

אם אתם מתפיחה את הלחמניות היטב ומקפיאה אותם כשהם התקררו מעט לאחר האפייה, הם היו מצוינים גם לאחר מספר ימים. בהצלחה והמשך יום נפלא, דניאל.
 
למעלה