לחם חיטה ופקאנים של הילית רינון חמו
מתכון: לחם חיטה ופקאן של הילית רינון חמו ממליצה:מיצמיצ רכיבים: ¼ כוס גרעיני חיטה מלאה 2 כוסות מים 20 גרם שמרים טריים ½ 1 כוס מים פושרים 3 כפות דבש 20 גרם חמאה מומסת 2 כפיות מלח ¾ כוס אגוזי פקאן קצוצים ½ 1 (350 גרם) כוסות קמח מלא 2 (260 גרם) כוסות קמח לבן אופן הכנה: . להכין את החיטה כמה שעות לפני הכנת הלחם: להרתיח את הגרעינים ב-2 כוסות המים, לכבות את האש ולהשאיר ככה שעה. להרתיח שוב ולבשל כחצי שעה עד שתתרכך. לסנן את המים. אמורה להתקבל כ-¾ כוס חיטה מבושלת. 2. לערבב את השמרים ב-½ 1 כוס מים פושרים בקערה ולתת להתחיל לתסוס. להוסיף את החיטה המבושלת, דבש, חמאה מומסת, מלח, פקאנים, קמח מלא וכוס מהקמח הלבן ולערבב היטב. להוציא למשטח מקומח, ללוש היטב כמה דקות, תוך הוספת קמח לבן לפי הצורך, רק עד שלא יהיה דביק מדי. לגלגל בקערה נקיה משומנת קלות ולהניח לתפיחה יפה של שעה וחצי בערך. 3. ללוש את הבצק שתפח, לעצב ככר אחת או שתיים, לשים בתבנית שטוחה על נייר אפיה, לכסות במגבת קלה ולהניח לתפיחה כ-40 דקות. 4. לחרוץ חריצים בסכין חד מאוד, אם רוצים. לאפות בתנור בחום 200° עם אדים, כ-10 דקות. להנמיך את החום ל-180° ולאפות עוד כחצי שעה או עד שאפוי היטב. להוציא ולקרר על רשת. (אני לא קררתי על שום רשת)