מתכון להכנת פונ'ץ - יש רעיונות?

3טוטי

New member
מתכון להכנת פונ'ץ - יש רעיונות?

התכוננתי ל -בשרים על האש.. קניתי הכל... ומזג האויר מהתל.. אז צריכה רעיונות חוץ מהרגיל והמוכר ל - 20 חבר'ה תוססים שמגיעים למסיבת הפתעה ל - בן 23 תודה מראש לעוזרים בשטח
 

חנהפ

Member
מתכון: פונץ יין והדרים

מתכון: פונץ יין והדרים רכיבים: 2 כוסות תה חזק. 3 כוסות יין אדום מתוק. 5 כפות סוכר. מקל קינמון. כוס וחצי מיץ תפוזים. 3 כפות מיץ לימון טרי. גרידת תפוז וגרידת לימון. חצי כוס מיץ אשכוליות אדומות. אופן הכנה: מרתיחים את התה עם היין,הסוכר ומקל הקינמון. מוסיפים את כל מיצי ההדרים,מערבבים ומתקנים את הטעם לפי הצורך. מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את גרידת התפוז והלימון ומגישים חם. הערות: מקור המתכון: http://www.mood4food.co.il הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

חנהפ

Member
מתכון: פונץ סיידר ורום

מתכון: פונץ סיידר ורום רכיבים: תפוז לא מקולף. 8 מקלות ציפורן. 5 כוסות סיידר תפוחים. 5 מקלות קינמון. תפוח עץ מקולף ופרוס לפלחים. אופן הכנה: נועצים את מקלות הציפורן בקליפת התפוז ומניחים בסיר. מוסיפים לסיר את הסיידר ומקלות הקינמון ומרתיחים. כשהתערובת מגיעה לרתיחה,מכבים את האש,מכסים את הסיר ומשהים לכשעה. מוציאים מהסיר את התפוז ואת מקלות הקינמון. מוסיפים לסיר את פלחי התפוח ומניחים על האש. כשהסיידר מתחיל לרתוח שוב מוזגים לתוכו את הרום ומכבים את האש. מוזגים לכוסות כשבכל כוס כמה פלחי תפוח ומקל קינמון המשמש גם לערבוב המשקה. מגישים חם. הערות: מקור המתכון: http://www.mood4food.co.il הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

חנהפ

Member
מתכון: מרק בטטה ודלעת

מתכון: מרק בטטה ודלעת רכיבים: 1/2 1 כוסות בטטה חתוכה לקוביות 1 כוס דלעת חתוכה לקוביות מים כדי כיסוי הבטטה והדלעת בסיר 2 כפות חמאה 1 כף קמח 2 כפיות מלח 1/4 כפית שורש ג`ינג`ר טרי מגורר 1/8 כפית קינמון 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון 1 כף טימין 1 כף סוכר חום 1/2 1 כוסות מרק עוף, אפשר מאבקה אבל רק של ``קנור``, או מים 1 כוס חלב אופן הכנה: 1. מבשלים את הבטטה והדלעת בסיר עם מי הבישול במשך 20-30 דקות. מסננים. 2. במעבד מזון טוחנים יחד את הירקות המבושלים, החמאה, הקמח, התבלינים, הסוכר ומרק העוף או המים. מעבדים למחית חלקה. 3. מעבירים את התערובת לסיר. מוסיפים את החלב, ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים מיד. הערות: מקור המתכון: ששק הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

חנהפ

Member
מתכון: מרק בצל קלאסי

מתכון: מרק בצל קלאסי רכיבים: 50 גרם חמאה 1 כף שמן זית 1 קילו בצל, פרוס לרצועות 1/4 כוס קמח 1/2 כוס יין לבן יבש 1 כפית שום כתוש 1 כפית עלי טימין טריים ( או 1/2 כפית יבשים) 184 כוס אבקת מרק 5-6 כוסות מים רותחים מלח ופלפל אופן הכנה: ממיסים את החמאה בסיר גדול ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגניםעל להבה נמוכה, תוך כדי בחישה עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל. מסירים מהאש, מוסיפים את היין, מערבבים היטב ומגרדים את המשקעים מתחתית הסיר. מוסיפים את השום, הטימין, ואבקת המרק. מחזירים לאש ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה, תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ופלפל. מגישים לצד המרק טוסטים מבאגט או בייגלה עם גבינה צהובה מותכת. בתיאבון הערות: התקבל מרשת קפולסקי כשר, וגם טעים מקור המתכון: מתוך ביקשתם קיבלתם עיתון לאישה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

חנהפ

Member
מתכון: מרק גריסים עם פטריות

מתכון: מרק גריסים עם פטריות רכיבים: 1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות 25 גר' חמאה 1/2 כוס גריסי פנינה 200 גר' פטריות יער מיובשות מושרות וקצוצות 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות 3 שיני שום קצוצות 1 כף קמח 1 כף פטרוסלינון קצוץ קורט מלח קורט פלפל שחור 8 כוסות מרק עוף צח או ציר ירקות אופן הכנה: 1. מטגנים את הבצל בחמאה עד שיזהיב 2. מוסיפים את הגריסים ובוחשים 3. מוסיפים את הפטריות, גזר, תפוח אדמה ושום בוחשים ומוסיפים קמח. 4. בוחשים היטב ומוסיפים את הפטרוסלינון מלח ופלפל, והמרק. 5. מביאים לרתיחה שנית תוך בחישה נמרצת, מנמיכים את האש ומבשלים כ-1.5 שעות. בוחשים מדי פעם במהלך הבישול. הערות: מקור המתכון: מרקים של חנה שאולוב, עם שינויים של corum הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

חנהפ

Member
מתכון: מרק מיניסטרונה

מתכון: מרק מיניסטרונה רכיבים: 1/2 כוס שעועית לבנה יבשה 1/3 כוס שמן זית משובח 1 בצל קצוץ 2 שיני שום פרוסות דק 50 גר' בשר מעושן חתוך לרצועות 4 כפות עשבי תיבול מעורבים - בזיליקום מרווה מיורן פטרוזיליה טימין 4 עגבניות קלופות וקצוצות דק 1/2 כוס יין אדום יבש 6 כוסות מרק צח או מים 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות 2 גבעולי סלרי, פרוסים 1 כרישה יפה פרוסה מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כוס מקרוני קצרים ורחבים, מבושלים אופן הכנה: משרים את השעועית בהרבה מים למשך הלילה. מסננים מחממים בסיר גדול את השמן ומאדים את הבצל והשום כמה דקות. מוסיפים את הבשר המעושן ועשבי התיבול, ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות ומערבבים כמה דקות. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מניחים לרתוח 2-3 דקות מוסיפים את השעועית, המרק הצח או המים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כשעה, עד שהשעועית רכה. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים כ-20 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים מוסיפים את הפסטה המבושלת מערבבים ומגישים חם עם לחם. אפשר להגיש עם כף פסטו. הערות: מקור המתכון: בישול איטלקי - ישראל אהרוני-שאול אברון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה