מתכון להגרלה: פשטידת בצל ופטריות
פשטידת בצל ופטריות של קובי בר מצרכים לבצק: 1/3 2 כוסות קמח תופח 100 גרם מרגרינה 1 גביע שמנת חמוצה (פחות כף או שתיים לפי הצורך) מצרכים למלית: 3 כפות חמאה או מרגרינה 3-4 בצלים גדולים קצוצים 1 סלסלת פטריות שמפיניון או קופסת שימורים של פטריות פרוסות ½ מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול של "השף הלבן" 1 כפית גדושה אבקת מרק פטריות מלח ופלפל לפי הטעם ½ כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה) 3 ביצים טרופות 150 גרם גבינה צהובה מגוררת (לא חובה) אופן ההכנה: מעבדים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ורך, אך לא דביק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך 30 דקות. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומבשלים עוד 4-5 דקות. מוסיפים את השמנת המתוקה והתבלינים ומבשלים עד שמסמיך קצת. מצננים מעט את המלית ומוסיפים את הביצים הטרופות תוך כדי ערבוב. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ סנטימטר או מעט יותר עבה ומרפדים תבנית עגולה מס´ 26 או תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ. דואגים להשאיר דפנות בצק בגובה של 2 סנטימטר בערך. מוזגים את המלית לתוך התבנית המרופדת בצק ואופים בחום בינוני למשך 15 דקות או עד שהמלית מתייצבת. בשלב זה מפזרים מעל המלית גבינה צהובה מגוררת, או לחילופין יוצרים רצועות מהבצק שנותר (אם נשאר בצק) ומסדרים את הרצועות שתי וערב על המלית. מורחים את רצועות הבצק בביצה טרופה וממשיכים לאפות את הפשטידה, בין אם היא עם גבינה או רצועות בצק, למשך 30 דקות נוספות או עד שהבצק זהוב והמלית יציבה לגמרי. מניחים לפשטידה להתקרר למשך 15 דקות לפני ההגשה (כדי שלא תתפורר). הכנתי את הפשטידה בתבנית מס´ 26 לארוע משפחתי ואחרי 10 דקות לא נשאר ממנה כלום... סימן טוב, לא?
פשטידת בצל ופטריות של קובי בר מצרכים לבצק: 1/3 2 כוסות קמח תופח 100 גרם מרגרינה 1 גביע שמנת חמוצה (פחות כף או שתיים לפי הצורך) מצרכים למלית: 3 כפות חמאה או מרגרינה 3-4 בצלים גדולים קצוצים 1 סלסלת פטריות שמפיניון או קופסת שימורים של פטריות פרוסות ½ מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול של "השף הלבן" 1 כפית גדושה אבקת מרק פטריות מלח ופלפל לפי הטעם ½ כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה) 3 ביצים טרופות 150 גרם גבינה צהובה מגוררת (לא חובה) אופן ההכנה: מעבדים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ורך, אך לא דביק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך 30 דקות. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומבשלים עוד 4-5 דקות. מוסיפים את השמנת המתוקה והתבלינים ומבשלים עד שמסמיך קצת. מצננים מעט את המלית ומוסיפים את הביצים הטרופות תוך כדי ערבוב. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ סנטימטר או מעט יותר עבה ומרפדים תבנית עגולה מס´ 26 או תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ. דואגים להשאיר דפנות בצק בגובה של 2 סנטימטר בערך. מוזגים את המלית לתוך התבנית המרופדת בצק ואופים בחום בינוני למשך 15 דקות או עד שהמלית מתייצבת. בשלב זה מפזרים מעל המלית גבינה צהובה מגוררת, או לחילופין יוצרים רצועות מהבצק שנותר (אם נשאר בצק) ומסדרים את הרצועות שתי וערב על המלית. מורחים את רצועות הבצק בביצה טרופה וממשיכים לאפות את הפשטידה, בין אם היא עם גבינה או רצועות בצק, למשך 30 דקות נוספות או עד שהבצק זהוב והמלית יציבה לגמרי. מניחים לפשטידה להתקרר למשך 15 דקות לפני ההגשה (כדי שלא תתפורר). הכנתי את הפשטידה בתבנית מס´ 26 לארוע משפחתי ואחרי 10 דקות לא נשאר ממנה כלום... סימן טוב, לא?