מתכון להגרלה: לזניה

bali

New member
מנהל
מתכון להגרלה: לזניה

מתכון ללזניה: (6 מנות) החומרים: ½ חבילה של עלי לזניה מוכנים (אוסם – אין צורך בבישול קודם) רוטב העגבניות 1 קופסה של עגבניות מקולפות וחתוכות או 10 עגבניות בשלות מקולפות וחתוכות לקוביות. 3-5 שיני שום (לפי הטעם) 1 בצל גדול – חתוך לקוביות. ירקות (לפי הטעם או לפי מה שיש בבית: פטריות; תירס; אפונה; גזר; שעועית ירוקה; גמבה – אפשר הכל או חלק מהירקות ואפשר להשתמש גם בירקות אחרים) כף אורגנו. כף פפריקה מתוקה. כפית מלח ½ כפית פלפל לבן טיבולית (או שניים) בזיליקום של קנור (או עשבי טיבול לפי הטעם) – לא חובה. רוטב הבשמל. 3 כוסות חלב (בערך ½ ליטר) 50 ג´ חמאה מלוחה של תנובה 3 כפות קמח. 3 ביצים מלח ופלפל. גבינה צהובה מגוררת (כל סוג אהוב אפשרי). אופן ההכנה: בסיר גדול מטגנים במעט שמן את הבצל, והפטריות למס´ דקות או עד שהבצל הופך להיות שקוף. מוסיפים את קופסת העגבניות + כפית סוכר ואת שיני השום ומבשלים בערך 7-8 דקות. מוסיפים את יתר הירקות (אפשר גם מוקפאים) ומטבלים בכף אורגנו, פפריקה, מלח, פלפל ועשבי טיבול. מבשלים עוד מס´ דקות תוך ערבוב מידי פעם (עד אשר כמעט לא נשארים נוזלים – אבל לא לייבש לגמרי). הכנת רוטב הבשמל: בסיר אחר (בינוני) על הגז מכניסים את החלב ואת החמאה. כאשר החמאה נמסה כליל מוסיפים את הקמח כף אחר כף ומערבבים במרץ (ובפיזומים) חשוב לערבב היטב שלא יווצרו גושים. מטבלים במלח ובפלפל (אפשר להוסיף מעט אגוז מוסקט). אחרי שהתערובת רתחה להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה, תוך כדי ערבוב, עוד מספר דקות – הרוטב אמור להסמיך מעט. לאחר שכיבתם את הלהבה להמתין 5 דקות בערך ואז להוסיף ביצה ולטרוף מיד והיטב ועוד ביצה ועוד ביצה  וביחד 3 ולערבב היטב היטב (התוספת של הביצים אינה חובה אך היא מעשירה ומטפיחה את הרוטב – מתכון מקונדיטוריה צרפתית ) בתבנית מוארכת (בערך 25X30) ומשומנת קלות. מניחים שיכבה של עלי לזניה מעל ½ מכמות רוטב העגבניות ו-1/2 מכמות רוטב הבשמל. ושוב פעם – עלי לזניה, רוטב עגבניות, רוטב בשמל. ומעל הכל מפזרים גבינה צהובה/ קשקבל/ פרמזן מגוררת. בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות מכניסים את הלזניה שהיא עטופה בנייר כסף, לכ- 25 דקות. אחרי 25 דקות מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ- 10- 15 דקות עד שהגבינה הצהובה תקבל גוון זהוב ונאה. המלצת השף: מומלץ לקרר את הלזניה היטב – לחתוך אותה למנות ואז לחמם שוב ולהגיש חם. יום למחרת – הלזניה יותר טעימה.... הולך מצוין עם סלט יווני ולחם שום..... ולקינוח עוגת גבינה מעודנת.... בתאבון 
 

bali

New member
מנהל
היי דפדפ... אלה מתכונים נורא ישנים

ולצערי אין לי מושג מי המקור שלהם...
כשיש לי מושג אני מציינת את המקור כמובן. נדמה לי שהלזניה הזו ניתנה ליע לידי חברה מפורום ספידי אבל אני לא בטוחה. ענבל.
 
למעלה