מתכון להגרלה:גלילי עוף ממולאים בעיט

שלגונית

New member
מתכון להגרלה:גלילי עוף ממולאים בעיט

גלילי עוף ממולאים בעיטורי עגבניות וזיתים של שי עשהאל החומרים: 1 ק"ג חזה עוף פרוס דק (לא "דפוק") 1 וחצי צנצנות עיטורי עגבניות של אוליביה צנצנת ממרח זיתים ירוקים של אוליביה 1 ביצה 6 כפות קמח 10 כפות פירורי לחם 1/2 כפית פלפל שחור גרוס כפית אורגנו לעיטור: תפרחת עשבי תיבול לפי הטעם האישי אופן ההכנה: מורחים את נתחי החזה בשכבה יפה של ממרח זיתים ירוקים. מסננים את עיטורי העגבניות מהשמן ומוזגים על הממרח. השמן שנותר מהסינון ישמש בהמשך ההכנה. מכינים שלוש צלחות ושמים באחת את הקמח, בשנייה את הביצה בשלישית את פירורי הלחם מעורבבים עם הפלפל והאורגנו. מגלגלים הבשר ומטבילים את הגלילים בקמח, בביצה ובפירורי הלחם. לאחר הציפוי אפשר לטגן את הגלילים בשמן הזית שנותר מעיטורי העגבניות או למשוח אותם בשמן הזית ולאפות בתנור עד שפירורי הלחם מזהיבים. מניחים את הגלילים על צלחת הגשה ומעטרים בעשבי התיבול.
 
למעלה