מתכון לדגים לשבועות

אני מחפשת רעיון לדגים לליל שבועות. (הארוחה חלבית) יכולים להיות מבושלים גם עם מוצרי חלב. המתכון צריך להתאים לשני סוגי דגים שונים: האחד סלמון ווהשני יהיה פילה מסוג אחר (אולי אמנון או דניס או לברק)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני מחפשת רעיון לדגים לליל שבועות. (הארוחה חלבית) יכולים להיות מבושלים גם עם מוצרי חלב. המתכון צריך להתאים לשני סוגי דגים שונים: האחד סלמון ווהשני יהיה פילה מסוג אחר (אולי אמנון או דניס או לברק)
אני אוהבת את המתכון לסלמון "שחור" של לימור לניאדו תירוש. מכינה כבר כמה שנים כשבא לי להשקיע טיפה יותר (כי מלכלכים עוד מחבת..).

סלמון שחור, מטבח מקומי

חומרים

1200 גרם סלמון טרי ללא העור
חצי כוס שמן זית
200 ג' בצל ירוק (6-8 יחידות) חתוך לעיגולים
60 ג' ג'ינג'ר קלוף וחתוך לגפרורים דקים מאוד(ראו הסבר בגוף הכתבה)
2/3 כוס סויה יפנית משובחת
6 כפות סוכר
כפית פלפל לבן
חצי כפית שבבי צ'ילי
כפית מיץ ליים או לימון

לזרייה מעל: 2 כפות שומשום שחור ו-2 כפות שומשום לבן

הכנה

מוזגים שמן זית לווק או למחבת ומטגנים על להבה בינונית את הג'ינג'ר והבצל הירוק למשך שתי דקות. מוסיפים את הסויה, הסוכר, הפלפל והצ'ילי ומבשלים לא מכוסה למשך עשר דקות על אש קטנה. מכבים, מוסיפים מיץ לימון ומצננים. למנה ראשונה חותכים את הסלמון לקוביות בגודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ ומשפדים על כל שיפוד 2-3 קוביות סלמון. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. מסדרים את השיפודים בשורה ומוזגים מעל את הרוטב. למנה עיקרית מניחים את הסלמון בשלמותו בתבנית שמתאימה לתנור וגם להגשה לשולחן, מוזגים את הרוטב מעל. משרים את הסלמון במקרר למשך שעתיים עד לילה. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
את השיפודים אופים למשך 10 דקות. סלמון שלם למשך 20-25 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את שני סוגי השומשום ומגישים מיד עם אורז לבן או ירק מאודה.
 

michalgad

Active member
אני מתכננת קוביות סלמון וירקות ( או שיפודים ) ומנה אחרת של קוסקוס דגים
 

עדיקים

Active member
סלמון אפשר פשוט לעשות בתנור עם לימון שמן זית, רוזמרין טימין מל"פ לעטוף בנייר אפיה ונייר כסף ולאפות. יוצא מעולה.

לגבי הפילה, אצלנו בעבר היינו עושים לשבועות דגי סול מטוגנים כמו שניצל זה היה מעדן, שנים שלא הכנתי את זה.

אופציה אחרת שאפשר לעשות מפילה זה חריימה (שלא שאני יודעת....)

מקוה שעזרתי קצת בתור אחת שלא ממש אוכלת דגים בשנים האחרונות זה המעט שיכולתי לעשות כדי לעזור לך.
 
למעלה