מיכל בן טובים
New member
מתכון: אורז ירוק
מתכון: אורז ירוק רכיבים: 2 כוסות אורז בסמטי 3 כוסות מרק עוף (או בטעם עוף פרווה) 2 בצלים גדולים קצוצים דק מעט שמן או חמא 1 כוס תערובת של פטרוזיליה, שמיר, נענע וכו´ קצוצים 1/2 כוס בזיליקום, מרווה וכו´ קצוצים 2-3 לימונים מיובשים פרוסים(לימון פרסי) מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1/2 כוס יוגורט חלק להגשה: סומאק אופן הכנה: בסיר מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים עשבי תיבול ולאחר דקה את האורז. מתבליפ בלימון מיובש, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות. מוסיפים את המרק, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את הלהבה, מניחים מגבת בין המכסה לסיר וממתינים 5 דקות. פותחים, מוסיפים יוגורט, מערבבים ומגישים עם סומאק מעל הערות: מקור המתכון: חני פרבר ל"על השולחן"-גיליון 109 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מתכון: אורז ירוק רכיבים: 2 כוסות אורז בסמטי 3 כוסות מרק עוף (או בטעם עוף פרווה) 2 בצלים גדולים קצוצים דק מעט שמן או חמא 1 כוס תערובת של פטרוזיליה, שמיר, נענע וכו´ קצוצים 1/2 כוס בזיליקום, מרווה וכו´ קצוצים 2-3 לימונים מיובשים פרוסים(לימון פרסי) מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1/2 כוס יוגורט חלק להגשה: סומאק אופן הכנה: בסיר מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים עשבי תיבול ולאחר דקה את האורז. מתבליפ בלימון מיובש, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות. מוסיפים את המרק, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את הלהבה, מניחים מגבת בין המכסה לסיר וממתינים 5 דקות. פותחים, מוסיפים יוגורט, מערבבים ומגישים עם סומאק מעל הערות: מקור המתכון: חני פרבר ל"על השולחן"-גיליון 109 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2