מתי יש ימים פתוחים באוניברסיטאות?

photo freak

New member
מתי יש ימים פתוחים באוניברסיטאות?

שלום לכולם, ראיתי שפירסמו את תנאי הקבלה לאוניברסיטאות...אבל לא בכולם פירסמו את הימים הפתוחים של האוניברסיטאות...... הייתי רוצה לדעת אם יש לכם מושג מתי הימים הפתוחים של כל אוניברסיטה? כרגע אני רק יודעת שלבו גוריון יש ב 4 בפברואר..... תודה מראש, מיכל

Loser

New member
ימים פתוחים

אונ´ עברית - 27.2 טכניון - 20.2 ת"א - אין כסף בר-אילן - לא זוכרת

פומפיה

New member
הוספתי ל"לוח האירועים" שלנו

אתה יכול לגשת אליו מהשורה האפורה או דרך עמוד הקהילה.

PooKiPsiT

New member
זאת באמת הסיבה??

באוניברסיטת תל אביב לא עושים יום פתוח כי אין תקציב?!? בתור אוניברסיטה שמחשיבה את עצמה למספר 1 בארץ, זה לא ממש נראה לי.... למה שלבר אילן ולאוניברסיטה העיברית יהיה תקציב ולת"א לא? אני שמעתי שזה בגלל שהם סנובים שם והם יודעים שיש מספיק אנשים שרוצים להרשם אליהם ואז הם לא כ"כ צריכים יום פתוח בשביל למשוך אנשים... תקנו אותי אם אני טועה

orlyt

New member
כן. זו באמת הסיבה

אוניברסיטת ת"א נמצאת בגרעון גדול מאוד. הימים הפתוחים מתקיימים בד"כ ביום ו´ אז האוני´ פנויה להכיל בה אנשים רבים כי אין לימודים. יום פתוח מצריך נוכחותם של אנשי מנהלה רבים שאינם עובדים ביום ו´ ולכן יש לשלם להם שכר מיוחד וכו´ וכו´. נכון שת"א לא זקוקה לימים פתוחים כדי למשוך אליה אנשים (כך גם אוניברסיטאות אחרות - יש בעיות לפעמים בחוגים מסוימים, ובזה לא עוזר יום פתוח), אבל בשנים עברו היא כן היתה מקיימת אותם והם היו כוללים חלוקת פליירים של נציגי הסטודנטים (חוויה טראומטית במיוחד זו היתה) והרצאות לא קשורות לשום דבר. בסופו של דבר צריך לשבת עם הידיעון לקרוא אותו ולבוא לפורום הזה כדי לשאול שאלות הבהרה. ביום הפתוח לא מקבלים יותר מדי תשובות... לפני תחילת הלימודים, מוזמנים הסטודנטים החדשים לכנס פתיחה שבו מסבירים להם בחוג שהם כבר רשומים אליו על כל מיני נהלים ועניינים ספציפיים להם. בתכל´ס מי שיש לו שאלה ימצא עליה את התשובה, ואין צורך לכנס בשביל זה אנשים מכל רחבי תבל.

יוסי99

New member
לא מסכים

מאד קשה הלרשם למקום מבלי שיהיה לך מושג איך הוא נראה\ מה האווירה \ לקבל את המידע ישירות, פנים אל פנים, בתוספת חוברת הסבר מפורטת על כל פקולטה. כנ"ל לגבי מקומות שלמשל צריך לקחת בהם מעונות\ דירה. חלק נכבד מהבחירה שלי (ת"א ולא ירושלים) הושפעה מהימים הפתוחים.

המאיה

New member
מי צריך ימים פתוחים?

בימים פתוחים אי אפשר לראות את האוניברסיטה כמות-שהיא, מכיוון שהאינטרס המובן של כל אוניברסיטה הוא ליחצן את עצמה. בחינה מושכלת של אוניברסיטה היא פשוט להסתובב באיזור, לראות את הקמפוס ואולי אפילו להכנס לשיעור, להקשיב להרצאה או להתייעץ עם סטודנטים(שאם לא יהיו לפני מבחן מרגיז ששואב מהם את חדוות החיים,ישמחו לעזור). .we need to repeat what´s familiar even if it´s bad for us .we need to repeat what´s familiar even if it´s bad for us

יוסי99

New member
שוב, חולק על דעתך

יום פתוח בנוי לכבוד אנשים שאין להם מושג איפה האוניברסיטה נמצאת, וחושבים עוד שנה להתחיל ללמוד בה. אתה מגיע לשם, מקבל מפה על המקום, יש לך סדר יום של כמה דברים שעליך לדעת: תנאי קבלה ושאלות למזכירות+ הרצאה של הדיקאן בד"כ על אופי הפקולטה והלימודים + דברים מפי אחד הסטודנטים + הרצאה לדוגמה. בנוסף, אתה מקבל חוברות עם כל המידע הנחוץ לך. א) אתה בטוח שלא פספסת שום דבר מהותי, כי אתה יודע איזה מידע היה עליך לקבל. ב) קיבלת מידע כתוב, שכוון לקהל היעד שאתה חלק ממנו, ולפיכך הוא המידע הרלוונטי (כמה סטודנטים יש, האם הם לומדים תואר נוסף, באיזה אחוזים, האם יש מרצים זרים, מה הכיוון של הפקולטה, איך בנויה תוכנית הלימודים, מה הפעילות הנוספת -חברתית, התנדבותית ועוד - שיש..) ג)הכל היה לך נגיש ולא היית צריך לנחש \ לרוץ אחרי אנשים זרים ולשאול אותם שאלות, ולהסתמך על תשובות שניתנו בעלמא, ללא אחריות מצד המשיב. שוב, אם יש לך חברים סטודנטים, ואתה מכיר בערך את האוניברסיטה, ובדקת כבר בידיעון איזה קורס יש ביום שלישי בצהריים, ואתה גם יודע שזה קורס שתוכל להכנס אליו לקראת סופו\ האמצע שלו (כי הרי לא באים לבקר בתחילת שנה, אלא באמצע\סוף) ולהבין משהו, ושהמרצה הוא מדגם מייצג של מה שהולך בפקולטה ולא איזה חריג שכולם שונאים\אוהבים, ושהקורס לא עבר חדר \ אין חופשה באותו יום ועוד ועוד, אז אתה לא זקוק ליום פתוח. כילד מבוהל למדי בכתה יב שביקר בימים פתוחים לבד, אני מבטיח לך שזה היה הרבה יותר פשוט. בנוגע ליחצנות - בכל מקום תשמע "אנחנו הכי טובים", אבל אחרי עשר דקות שהם מדברים תבין גם אם זה מקום בשבילך או לא, בקווים כלליים. אני למשל נכחתי בשני ימים פתוחים שכללו הרצאות. הנושאים לא היו מעניינים בשני המקרים, אבל באחד המקומות (ירושלים), האווירה הייתה כ"כ כבדה, אקדמית ומדכאת, לעומת השני שבו היא הייתה הרבה יותר מחוברת למציאות. נכון, זה לא חייב להיות מייצג. אבל אם אתה בוחר להביא בפני אנשים שעוד לא התחילו את לימודיהם יחס ואווירה כזאת כבדה, זה מעיד על משהו. וגם ההפך הוא נכון.

ailag

New member
אין תקציב.

ביטלו את חובת הספורט (יש!) ואת חובת השיעור בנושא אחר
. כל מרצה חייב למלא את כל השעות, גם אם הוא גרוע. אי אפשר לעשות כלום, לארגן כלום.. איזה כיף :/

למעלה