מתי חלה התישנות על תביעה ממעביד

מצב
הנושא נעול.

סודA

New member

מעבידי לשעבר, דרש וגבה ממני תרומת שעות חופשה שנתית לטובת המפעל. עד כמה שהבנתי, זו היא דרישה לא חוקית אף כי אישרתי בחתמתי שאני מסכים לתרום. בהנחה שאמנם כך, בתוך כמה שנים חלה התישנות על תביעה אפשרית להחזר "תרומה" כזו?

4-5.

מעבידי לשעבר, דרש וגבה ממני תרומת שעות חופשה שנתית לטובת המפעל. עד כמה שהבנתי, זו היא דרישה לא חוקית אף כי אישרתי בחתמתי שאני מסכים לתרום. בהנחה שאמנם כך, בתוך כמה שנים חלה התישנות על תביעה אפשרית להחזר "תרומה" כזו?
4-5.

סודA

New member
תודה יוסאריאן, האם ועל מה זה מבוסס?

תודה יוסאריאן, האם ועל מה זה מבוסס?
אגב, אולי זה יענין אותך, הבן שלי עם חבר נוסף עשו לפני מספר שנים עבודת מחקר על טייסת הגליל.

שיר ורד

New member
אני לא בטוח שהדרישה בלתי חוקית

אפשר לראות בדרישה הנ"ל כהפחתת שכר חד-פעמית. אם זה כך, אז מאחר וחתמת על כך, זה יחשב חוקי. תקופת ההתישנות לתביעות שכר רגילות היא 7 שנים. תקופת ההתישנות לתביעה בגין חוק חופשה שנתית היא 3 שנים.

סודA

New member
תודה שיר, משני מקורות שונים הבנתי

אפשר לראות בדרישה הנ"ל כהפחתת שכר חד-פעמית. אם זה כך, אז מאחר וחתמת על כך, זה יחשב חוקי. תקופת ההתישנות לתביעות שכר רגילות היא 7 שנים. תקופת ההתישנות לתביעה בגין חוק חופשה שנתית היא 3 שנים.
תודה שיר, משני מקורות שונים הבנתי
שלמרות חתימתי תרומת שכר כזו אינה חוקית. לעומת זה, אילו נתרם שווי ימי החופשה לגורם אחר זה היה חוקי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה