מתי אתן מתכננות לספר?

היילדה

New member
מתי אתן מתכננות לספר?

מצד אחד אני ממש רוצה לספר לכולם... מצד שני, אני מפחדת מ.... ולכן מעדיפה שאף אחד לא ידע עד אחרי הלידה... (טוב, קצת קיצוני, אני יודעת...) בקיצור, סתם לסקרנות, מתי אתן סיפרתן/מתכננות לספר על ההריון להורים? לחברים קרובים? לחברים ולמשפחה רחוקים?

מקוםבלב

New member
צהריים טובים לך יקרה,

ממה שאני יודעת מהבנות שאני בקשר איתן, רובן מעדיפות לספר אחרי השקיפות.

סנדי 50

New member
מניסיון קודם,

אני מאוד קרובה להורים לאחי ולסבתא שלי וכולם גם יודעים מה עבר עלי ומהו מצבי הנפשי כתוצאה מכך, רק איתם דיברתי בכל תקופות האובדנים (חוץ מבעלי כמובן). כך שלהם סיפרתי ברגע שראיתי שני קווים כי בלעדיהם אני לא יכולה לעבור את זה נפשית, כמובן שהם לא מספרים לאף אחד לאור מה שעברתי והם חוששים ועוברים איתי בליבם כל בדיקה וכל יום קשה. לגבי המשפחה של בעלי אנחנו פחות קרובים אליהם והם גם לא כ"כ יודעים לשמור על הפה שלהם סגור, אז הם כמובן לא יודעים, חוץ מזה באובדן הראשון שהיה בשבוע שכבר כולם ידעו על ההריון הם מאוד אכזבו אותנו בכך שלא יחסו לזה את המשמעות שצריך היה (מדובר פה בכל זאת בהורים...) ואני פשוט לא יכולה לסלוח על כך. בקיצור עד שלא יראו בטן והם יסיקו לבד הם לא ידעו דבר, וכך גם לגבי כולם, למרות שיש לי חברות כמו אחיות אני פשוט לא אומרת לאף אחד. למען האמת קשה לי להודות בכך עוד בפני עצמי, רק בימים האחרונים התחלתי להפנים שאני בהריון... אבל את יודעת אחרי כל המגילה שלי, בסופו של דבר כל אחד עושה את מה שהוא רואה לנכון.

תלוי במידת הקירבה...

שתי חברות מאוד מאוד טובות, שהיו איתי לכל אורך הדרך ידעו עוד כשהייתי בטיפול (פוריות) וקבלו עדכונים שותפים. ההורים גם ידעו די בהתחלה, כי גם הם ידעו שאנחנו עושים טיפול. כל היתר ידעו יותר מאוחר: חלק אחרי שקיפות, חלק רק כשראו בטן.

היילדה

New member
אני בטוח אחכה עד לדופק

ואז נראה, אולי נספר רק להורים. ונשביע אותם לשמור סוד... אבל נראה

למעלה