מתי ארגיש את הקטנטנים

easila

New member
מתי ארגיש את הקטנטנים../images/Emo20.gif

היי לכולן, שאלה למי שזוכרת ולמי שעדיין בהריון... אני כבר בשבוע 21 ועדיין לא מרגישה תזוזות כולם אומרים שזה מוזר ואני אמורה להרגיש אותם, אני ממש נלחצת מזה למרות שהרופא אמר שהכל בסדר וכנראה שבגלל שזה תאומים יקח לי יותר זמן. מתי הרגשתן אותם בפעם הראשונה? ובכלל ממש מלחיצים אותי שהריון תאומים הוא קצר מאד, מה הסיכויים ללידה מוקדמת? באיזה שבוע ילדתן? תודה מראש

הסירי דאגות מ../images/Emo23.gifך....

אני התחלתי להרגיש רק בשבוע 22-23 (וזה למרות שהיה מדובר בהריון שני). בהתחלה תרגישי מעין בועות ורק אח"כ תזוזות. לגבי אורך ההריון, הסיכוי ללידה מוקדמת אצל תאומים גבוה יותר. הסיבה היא שרחם האישה "מתוכנן" לעובר יחיד ותאומים היא תופעה "לא טבעית". כמובן שגם כוח הכובד עושה את שלו ומשפיע על התקדמות העוברים החוצה
. בהריון תאומים יש המלצה חד משמעית להוריד הילוך (בעבודה, ספורט, בילויים, הכל
) כדי למשוך את ההריון כמה שיותר. ופינת "רק על עצמי לספר ידעתי" - נזהרתי, לא השתוללתי ובכ"ז המשכתי לעבוד עד הסוף (עם שמירה של 3 שעות עבודה ביום, אך בפועל, לא פחות מ 8-9 (שזה הרבה פחות מבד"כ)). לחדר לידה הגעתי בשבוע 38 (37+6) בשעה 20:00 אחרי שיצאתי מהעבודה ב 16:30. גם בשלב זה של ההריון, כנראה שלא הייתי יולדת אם לא הייתי מתעקשת על סטריפינג יומיים קודם
יש הריונות תאומים שממשיכים עד שבוע 40 ויש כאלה שמסתיימים מוקדם יותר. אם תורידי הילוך ותקפידי על שתייה מרובה, יש לך סיכוי גבוה לשמור את הגוזלים בבטן כמה שיותר. המשך הריון ארוך, קל ומשעמם

קרן משם

New member
ממליצה לך לקרוא את הקישור

הבא
יש פה מספר גדול של הורים לתאומים שמשכו את ההריון עד הסוף, חלקם אפילו ילדו עם זירוז. כמובן שיש גם שילדו מוקדם ויש גם שילדו מוקדם מאוד אבל מעטים ביחס לדעתי. אני אמא לשלישייה, אותם הרגשתי לראשונה בשבוע 24! מאוד נלחצתי ומאוד ציפיתי להרגישם כבר. 4 שבועות אחרי זה הם כבר הוצאו ממני, אבל המקרה שלי חריג.
חישבי חיובי! תנוחי! תשתי הרבה! אין לי ספק שהנ"ל יעזרו לך למשוך את ההריון הזה עד כמה שאפשר.

גם אני הרגשתי רק בשבוע 23

בערך. כולם אמרו לי שמרגישים כמו דג קטן שוחה בבטן ועוד כל מיני תיאורים שכאלה. אני מיד הרגשתי בעיטות קטנות (שמהר מאוד הפכו לחזקות...). גם אני חושבת שאין לך מה דלאוג כלל. לגבי לידות מוקדמות אני חושבת שקיבלת תשובות טובות מחברותי כאן. אז מה שנאר זה לאחל לך המשך היריון ארוךךךךךךךךךךךךך ומשעמם!

גולה1

New member
גם אני בדיוק היום בשבוע 21 ואני

כבר מרגישה אותם (תאומים) מידי פעם לא כל הזמן לפי הרופא אין מה להלחץ רק לקראת חודש שביעי צריך להרגיש אותם ממש כל יום. אם את לא מרגישה עכשיו אל תלחצי את עוד תרגישי.

בכלל לא מוזר

אני התחלתי להרגיש תנועות רק בשבוע 21 או 22 גם בהריון הראשון (היחידאי) וגם בזה של התאומים. זאת למרות שלכאורה בהריון שני ועוד של תאומים "אמורים" להתחיל להרגיש קודם. אין כללים בעיניין הזה. שיהיה לך היריון קל, ארוך ונטול דאגות ככל האפשר.

easila

New member
תודה לכולן../images/Emo20.gif

אני מחזיקה אצבעות, כמה שיותר זמן בבטן כך יותר טוב...

michal66

New member
אם אני זוכרת טוב, התחלתי להרגיש

את התזוזות שלהם בשבוע 22...אבל עברו כבר 10 שנים ויותר מאז..
ילדתי בלידה רגילה בשבוע 32 עקב הזדקנות השליות. מאחלת לך המשך הריון קל,תקין וארוווווך

למעלה