מתי אני אמורה להתחיל להרגיש

סיגל 01

New member
מתי אני אמורה להתחיל להרגיש

לראשונה את תנועות העובר. אני מאמינה שהשאלה נשאלה כאן בעבר, אבל אז לא הייתי חלק מהפורום הזה. לפי הספר של בר מתחילים להרגיש את התנועות בשבוע 16 בד"כ אם מדובר בהריון שני, בהריון ראשון, הבנתי שבשלב מאוחר יותר. אני בשבןע 17+3 ומרגישה מדי פעם מן תנועות עדינות שכאלה, ולא יודעת האם "זה זה". מתי אתן הרגשתן לראשונה? אני פונה להריוניות המתקדמות כמובן, ולאמהות שביננו.

venus13

New member
אומרים שמשבוע 20 לערך בהריון 1

אבל אם את מרגישה כבר קודם - כיף לך תמשיכי להנות מההריון והתנועות העדינות - במהרה הן יהפכו לבעיטות - ואז כבר תהיי בטוחה יותר ונוס

התחלתי להרגיש בשבוע 21...

וגם אז - התנועות היו חלשות ומתעתעות.יכול להיות שאני הרגשתי אז את מה שאת מרגישה כבר עכשיו. כשאני רואה היום איך יפתח בועט במרץ (במיוחד נהנה לשסות בי את בעיטותיו בעת ההחתלה) אני מודה לו כל פעם מחדש על כך שכשהיה בבטן התנהג בעדינות מהבחינה הזו - מה ש"עבר" לו לחלוטין כיום...

בערך בשבוע 16

אבל לא הייתי בטוחה שזה באמת "זה" עד שהן ממש התגברו לקראת שבוע 20. כמו פרפורים קטנים עמוק בפנים... בד"כ באחד הצדדים בבטן התחתונה. לפי דעתי מה שאת מרגישה הן תנועות "על אמת" ואת יכולה להתייחס אליהן כאל כאלה!
מה איכפת לך? מקסימום אם זה לא זה, עד שתדעי כבר יהיו תנועות אחרות...

MIF2002

New member
אלו פרפורים עדינים

ואצלי הם התחילו בשבוע 16, ורק כעבור כמה שבועות קיבלו ממש הרגשה של תנועות.

ligo

New member
הי סיגל

כנראה זה זה. גם לי לקח זמן להבין שלא מדובר במערכת העיכול שלי או משהו כזה. זה התחיל בשבוע 16, ובשבוע 18 בעלי גם הרגיש אותה בועטת, ואז הבנתי שכל הפירפורים שלא ידעתי מה הם היו התנועות שלה. תהני.

גאיה100

New member
i felt the princess on my 15th week

for the first time it felt like small bubbles crossing my tummy last week which was my 21st week, i didn´t even have to touch my beten, it just kept on dancing for a whole hour gaya

אני בשבוע 18+4 (מה???????)

ועכשיו התחלתי לשים
שהתחושות בבטן זה באמת לא גזים, זה כנראה סמיל´ה. זה לא קורה כל הזמן, אבל זה הולך ומתגבר (בעיקר במהלך הנסיעה לעבודה וכמובן כשאני הולכת לישון
). אז זה כנראה זה. נכון שזה ממש נחמד?
מרב

רוני@30

New member
כשהבנתי שזה "זה" - כבר היה שבוע 20

וקודם הרגשתי דברים כל כך חלשים, שלא יכולתי להחליט אם זו הצנרת שלי עובדת (
) או שזה הדבר האמיתי. תהני מכל ד"ש שהבטן שולחת לך... רוני

פישון

New member
זה באמת שונה מפעם אחת לשניה

בהריון הראשון הרגשתי כל מיני דברים (שחשדתי שהם גזים) ורק בשבוע 24 הבנתי שזה זה. בפעם השניה הרגשתי בשבוע 12, והרופא חשב שהשתגעתי, אבל זה זה וזה רק התחזק מאז. ההבדל העיקרי לפי דעתי הוא שידעתי לאיזה תחושה לצפות, מצד אחד, ומצד שני הפעם השיליות הן אחוריות ולא קדמית כמו אז. ההבדל משמעותי מאד, גם בהרגשה מבפנים וגם מבחוץ. עכשיו, שבוע 29 עם תאומים, כבר "רואים" ידיים ורגליים דרך העור המתוח.

באאבו

New member
זה זה,ושום דבר אחר ../images/Emo3.gif

סיגל, גם אני שאלתי את אותה השאלה, למרות שידעתי שזה חייב להיות זה - אחרת מה כבר יכול לזוז שם? היום, אני בשבוע 19, ומרגישה את זה הרבה יותר. מה שמצחיק, שבשבוע שעבר הרגשתי אותו ממש הרבה, כמעט כל היום - ובשישי שבת היו לי מתיחות ברחם, וכאילו הוא עשה לעצמו מקום, ועכשיו נוח לו, ואני בכלל לא מרגישה.. אני צריכה לחכות שיהיה לו עוד פעם צפוף..
תנהי מזה, אני בטוחה שזה זה!!

עמית@

New member
אני כל הזמן מנסה להרגיש (שבוע 15)

אבל נראה לי שעוד כלום.. אני מאמינה שבדיעבד תגלי שזה היה "זה" ופשוט לא פיענחת כראוי. מה שלום הגור?

סיגל 01

New member
טוב, עכשיו אפשר להודות

בהתחלה חשבתי שאולי מדובר בגזים, אבל מיום ליום אני מתחילה להשתכנע שזה באמת זה. איזה כיף! בטח שנהנית. זה כ"כ עדין, אבל מרגש שזה לא יאומן!

למעלה