מתייעצת גם איתכן, המנוסות - בדיקות ועלויות

noga72

New member
מתייעצת גם איתכן, המנוסות - בדיקות ועלויות

חברות יקרות מגיחה הנה מהקומונה השכנה - סופסופ סוף שליש ראשון. זה קרה!!. ועכשיו הבלבול - הלכתי לאיבוד. אני שבוע 13, אחרי שקיפות. צריכה לקבוע סקירה מוקדמת. אעשה גם מי שפיר (בת 39 ומאמינה שחשוב). וכל השאר. אני במאוחדת. בת"א. הגישה שלי - שירותי הבריאות הציבוריים הם אחלה. התעברתי בעזרת צוות IVF באיכילוב, (אחרי מעבר קצרצר לאסותא באמצע התהליך) והייתי מאד מרוצה. אבל - אני מודאגת. והמשאבים מצומצמים יחסית. בדקתי כמה רופאים פרטיים מומלצים לסקירה ראשונה והעלויות היו סביב 2,000 ש"ח. ההחזרה מהקופ"ח יגיע אולי ל-25% מהסכום הזה. כך שלשלם 1,500 ש"ח על כל בדיקה נשמע לי המון (קבעתי לד"ר גידי פייט אבל נראה לי שאבטל, לא יודעת אם זה מצדיק את הסכומים האלה). בדיקת מי השפיר היא זו שהכי מפחידה אותי אמנם, אבל גם הסקירות חשובות. את השקיפות עשיתי בקופ"ח. פרופ' אפלמן. נראה מקצועי אבל אנטיפאט. חברים שלי עשו בקופ"ח אצל עודד ענבר. היו מרוצים. לא מוצאת עליו המלצות. רופא שלישי ואחרון שמקבל בקופ"ח לסקירה הוא ד"ר יגאל ריקובר (בנוסף לאפלמן ועודד ענבר). לא מוצאת עליו מידע. מה להחליט ? אשמח לשמוע המלצות נוספות : פרטיים מומלצים ולא מאד יקרים או - דרכים נוספות לבדיקות ב"ציבורי" מעבר ל-3 האלה שציינתי שמקבלים דרך קופ"ח (יש דבר כזה ?) כי אני יודעת, למשל, על חברה שעשתה מי שפיר באסותא (ד"ר אלטשולר) בחינם. ולא נדרשה אפילו לטופס 17. לא מבינה איך.... אנא האירו את עיניי בבקשה תודה רבה מראש ה.

wings23

New member
אני עשיתי פרטי 3 בדיקות

1. סקירה מוקדמת (שבוע 15) ד"ר ברונשטיין המלך 2. מי שפיר (שבוע 17) ד"ר שלו המלך 2 3. סקירה שלישית (שבוע 32 אין אותה בסל) סקירה שלישית מיותרת לחלוטין - לדעתי.

מיימיי5

New member
וואי, מזל טוב מאמוש!עשית לי את היום!!!!

שיהיה בשעה טובה ובהצלחה, איזה כייף לשמוע. אני כל כך נרגשת עבורך, ממש, אבל ממש!!!!! איזה יופי!!!! שיעבור בקלות ושתצאי בידיים מלאות אמן ואמן. וואי, וואי, איך אני נרגשת עבורך. במישור הרפואי, אין לי מה להמליץ לך, מאחר ואני ב"מכבי", אבל בכל זאת אספר לך שאת מי השפיר עשיתי אצל הנדלר המהמם באסותא (כלומר, דרך מכבי), אז תבדקי אם הוא מקבל אולי גם ב"מאוחדת". מלך!!! את סקירת המערכות המוקדמת עשיתי אצל אחירון, אבל הוא מהפרטיים היקרים. יעלה לך כ- 2000 שקל, מה שאת לא רוצה. את הסקירה המאוחרת, אני כבר לא זוכרת אצל מי עשיתי, אבל רבאק, הוא היה חתיך הורסססססס. חחחח. גם דרך הקופה. אנסה להזכר בשם ולשלוח לך אותו, כי אולי הוא מקבל גם במאוחדת. בהצלחה מאמוש.

בלונזית

New member
ממה שהבנתי בזמנו

וכך פעלתי סיקרה ראשונה חשבוה ביותר- על כן ומומלץ לעשות פרטי על אף העלויות שכן היא גם יותר רחבה ובודקת יותר פרמטרים. מי שפיר עשיתי באסותא ראשון לציון עם רופא של הקופה - דר' כהנא הבנתי שהיום לא ניתן לבחור רופא

עשיתי הכל בציבורי

טיפולים +מעקב הריון ובדיקות. דרך מכבי. שקיפות וסקירה ראשונה אצל שנטל פרונגלס, אחרי המון המון המלצות שקיבלתי. את הסקירה השניה, האמת, לא זוכרת אצל מי עשיתי. רק זוכרת שהוא היה מאד יסודי וזה לקח די הרבה זמן. גם בציבורי. מי שפיר אצל ישראל הנדלר המהמם, בזמנו אפשר היה דרך אסותא. באיזו קופה את?

lilth

New member
אני עשיתי אצל רופאים בהסדר

(הנדלר לשקיפות ולסקירה ראשונה ושנטל לסקירה השנייה. לא עשיתי מי שפיר), ובסה"כ הייתי מרוצה. את לא יודעת באיזה קופ"ח את, אבל לפחות במכבי יש רשימה של רופאים, לא של הקופה אבל שהקופה מאפשרת לעשות דרכם (נקרא - בהסדר), רופאים בהחלט טובים, כשזה עולה (לפחות כשאני עשיתי) 100-200 ש"ח (1,500 ש"ח על בדיקה אחת נשמע לי לא כך-כך שפוי. מה גם שאח"כ כשיש תינוק, יש כל-כך הרבה הוצאות לא צפויות) לגבי החברה שעשתה מי שפיר באסותא בחינם, אני מניחה שהיא חברת קופ"ח מכבי (וכמובן מעל 35) ו/או יש לה מגן זהב.

noga72

New member
דווקא כתבתי בהודעתי - קופ"ח מאוחדת. גרה בת"א

מיימיי נשמה !! תודה יקירה על כל האיחולים. שמחה שאת שמחה בשמחתי. כיף.... ותודה על הפרגון. קצת התבלבלתי - אני הבנתי מקופ"ח מאוחדת שאני יכולה לעשות רק אחד משני דברים : 1. סקירה אצל אחד מ-3 רופאים בקופ"ח (אפלמן שלא אהבתי בשקיפות שישה לי, ענבר שלא יודעת עליו הרבה, וריקובר ששמעתי עליו דיעות לכאן ולכאן) 2. רופא פרטי. ואז אני מקבלת החזר של אחוז מסויים מהעלות. לכל רופא (!!). אבל ההחזר מוגבל ולא עולה מעל 400 ש"ח בערך. כך שבדיקות שעולות 2,000 ש"ח - אני עדיין נשארת עם 1,500 ש"ח על חשבוני. מה הם אותם רופאים להם אתן קוראות "בהסדר" ? לא דיברו איתי על רופאים נוספים אליהם העלות "שפויה" ? אני כבר חייבת לקבוע סקירה ראשונה בהקשם ולא יודעת בדיוק מה.... ממש תודה

lilth

New member
אופס נכון, באמת כתבת..

מתוך סקרנות, גיגלתי לגבי מאוחדת שבאמת אין לי מושג, ומתוך אתר המאוחדת נאמר שאם יש מאוחדת שיא (כלומר הביטוח המשלים, כך גם במכבי) שאת זכאית לבדיקות הריון בעלות נמוכה https://www.meuhedet.co.il/meuhedet...arsubjectParam=1084959268609&mainView=article נראה לי שהכי טוב לשאול בפורום הריון כי יש שם הרבה גולשות ובטח מישהי תדע מה ואיך זה עובד במאוחדת.

בולי36

New member
אני עשיתי סקירה ראשונה אצל הנדלר המלך בפרטי

עלה לי 1600 שזה כבר פחות מ 2000... אבל עדיין יקר אם אין ביטוחים פרטיים.

Koru

New member
רק לגבי מי שפיר

בהנחה שהידע שלי מלפני 4+ שנים עדיין נכון, וזה לא וודאי. מי שפיר מעל גיל 35 זה במימון מלא של המדינה. אני בחרתי לעשות במדיקל סנטר בהרצליה, שם יש רק רופא אחד שעושה בדיקות ציבוריות ולא פרטיות, כך שידעתי מראש בדיוק מי זה יהיה. כבר שכחתי את שמו אבל קראתי עליו בזמנו המלצות.

שחרית 70

New member
גם עשיתי בבי"ח פרטי במימון המדינה...

היום ניתן רק בבי"ח ציבוריים במימון המדינה וחבל שכך...

Koru

New member
וואלה. לא ידעתי

בתל השומר היו בזמנו 2 רופאים ושניהם היו מומלצים, כך שזו גם נחשבה בחירה טובה. האם זה גם השתנה?

אני עשיתי בפרטי 2 בדיקות

סקירה מוקדמת (שהבנתי שהיא החשובה אם את צריכה לבחור איזו מהן לעשות בפרטי) אצל ד"ר כסיף.(בכיר במערך האולטר' של תה"ש) מי שפיר אצל צלאל
קיבלתי די הרבה החזר גם מקופ"ח וגם מביטוח פרטי אבל עכשיו הבני שהקופות שינו את ההסדר של מי שפיר בפרטי אז לא יודעת כמה מקבלים החזר. משניהם הייתי מאוד מרוצה וממליצה בחום.

שלגיה99

New member
עשתי את כל הבדיקות אצל רופא בהסדר

(שקיפות, סקירה ראשונה ושניה) ד"ר תדמור בי-ם. יש לו הסדר עם הכללית יכול להיות שגם עם מאוחדת. כלומר שקיפות וסקירה ראשונה בהשתתפות עצמית וסקירה שניה עלה 400 ש"ח למי עשתה אצלו גם סקירה ראשונה. אני הייתי מרוצה ממנו. מי שפיר עשיתי בשר"פ בהדסה ע"כ- משרד הבריאות שילם את התשלום הבסיסי (מעל 35) וכיוון שרציתי לבחור רופא את היתרה מעל אלף ש"ח שילמתי בעצמי. להמשך הריון תקין ומשעמם!

jiminit2

New member
עשיתי שקיפות עורפית אצל ד״ר ריקובר

זה היה דרך קופת חולים כללית. הוא היה מאוד נחמד, מרגיע ומקצועי. אני יודעת שהוא עושה גם סקירות אבל לא יודעת לומר לך מה המוניטין שלו. סקירה ראשונה עשיתי פרטי אצל פרופסור מייזנר כי כמו שאמרו לך אומרים שהסקירה הראשונה היא הכי חשובה. מי שפיר עשיתי אצל פרופ זיידמן שאצלו נשארתי במעקב הריון אחרי שעשה לי את התאומים.. אבל הבנתי שהיום עושים מי שפיר בציבורי ואין אפשרויות בחירה. למעשה רק א הסקירה השנייה עשיתי דרך קופת חולים. שיהיה בהצלחה רבה!

אד י

New member
מה שאני עשיתי (לא במאוחדת)

לפני מלאן שנים בכללית, הייתי במצב דומה. אז החלטתי שהשקיפות וסקירה ראשונה הן שתי בדיקות שחשוב לי לעשות אצל מישהו סופר-מומלץ, ושילמתי עליהן מחיר מלא (קיבלתי בחזרה 400ש"ח). ואת הסקירה המאוחרת עשיתי בקופ"ח, אבל ביררתי ומצאתי איפה ומתי עובד הרופא הכי מנוסה בסקירות של קופ"ח וקבעתי אליו, אפילו שהיה בעיר אחרת ולא בדיוק בזמן נוח.

אד י

New member
ושכחתי משהו חשוב

מזל טוב !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שיהיה לך המשך קל

monicel

New member
מאוחדת ת"א מומלץ

אני הייתי במעקב (הריון בסיכון, תאומים + גיל) אצל ד"ר אלי רימון בשפרינצק. מומלץ הן מקצועית והן אנושית...

sip33

New member
לגבי מי שפיר

נכון שהיום החוק החדש לא מאפשר כביכול לבצע את הבדיקה ללא עלות בפרטי, אבל גיליתי שיש אפשרות כזאת - למשל באסותא ראשון דר' כהנא נחשב רופא הבית וכך יש הסדר עם משרד הבריאות שמעל גיל 35 שוב זה לא עולה כסף. אז צריך לברר איפה שאת מעוניינת לעשות מי רופא הבית ואז זה לא עולה.

avm3

New member
אני עשיתי הכל פרטי

המחירים הם בין 1600- 2000 אצל פרופ סיון שהוא מומחה להריון בסיכון ורופא מדהים האם להשקיע את כל הבדיקות בפרטי זה ענין של משאבים כלכלים אני לפחות הייתי עושה סקירה אחת פרטית . לא מכירה את מאוחדת אבל במכבי בציבורי למי שפיר יש רופאים מצויינים

למעלה