מתחתנים ?? קצת טיפים לאירוע מוצלח

מתחתנים ?? קצת טיפים לאירוע מוצלח

מתחתנים ?? קצת טיפים לאירוע מוצלח 1. בעלי השמחה – אתה הבוס לכל דבר, במהלך האירוע על פיך יקום ויפול דבר, קח זאת בחשבון, בהפקת חתונה מעורבים מספר גורמים אשר עוסקים בתפעול מלא של האירוע, צלמים, DJ , בר אקטיבי, זיקוקים, תאורה, מעצבים, נגנים וכ"ד , בתור צלם אני חייב לספר כי עודף עשן עלול לגרום לאי הופעת תמונה לעיתים לזמן העולה על דקה !!- המון זמן לשבת מול המסך ולראות לבן, גם עריכה במצב כזה של חוסר תמונה בעייתית. למה אני מספר לך את זה ?? בחלק מהמקרים אתה זה שתצטרך להחליט ולשפוט מה עדיף לך יותר עשן או יותר צילום !!, ככה בהמון גורמים נוספים עיצוב, רזרבה, מוסיקה וכ"ד 2. חוזה מקורי ושינויים של הרגע האחרון – הלוואי ושהייתי יכול לספר לכם שכל העוסקים בתחום הם אנשים ישרים, אבל זה ופינוקיו שייכים לאגדות, גם כאן ישנם אנשים שבונים על ה"צפרדע" התוספת שידחפו לכם במהלך האירוע או לאחריו, אני חייב לומר שיש מספר רב של בעלי מקצוע ישרים, שעושים את עבודתם נאמנה ואף לעיתים מעל ומעבר, ההמלצה הכי חמה שלי היא לדבוק בחוזה שנחתם טרם האירוע, במהלך אותם חודשים שלפני האירוע הזוג הנישא עדיין רענן, עדיין ההחלטות נורמטיביות, מגיעים לצורך קביעת צלם, ואז חותמים על חוזה, אתה חייב לברר ולוודא כי פרטי החוזה מובנים לך, הכי חשוב – כמות העבודה היא מספקת, 100 תמונות נוספות יקרות בהרבה מאשר קביעת חוזה עם 500 ולא 400 תמונות לכל האירוע, אותו כנ"ל וידאו נוסף, או החלטה להוסיף מנוף רחף ברגע האחרון! בניית החוזה - חייבת להיות מקצועית, רצוי להביא אתכם בעל מקצוע, או מישהו שמכיר היטב את התחום, על החוזה להיות מפורט עד לרמת הפריט האחרון , ולא להשאיר לשום בעל מקצוע מקום להחלטה עצמית, זה מפתח ל"ניפוח" המחירים שנקבעו. 3. שולחנות רזרבה - המטרה בכל אירוע היא לקלוע למספר המוזמנים המדויק שיגיע, ככל שההגעה יותר מדויקת, המאזן הכספי בסוף האירוע יהיה חיובי יותר, בתחילת האירוע על נציג המשפחה לבדוק עריכת מקומות ישיבה בהתאם לחוזה, יש לספור את כמות השולחנות שנערכו לקבל מוזמנים (בדרך כלל עשרה מוזמנים בשולחן) , ברוב המקרים רב מלצרים או בעל האולם ייקח עימו נציג ויראה להם את השולחנות, יש לוודא גם כי המזנונים בהתאם להסכם (בופה) חשוב מאוד !! - חיוב המוזמנים נעשה לפי שולחן ולא לפי סועד, משמע שולחן עם מוזמן אחד משלם מחיר של עשרה מוזמנים, מסכנה כמה שפחות "חורים" ובשום פני ואופן לא לפתוח שולחן רזרבה אם לא מולאו כל מקומות הישיבה, אני יודע אולי לחתן באותם רגעים יש דברים חשובים יותר, אבל בן משפחה בוגר ובעל שיקול דעת נכון יכול בהחלט לעזור פה. 4. צילום – חלק זה מקבל פרק נפרד, גם בגלל חשיבותו הרבה וגם בגלל שבצילום אין הרבה מקום לטעיות, לקבוע פגישה עם צלם ולראות את עבודתו, דוגמאות בדרך כלל, כלל הזהב ובד גם כאן, מה ששילמת זה מה שקיבלת, בחתונה אני ממליץ לא להתפשר על צלם, נכון , המחיר הוא פונקצייה אבל מחיר צילום האירוע הוא לא גדול יחסית לכלל ההפקה, וקחו בחשבון זה מה שישאר אתכם. מי מצלם ?? - בשלב הפגישה יוצגו לכם עבודות, יש לברר מי יגיע לאירוע עצמו, במידה ומגיע הצלם עצמו או צוות שכיר, במידה ומגיע צוות יש לברר את רמת העבודה של הצוות, שלא תופתעו לגלות צלמים לא מקצועיים מספיק. חוזה- לסכם את כל הפרטים בחוזה ולא לחסוך בפירוט כל דרישה נוספת מצידך גם מה שנראה מאוד "ברור" יכולה להוות לצלם קלף מיקוח לדרישה של תשלום נוסף, שוב אין אני בא בגישה מכלילה, יש בעלי מקצוע שמכבדים את עצמם ויאמר לך בזמן חתימת החוזה את כל הפרטים האפשריים. 5. טיפים – גם את זה רצוי לסכם מראש, זו אחת הצפרדעים שבעלי מקצוע ברמה בינונית ומטה משאירים לסוף האירוע, ולא מפריע להם שהזוג מותש, גם ההורים והם פונים למי שבא בבקשה עדינה "להשאיר משהו לחבר'ה" , סיכום מראש של מה משאירים למלצרים , צלם , DJ ימנע אי נעימות, אגב בעת חתימת החוזה אתה יכול לבקש לכלול סעיף זה. זהו בינתיים מקווה להמשיך ולתת לכם טיפים ניר

למעלה