מתחילה להתייאש

מתחילה להתייאש

אחרי הזרעה שלישית (במחזור טבעי) עוד פעם קיבלתי היום....האחיות בתה"ש שלחו אותי לעשות בדיקת בטא(לא ברור לי למה) ואחר כך להמשיך טיפול. מה אתן אומרות? כמה פעמים עוד אנסה על מחזור טבעי? לי אמרו שם לפחות חמש-שש אני צעירה יחסית...גם לא רוצה להחיל לקחת הורמונים אלא אם אין ברירה אבל איך יודעים מתי? החלפתן פעם תורם באמצע? אתן חושבות שזה קשור? בבקשה תנו לי קצת עידוד אני ממש מבואסת כבר

tutik1

New member
הרגשה מאד מובנת ומוכרת, אבל-

ממש אין סיבה לרוץ להורמונים. ממוצע של כניסה להריון עומד על כ-6 נסיונות, ללא הורמונים. אם אין שום סיבה רפואית ידועה עדיף, לדעתי, לנסות עוד. יש כאן כאלה שניסו גם שנה ויותר ללא הורמונים. בטא עושים כדי להיות על הצד הבטוח. לעיתים יש דימום גם בתחילת הריון. אם כי, זה יותר שכיח לעשות בטח כשנוטלים הורמונים. שיהיה בהצלחה ואל יאוש!

jons16

New member
לא להתייאאאש

אכן גם זוגות נשואים לא בהכרח נכנסים להיריון בנסיונות הראשונים, גם אם הם צעירים ואין בעיה. אצלינו יותר מתסכל בגלל המעקבים והעלות הכספית של מנת הזרע. אבל עדיין אם אין סיבה, אל תמהרי לקחת הורמונים. תני לעצמך עוד 1-2 נסיונות. את מתזמנת ביוץ עם אוביטרל?

אמאנחל

Member
מנהל
תראי

אני התחלתי נסיונות בסביבות גיל 39 . הסדר אז היה שלושה נסיונות טבעי, שלושה נסיוות עם אוביטרל ואיקקלומין, שלושה נסיונות עם הורמונים יותר רציניים, ואז כנראה IVF. אם את צעירה אז אולי תקחי עוד נסיון אחד "על טבעי" ואז תתקדמי הלאה, בכל זאת המטרה היא לא לנסות המטרה היא להצליח. תתייעצי עם רופא שאת סומכת עליו. אם את לא סומכת אז תחליפי. ותזכרי גם שהגוף שלנו איננו מכונה לפעמים אין הריון ואין שום סיבה. סתם ככה.

גלוש707

New member
סבלנות

אני התחלתי בגיל 35 אחרי 4 נסיונות טבעיים FSH עלה באופן חד פעמי והוחלט על אקוקלמין ואח"כ הורמונים אחרים. צריך רופא טוב, מעקב הורמונלי רציף וקפדני סבלנות ואמונה בצדקת הדרך...בסוף זה קורה.

לימור2406

New member
עדיף טבעי

אני חושבת שכדאי לנסות עוד פעמיים, שלוש לא כדאי למהר להורמונים, יש השפעה לדברים הללו לטווח ארוך חבל ולגבי התורם, חבל שלא שאלת בפעם האחרונה בביה"ח, במעבדה האם לדעתם כדאי שתחליפי.אני חושבת שהם היו אומרים לך אני יכולה לאחל לך המון הצלחה ולבקש ממך, חשבי רק חיובי ואי"ה בשנה הבאה, תתגעגעי ללילות בהם ישנת לילה שלם אמן !!! חחחח

מה פתאום להתייאש

זה תהליך. זה מסע. לפעמים זה הולך מהר, לפעמים יש עיכובים בדרך. סה"כ 3 פעמים זה ממש לא נורא. תבדקי עם הרופא שלך אולי כדאי ללכת לצילום רחם. לבדוק אם אין חסימות. לעניין החלפת תורם אני בעד. אני גם החלפתי כבר 3 פעמים. זה הרגיש לי כמו משנה מקום משנה מזל. אצלי עכב גילי (התחלתי בגיל 38.5) אחרי שני סיבובים טבעיים, הרופא חשב שכדאי שאעבור להורומנים. וגם אני עדיין בתהליך. עברתי כבר 6 הזרעות. אבל זה מאוד אידיווידואלי. שורה תחתונה - ס ב ל נ ו ת. (זו מילת הקסם!) שיהיה בהצלחה!

לא חושבת שזה קשור לתורם,

אבל כן, החלפתי באמצע כי נגמרו המנות. אני יודעת שקשה מאד להתאכזב כל פעם, אבל עדיף נסיונות טבעיים אם יש לך זמן, ולא להסתכן במחלות וסיבוכים אפשריים מההורמונים. תחזיקי מעמד, זה באמת קשה

איןן סיבה להתייאש!

אני יודעת שזה מתסכל אבל מוכרחים סבלנות ולקחת אויר- אין ברירה... אני עברתי שלוש הזרעות טבעיות שנכשלו ואז החלפתי תורם, מההזרעה הרביעית נכנסתי להריון שנפל (בשבוע 9) ואחרי ההפלה עברתי עוד שלוש הזרעות טבעיות כושלות ועוד אחת שעוד מוקדם לדעת מה גורלה (
) תזכרי שגם לזוגות נשואים לוקח זמן ולא תמיד נכנסים להריון מיד, ככה זה... מה שכן, אישית אני מתכוונת בכל מקרה לא להתקרב לאיקקלומין (גם הוכח מחקרית קשר בינו לבין סרטן, אמנם אחרי 3 טיפולים אבל עדיין, לא רוצה להתקרב אליו, לתפיסתי זה מסוכן וגם עלול לפגוע ברירית הרחם, קרה לכמה וכמה נשים כאן), אם חלילה אהיה מוכרחה הורמונים אדלג ישר לזריקות, מקוה מאוד שלא יהיה צורך. אבל בשלב שלך ממש ממש ממש אין סיבה להתייאש. בהצלחה!!!!!!!!

jons16

New member
גם אני ביקשתי

אחרי 3 הזרעות לדלג ישר להזרקות גם בגלל מה שקראתי על האיקקלומין וגם בגלל שכדי להגיע ל-IVF צריך 3 הזרעות עם הורמונים ואיקקלומין לא נחשב לצורך העניין להורמון!!! כך שאם צריך לעבור אחרי איקק' לזריקות, זה רק מאריך את הדרך . לגבי החלפת תורם - הייתי מנסה אחרי 4 פעמים בהחלט להחליף.

ליאורי59

New member
אני החלפתי 3 פעמים תורם , אין לזה משמעות

לדעתי, והייתי ללא הורמונים 5 חודשים, כי רציתי. צעירה יחסית, זה תלוי באמת בת כמה את , וכך גם המינון של ההורמונים. וגם כמה מהר את רוצה להיקלט להריון , כי לצד כל החסרונות של הורמונים , הם בהחלט מעלים את הסיכויים להרות. בהצלחה

קחי אוויר!

אני ממש מבינה מה שאת מרגישה...גם אני יחסית צעירה...ו אני עברתי 5 הזרעות והחלפתי רופא באמצע... אחרי 5 הזרעות כושלות שבין כל אחת רמת הייאוש והבכי רק עלתה מצאתי את עצמי ב IVF ראשון והפלא ופלא.. זה הצליח!! אני מהר מאוד עברתי להורמונים והאמת שזה לא היה כ"כ גרוע.. קצת ירדתי מהפסים אבל הרגשתי שאני עושה משהו למען! לגביי החלפה של התורם - תלכי בעקבות הלב שלך... אם את מרגישה שהוא התורם הנכון לך.. אין שום סיבה רפואית אמיתית להחליף... אם אני כן יכולה להמליץ על משהו זה להחליף רופא - אני עברתי לרופא מדהים - ד"ר איתי בר חווה - ממליצה מכל הלב!! הוא מסתכל על דברים קצת אחרת.. העיקר - לשמור על אנרגיות חיוביות - זה מעצבן לשמוע אבל זה ממש עוזר!! תנשמי עמוק... זו ריצת מרתון... :)

MAZAL11

New member
סבלנות

סבלנת סבלנות סבלנות היא מילת המפתח בגיל צעיר יחיסית לא ממהרים לתת הורמונים מנסים כמה טיפולים ללא מאוד חשוב רופא טוב שישלח אותך לכל הבדיקות הנחוצות, אני החלפתי תורם וזה היה הטיפול המנצח, לפעמים הזרע לא מתחבר עם הביצית והחלפת תורם עוזרת במקרה זה. בהצלחה

didi331

New member
אני רק יכולה לומר לך שהרגשתי בדיוק כמוך.

עברתי 7 הזרעות, מתוכן שלוש עם הורמונים, וממש לא רציתי להגיע מעבר לכך, אבל נאלצתי. ואז עברתי גם 7 טיפולי ivf, שלא היו נעימים בכלל (וזאת בלשון המעטה), אבל היום אני חובקת נסיך בן שנה כ"כ מדהים, ואני מתחילה את התהליך מחדש לעוד ילד. והפעם כבר לא אכפת לי לעבור הפריות עם הורמונים וכל מה שכרוך בזה, כי אני יודעת שבסוף האושר משכיח הכל. ככה שכל מה שאני יכולה לומר לך זה שתישארי אופטימית ושגם אם תתבקשי "לעות כיתה" מבחינת הטיפולים, זה ממש לא סוף העולם והעיקר התוצאה הסופית...

למעלה