מתוסכלת ומבוהלת...

ירוקה82

New member
מתוסכלת ומבוהלת...

אני מצטערת מראש אם זה יהיה קצת ארוך.אני בסערת רגשות...
אני כבר בשבוע 39,הריון ראשון שהיה לי מאוד קשה נפשית.היו אינספור דברים ש"הקפיצו" אותנו וגרמו לנו לדאוג במהלכו...החל ממוקדים אקוגנים בסקירה ראשונה,שהובילו ליעוץ גנטי ואקו לב עובר שב"ה היו תקינים,אח"כ גילוי סכרת הריון, חשד לאפנדיציט בשבוע 16,המשיך עם פערי גדילה שאח"כ הסתדרו (אבל עד שהסתדר די הבהילו אותנו עם זה),אח"כ גילוי GBS חיובי,ובשבועות האחרונים עליית לחצי דם לסירוגין ומעקב צמוד-ובימים האחרונים-פעם אחת הפחתה בתנועות עובר והיום בביקורת שגרתית-מוניטור "חשוד" שהוביל למיון.
בשורה התחתונה-אינספור ביקורים במיון ובמוקדים (עד לפני ההריון ברוך ה' לא ידעתי מה זה בכלל מיון וטוב שכך...),כשבמהלך 9 הימים האחרונים הייתי שם 4 (!) פעמים ועוד פעמיים במוקד.אני כ"כ מתוסכלת ומבוהלת.
בפעמים שהופנתי למיון זה היה תמיד לצורך "שקילת ילוד"-כי מדובר בסכרת הריון (אמנם מאוזנת מעולה עם דיאטה בלבד,ללא שום טיפול תרופתי,ובכ"ז כל היחס אלייך משתנה) בשבוע מתקדם וחוששים ולא רוצים לקחת אחריות...ותמיד בבדיקות במיון הבדיקות השונות היו תקינות ונשלחתי הביתה.אל תבינו לא נכון-מן הסתם אני לא נהנית להיות בבי"ח בכלל ובמיון בפרט-וכשנשלחתי לשם לראשונה בשבוע שעבר פחדתי מהשראת לידה-גם כתבתי על זה כאן-ורציתי וקיוויתי להגיע ללידה טבעית-וכששוחררתי הביתה כי הכל היה בסדר-מאוד שמחתי והוקל לי.אבל היום-שבוע וחצי ועוד מספר ביקורים אחרי-אני כבר מתחרפנת.ממש.כי ל"ד שעולים לסירוגין ללא כל סימני רעלת נוספים-זה דבר אחד שאני יכולה לחיות איתו-אבל היום-המוניטור ה"חשוד" היה בביקורת רגילה,כלומר לא הרגשתי שום דבר,וכשהרופא אמר ששוב משחררים אותי הביתה פשוט התחלתי להתייפח.אני מתה מפחד.כבר לא מפחידה אותי השראת הלידה.מפחיד אותי שחזרתי הביתה,שם מן הסתם אין לי מוניטור ואין לי שום דרך לדעת אם חלילה משהו לא תקין-אלא אם כן מרגישים משהו-ולא תמיד מרגישים.רציתי להישאר למעקב ולאחר התייעצות עם 2 רופאים נוספים הרופא אמר שכולם הסכימו שאין לי מה לעשות שם ושאלך הביתה ואעשה מוניטורים בקופ"ח.
אני כבר לא יודעת מה לעשות.מצב הרוח שלי בקרשים.אני בוכה,דואגת,אפילו-וזה אולי יישמע היסטרי-באיזשהו מקום חוששת להירדם-כי כשאני ישנה אני לא מרגישה שום דבר...לא יודעת אם התינוק זז...אני לא יודעת איך אני אעבור את התקופה לקראת הלידה,פשוט מבוהלת.וזה לא שאני היפוכונדרית ומגיעה למיון על דעת עצמי.זה תמיד בהפנייה מקופת החולים,היום זה אף הוגדר בהפנייה כ"לפנות בדחיפות" ואני כבר,כאמור,מתחרפנת.כבר מזהה את אנשי הצוות,כל פעם זה דה ז'ה וו מטורף,הכניסה למיון,הלב פועם...כל פעם רואה שם נשים שמועלות לחדר לידה ואני כ"כ מקנאה-ולא כי נמאס לי,וחם לי וכבד לי וכואב לי-כל אלה נכונים,אבל זה זניח.פשוט כי אני רוצה כבר לראות אותו,להחזיק אותו,לראות שהוא בסדר.זה הכל...אני לא יודעת איך להתמודד עם מה שאני מרגישה.אני בטח לא רוצה להגיע ככה ללידה.רוצה שזו תהיה חוויה כמה שיותר טובה,לא להגיע בוכייה ולחוצה ומדוכאת...איך יוצאים מזה? בקופ"ח חושבים שצריך ליילד ובבי"ח לא מוצאים לנכון-והמילה האחרונה שלהם,כי מה שהרופאים בקופ"ח אומרים בשבילם זה בגדר המלצה...אני מאוד חוששת ומרגישה שאפסו כוחותיי להתמודד עם כל זה...

תומרונתם

New member
מנהל
אין לי הרבה תובנות...

רק קבלי
גדול...
ועוד המלצה - לכי לבקש אחד כזה חזק חזק ומועך (בזהירות...) מבן זוגך, ותנסי להירגע ולחשוב מחשבות חיוביות!

תומרונתם

New member
מנהל
רק עכשיו שמתי לב שאת כבר בשבוע 39...

משום מה קראתי 37.
באיזה בי"ח את מתעתדת ללדת? מי הרופא המלווה שלך להריון הסוכרתי?
אני חושבת שאם מתאים לך ואת רוצה זירוז, אף אחד לא יגיד לך לא.
דברי עם הרופא שלך, תבקשי זירוז.

בהצלחה בכל מקרה!

ענק!

האמת, שקראתי את ההודעה שלך כבר אתמול בלילה כשפירסמת אותה (ראיתי שפרסמת את הפוסט שלך גם ב"הריון ולידה-תמיכה"), אבל באמת לא ידעתי מה להגיד וכיצד לנחם אותך.
אני מבינה לליבך לגבי כמה זה לא פשוט לסיים הריון בצורה כזאת, במיוחד אם לאורך הדרך התלוו אליו דאגות וחששות רבות.
נראה לי שחלק מהסיבה שהיה לי קשה לכתוב לך קשור לזה שאני כבר נכנסת לשבוע 36 ודווקא בגלל שאותם נושאים מטרידים אותי קשה לי להתייחס אליהם. לי יש סכרת נעורים, אז אני יודעת מסיכום עם הרופא שלי שככל הנראה לא יתנו לי לעבור את שבוע 39 - ולמרות שברור לי שעדיף שלידה תתפתח באופן טבעי, אני שמחה שההריון הזה תחום בזמן כדי לא להילחץ לקראת הסוף ולשאול את עצמי כל יום אם יש מספיק תנועות/ צריך מוניטור / הכל בסדר איתו שם בפנים?

אני חושבת ששקט נפשי לאמא במיוחד לפני לידה הוא קריטי גם לה וגם לילוד, ואם לזרז או לגרום להשראת לידה יכול לעזור במיוחד במקרה שיש סיבוכים רפואיים כמו סוכרת ול"ד לא צריך להיות משהו שבי"ח יתנגד לו נחרצות.
השאלה באיזה מרפאה את מטופלת ומה המדיניות שלהם, הייתי פונה שוב ומנסה להסביר להם את המצב בכוליותו נפשי+פיזי ורואה מה אפשר לעשות. דבר שני, אולי את יכולה כבר לנקוט באמצעים לזירוזים משלך - שעשויים לגרום לפתיחה מסויימת ואפילו צירים- ובדרך כלל יש להם גם אפקט חיובי על הרגשה נפשית; אני מדברת על דברים כמו שיאצו, רפלקסולוגיה, דיקור סיני ואפילו שיעור יוגה יכול לעזור. אפשר גם להשתמש באמצעים שהם פחות מרגיעים לנפש אבל כן מועילים לצירים ולידה כמו תה עלי פטל ושמן קיק (שאלו הן ההצעות שראיתי שהציעו לך אצל השכנות), אבל לא הייתי עושה שום דבר מהדברים הללו בלי להתייעץ עם גורם רפואי או דולה מוסמכת וותיקה שתוכל לפקח על התהליך.

תהיי חזקה, מחזיקה לך אצבעות שהכל יסתדר!
הוגולינה

ירוקה82

New member
בנות יקרות...

קודם כל תודה לכן על המילים החמות...כמו שכתבתי,עד לפני שבוע כשהעלו אופציה לזירוז פחדתי ולא רציתי-כי אני מאוזנת עם דיאטה,העובר ממש לא גדול ולא הבנתי למה צריך...ועכשיו-לאור כל מה שהיה-אני באמת כבר מעדיפה את זה...אני במעקב סכרת הריון במסגרת קופ"ח מכבי ומתכננת ללדת באיכילוב.כאמור,כבר 4 פעמים (ב-10 ימים!) נשלחתי ע"י המרפאה למיון עם המלצה "לשקול ילוד" ותמיד הם החזירו אותי הביתה כי לא מצאו לנכון, כי כאמור,תמיד כשהגעתי אליהם-הגורם שבגללו הופנתי הסתדר (ל"ד גבוה במרפאה-ל"ד ובדיקות תקינות במיון.מוניטור חשוד במרפאה-מוניטור תקין ובדיקות תקינות במיון וכו').ביום ראשון אני שוב במעקב במרפאת הסכרת,והרופא אמר שנדבר על אפשרות ליילד.מה שהוא יגיד או ימליץ הוא הרי בגדר המלצה-כשאגיע לשם-הם יכולים שוב להגיד לי שהם לא מוצאים לנכון ולשלוח אותי שוב הביתה (הרופא שלי עובד באסה"ר,ואני כאמור רוצה ללדת בליס ומן הסתם כל ביקורי המיון שלי היו שם),כי שורה תחתונה-ותקנו אותי אם אני טועה-ההחלטה היא שלהם.הם ביה"ח שלוקח על עצמו את האחריות ואם הם לא מוצאים לנכון-הם יכולים להגיד לי זה נחמד מאוד שהרופא שלך ממליץ-אנחנו חושבים אחרת-סעי לשלום...ואז מה? למען הסר ספק,אני ממש לא רוצה ללדת באסה"ר,אז זו לא אופציה...וזירוז טבעי-האמת שאתמול היה לי תור למרפאה ייעודית של טיפולים אלטרנטיביים לנשים בהריון-ומאחר שנשלחתי למיון-נאלצתי לבטל את התור,ועכשיו-עד שאני לא רואה את הרופא שלי אני לא אעשה שום פעולה ללא אישורו...

תומרונתם

New member
מנהל
נראה לי

שהרופא שלך צריך לדבר עם מישהו באיכילוב.
לא רק לשלוח אותך עם פתק, אלא להסביר מדוע הוא חושב שכדאי לזרז, באופן כזה שלא יצטרכו לערער עליו.
את אכן נמצאת קצת בין הכסאות, שהרופא שלך לא עובד בבית החולים שאת רוצה ללדת בו... תנסי לשאול אותו אם הוא יכול לדבר איתם. ממש לדבר בטלפון, לא במכתב הפניה.

ובינתיים - תנוחי. תנשמי טוב. תחשבי על זה שזה כנראה סוף השבוע האחרון לפני שאת רואה את הפיצפיצון שלך!

מבינה כל כך את הלחץ שלך, את הבילבול, התיסכול , את הכמיהה שלך להיות כבר אחרי בידיים מלאות...
אין לי עצה טובה - רציתי להמליץ שתנסי לפנות לבי"ח אחר , שהרי ידוע שיש בתי חולים שנוטים לזרז מוקדם יותר, או לאסה"ר בו יש לרופא שלך השפעה גדולה יותר, אך אני מבינה שזו מבחינתך לא אופציה ושאת סגורה על איכילוב.
האם אמרת להם באיכילוב שאת מעוניינת כר בזירוז ?
לכן נותר לי בעיקר לשלוח
גדול, לקוות איתך ולהחזיק אצבעות להתפתחות לידה ספונטנית ממש ממש ממש בקרוב

efratzo1

New member
הריון זה קשה...

ולעיתים מבלבל, מתסכל, מפחיד.. אבל זו רק ההתחלה לתקופה שגם היא מבלבלת , מדאיגה, לעיתים מפחידה אבל גם מדהימה ומלאת סיפוק!

אני לא מכירה הרבה בנות שהיה להן הריון "חלק" ללא כל דפיקות לב וארועים חריגים.. בסך הכל ההריון שלך תקין וטוב ותעשי הכל לראות את זה כך!

בהריון הראשון שלי כבר היה לי תור לוועדה להפסקת הריון בשבוע 27!! אחרי מי שפיר עם ממצא לא תקין, עשיתי כל בדיקה אפשרית כולל MRI למוח של העוברית, צ'יפ גנטי בארה"ב, ומה לא..

סכרת ההריון שאוזנה בדיאטה היתה מבחינתי כבר ממש שום דבר..

בקרוב מאוד ההריון שלך מסתיים ולא יהיה לך זמן לדאגות מיותרות, קחי את הזמן לנוח ולישון, לקרוא, לראות טלויזיה אוטוטו החלק הזה מסתיים ומשהו חדש מתחיל..

ירוקה82

New member
אז...ילדתי

אז הסאגה הגיעה לסיומה...בחמישי שעבר הגעתי לביקור נוסף במיון בשל הפחתה בתנועות עובר.שם היו שוב ערכי ל"ד גבוהים ולראשונה גם חלבון בשתן ואז החליטו כבר לאשפז כדי לשלול רעלת.
שבת בצהריים הייתי אמורה להשתחרר,לאחר שהרעלת נשללה (וכנראה לחזור כעבור מס' ימים גם ככה לביצוע זירוז...),אלא שהתעוררתי בשבת בבוקר עם צירים!!! ממש בפוקס,בעודי מאושפזת בהריון בסיכון!
לא אלאה אתכן בכל הפרטים,רק אספר בקצרה: הלידה התפתחה טבעי.הייתי בצירים כ-15 שעות ובשלב כלשהו נשברתי וקיבלתי פטידין להקלה על הכאב.ב-22 בלילה עברתי לחדר לידה עם פתיחה של 3 ס"מ וב-13 בצהריים ילדתי.
הלידה עברה בסדר-כואבת מאוד-אבל זו טבעה של לידה,במיוחד ראשונה (למרות שהיה אפידורל) ועם חתך...אאוץ'...לאחר מכן עבר עלי השבוע אולי הקשה בחיי.הפיצי היה בפגיה 5 ימים על אנטיביוטיקה בשל חשש לזיהום-לא ידעו למה לשייך את המצוקה שלו-כי גם הייתה סכרת (אמנם מאוזנת פיקס עם דיאטה,ובכ"ז...),גם היו מים מיקוניאליים וגם היה לי GBS (למרות שידעתי מראש וקיבלתי את כל האנטיביוטיקה הנדרשת לכיסוי מלא).היה מפחיד ומחליש וחוסר הוודאות עד לקבלת כל תוצאות הבדיקות באמת גמר אותנו.די התמוטטתי,לא ישנתי כמעט,בכיתי המון והייתי שבר כלי.
לאחר 5 ימים הגיעו הבשורות שהזיהום נשלל,תודה לאל,ושוחררנו.את היומיים הבאים בילינו בהתאוששות במלונית.
וזהו...עכשיו אנחנו בבית,מנסים להתרגל ולהסתגל אחד לשני...מאוד לא פשוט,אבל אני מניחה שככה זה עם הילד הראשון...
אני רוצה לנצל את המקום כד להלל ולשבח את ביה"ח ליולדות "ליס" שבאיכילוב.
אין לי ספק שעשינו את הבחירה הנכונה.החל מהאשפוז בהריון בסיכון,דרך הלידה ובמיוחד במהלך לאחר הלידה היו פשוט מדהימים.לא מאחלת לאף אחד לראות את הילד שלו מחובר לחוטים בפגיה-אבל אם חלילה זה קורה-אין ספק שעדיף שיקרה באיכילוב.הטיפול בפגיה כ"כ מסור,מקצועי,אנושי...אני לא כ"כ בפוקוס אז קשה לי אפילו לתאר זאת במילים.פשוט מדהימים.
אותו הדבר לגבי המחלקה.טיפול מסור ביולדת-ממש מעל ומעבר.48 שעות לאחר הלידה הייתי אמורה להשתחרר,כמובן.הילד היה בפגיה וביקשתי להישאר והם היו שוב,מדהימים.לא רק שנשארתי שם יומיים נוספים-הם המשיכו לטפל גם בי,להתעניין בשלומו של הילד ולשניה לא נתנו לי הרגשה שאני "תופסת מיטה".

אז זהו זה...רוצה להודות לפורום המקסים הזה על כל העזרה והתמיכה-ונזקקתי להרבה משתיהן במהלך ההריון הלא פשוט שהיה לי...אתן פשוט נכס.מאחלת לכולן הריונות ולידות קלילים ובריאים והמון נחת מהקטנטנים

למעלה