משעמם לי.. :)
עזרה?

משעמם לי.. :)
עזרה?

בתיה אצלנו כשלושה שבועות, גורה בת 7 חודשים, גזע בינוני גדול.. אני כרגע עובדת מהבית אז בתיוש מקבלת 3-4 טיולים ביום ובין לבין איתי בבית ועם - העצמות, הקונג, הבובות שהיא מעיפה לכל עבר וכדור הטניס שאנחנו משחקות בו בהפסקות שלי.
נראה שמשעמם לה... ממש..
אנחנו בונים חצר שתתאים לצרכיה (שותלים דשא, מגדרים וכו) אבל זה יקח קצת זמן.. מה בינתיים?
יש המלצות למשחקים שתוכל לשחק לבד? עדיף כאלה שאוכל לבנות לה/ להכין לה, כי התקציב לא גדול..
בנוסף, אשמח להמלצה למקום מרבץ בתוך הבית שיתן לה הרגשה של מלונה/מסתור, כי היא מתחפרת בין רהיטים בחיפוש אחרי מקום כזה והייתי רוצה שיהיה לה מקום נחמד משלה. מצד שני אשמח שהפינה הזו תסתווה בצורה יפה בסלון הרגיל (לא אשים מלונה באמצע החדר..
), אז אם יש למישהו רעיון, אשמח..

windowto

New member
הדברים שעובדים אצלנו:

בקבוק פלסטיק ריק (בלי תוויות או פקק) שבתוכו דוחסים משהו שהקוטר של גדול יותר מהקוטר של הפקק. אני דחסתי חתיכת סמרטוט עם ריח של אוכל והאדיוט הקטן שלי רץ אחרי זה בהיסטריה.
ברווז גומי מצפצף- החליט שזה יצור חי והמשחקים בהתאם

אבל בתכלס, כדור טניס עושה את העבודה היעילה ביותר..

מה שכן, לפחות בנתיים חוטם עוד די בטט (יחסית) בגיל 4 חודשים ומידות האנרגיה שלו רק עולות מיום ליום.
לגבי מרבץ, שולחן קפה נמוך מספק אצלנו את הסחורה.

א-ב-ל, איפה התמונה של הגברת עם השם הנכבד?

שעמום

כדאי לא להגזים ולא לעשות האנשה

כלבים בפרט ( וחיות בכלל ) לא נוירוטים כמונו ולא זקוקים כל כל כל הזמן לשעשועים

את לא חייבת להציף אותה חושית במיליון ואחד צעצועים זמינים כי אז באמת שהכל ישעמם אותה - בדוק !! ...

היא יכולה גם לנוח ולהתרשם מהסביבה , רעשים , ריחות , להתבונן במה שאת עושה .. זה מה שחיות עושות והן זקוקות נפשית לשקט הזה ולזמן לעבד חושית את הסביבה .
אם תסתובבי סביבה המון ובדאגה היא אכן תראה חוסר נחת .

פתרון אפקטיבי לשעמום או ''שעמום'' מעבר לכל מה שבטח יציעו לך כאן ( צעצועים ואימון מנטלי באילוף וכיוצ''ב ) הוא פשוט פעילות גופנית ,
משחק נמרץ ( כמובן שכדאי לא בשיא החום , בצל בלבד ועם מים טריים זמינים כל הזמן והפסקות מנוחה יזומות ) - אחרי זה היא פשוט תחרופ בסיפוק .. עד לפעם הבאה כמובן

בהצלחה

תודה+ שוחד..

תודה על העצות.. הנה.. בתיה! בדיוק כשדיברתי על אנרגיות היא חטפה נמנום.. :)
יש מן זריקות מרץ כאלה, אחרי שהיא מגיעה מטיול מעייף היא נמרחת על הרצפה, מתקררת, שותה ואז... מתחילה... :) - מה? זה הכל? אין עוד משחקים? צומי? ראית כבר את העצם הזאת? ואת זאת?... :)

ועוד שאלה -
איפה אתם משכנים שקי אוכל גדולים בלי שיקרעו מהם חתיכות או שסתם שהאוכל יתיבש עם הזמן?

meedas

New member
אחסון

אפשר לאחסן את השק בפח יעודי (להשיג בחנויות ציוד בע"ח, בחינם או כנגד קנית שק אוכל)
או בכל מיכל אחסון אטום היטב, למשל פח זבל גדול (תמצאי בטמבוריות)

גם כשנעשה שימוש במיכל איחסון מתאים טריות האוכל נפגעת לאורך זמן, מהרגע שהשק נפתח והמזון נחשף לאוויר. רצוי לקנות שקים בגודל שיאפשר סיום התכולה בזמן של חודש עד חודש וחצי לכל היותר.

windowto

New member
זריקות אנרגיה זה משהו מוכר

אבל חוטם פשוט מוציא את זה בריצות מטורפות בדירה עם בקבוק ריק או סתם ואז נרגע וישן לעוד כמה שעות

לגבי האוכל- ביקשתי וקיבלתי פח גדול עם לוגו של החברת אוכל, זה ממש ממש נח. לא יודעת לגבי היובש אבל יותר נחמד לאכסן את ככה,
הבנתי שחנויות מקבלות את זה גם ומחלקות/ מוכרות את זה מדי פעם

meedas

New member
למה את חושבת שמשעמם לה?

במה זה בא לידי ביטוי?

המלצה שלי - לא להשאיר את כל הצעצועים/עצמות/חבלים/כדורים זמינים. זה יוצר עומס ועודף גירויים (שלא לדבר על הבלאגן). שיהיו לה בכל רגע נתון 2-3 דברים בהישג יד. כל השאר - להצפין. פעם ביומיים להחליף את המצאי. מבחינתה, זה כאילו היא קיבלה צעצועים חדשים לגמרי, עם כל ההתלהבות וההתרגשות הנלווים

לגבי מקום מסתור נוח ואסטטי, אכן מלונה או כלוב טיסה נותנים את המענה המדויק ביותר, אבל כל חלל חשוך וצר (במידה) יעשה את העבודה. איך בדיוק לשלב את זה בסלון שלך קשה לי להגיד, יען כי אין לי מושג איך נראה הסלון שלך... אם יש איזו פינה, נגיד בין הספה לקיר, שאפשר להרים בה אוהל משמיכה למשל, זה עשוי לתת מענה.

למעלה