משנה טכני

פליפוט

New member
משנה טכני

לפני חודש עברתי את הגיבוש לוחמות, אחרי שבועיים בערך [כשעוד לא הודיעו מי עברה ומי לא, ולאן היא ממויינת] התקשרו אליי מחיל הים והודיעו לי שאני מוזמנת למיונים לחובלים. באותו שיחה גם אמרו לי שעברתי את המיונים ללחימה התנדבותית וקיבלתי לוחמת מג"ב, ואם אני רוצה להתמיין לחובלות אני צריכה לחתום ויתור על הלחימה. חתמתי. הלכתי למיונים לחובלות - עברתי, לא עברתי את הגיבוש [נשברה היד, לא חשוב..] ואמרו לי שאעשה גיבוש נוסף [היד..]. בינתיים, היום קיבלתי מכתב בו כתוב שעברתי המיונים ללחימה התנדבותית בהצלחה למקצוע משנה טכני. זה דיי מוזר כל העסק הזה, הריי חתמתי ויתור ובכלל מיינו אותי בהתחלה ללוחמת מג"ב.. מה קורה פה? ומה זה משנה טכני? [אני רק יודעת שזה בתותחנים] [אגב, לוחמת מג"ב דירגתי במקום האחרון]

fighter21

New member
משנה טכני

תפקיד בתותחנים (לא דחפ"זי) שמשובץ בגדודי התומ"ת (תותח מתנייע) הסדירים בחיל. בניגוד לשאר תפקידי הלוחמים בגדודים שמתעסקים בתותחנות הרמת פגזים, הרמת חומרי נפץ הודפים וכו', המ"ט מתעסק בחישובי נתוני הירי כחלק מניהול בקרת אש (נב"א). המ"ט למעשה נמצא בנגמ"ש הפיקוד הסוללתי שמפקח על הירי של כל התומ"תים בסוללה (נגמ"ש נקרא מפי"ק=מרכז פיקוד ירי קדמי). בנגמ"ש זה בנוסף למחשב הירי נמצאים כל אמצעי הקשר של הסוללה עם מפקדת הגדוד לקבלת נתוני הירי והקשר עם הסוללה נעשה בצורה אלחוטית וקווית. זה בכלליות על התפקיד. התפקיד הוא קרבי לכל דבר, עם טירונות רובאי 03 ושירות ארוך בשטחים עם שאר הלוחמים.

fighter21

New member
זה נחשב תפקיד טוב בתותחנים

אבל זה לא תפקיד לחימה כמו הסתערות על כיפה כמו חי"ר. מצד שני לקרקל את לא הולכת ככה שזה בהחלט יכול להוות לך אתגר ולהמשיך בהמשך לקורס מפקדים ולהיות סמלת מפי"ק ואחרי זה לקורס קצינים ותוך 1 שנה ו-8 חודש להיות קצינה קרבית.

fighter21

New member
אממ הגיוס

יש גיוסים 3 מועדים בשנה, בנובמבר הקרוב, לאחר מכן במרץ ואוגוסט. באשר לתאריך המדויק, בהמשך נדע עם השמועות שיגיעו. אין בעד מה ושירות נעים.

למעלה