משמעות הדופק

xyhbu

New member
משמעות הדופק

אחת מהמתעמלות שלי בחוג מחול אירובי ועיצוב , בת 37, המתאמנת בין 4 ל5 שעות אימון אצלי + ספינינג, אינה מצליחה לרזות. הנ"ל סובלת מעודף משקל לפי הערכתי 30 ק"ג עודף. לטענתה שומרת על סטטוס קוו כלומר לא ממש דיאטה אבל גם לא "מתפרעת".לאחר שהתלוננה באוזני כי למרות כל ההתעמלות שמבצעת אינה מרזה כבר שנה, החלטתי להצמיד לה שעון דופק וגיליתי שבזמן שיעור בשיא- (כשאחרות כבר "נושקות "לסף האנאירובי), היא לא מצליחה לעבור את ה-141 פעימות לדקה, בספינינג (לא בהדרכתי) הגיעה בקושי רב ל130 פעימות לדקה. לדבריה היא מתאמצת עד מאוד, מזיעה ומתנשפת ולמרות זאת אינהמצליחה "להעלות את הדופק יותר". לעניות דעתי אם היא כ"כ מתאמצת לפי תאור תחושותיה והמסה הגדולה אותה היא נושאת - הדופק שלה לא אמור היה להיות יותר גבוה? האם הדבר מעיד על כש"ג ירוד? או אולי בעיה אחרת?

עולה עולה

שלום רב, על מנת לברר את הסוגיה הזו כדאי לבצע מבחן מאמץ מבוקר עד לדופק מרבי ואז לראות האם קיימת מגבלה כלשהי וכן מהו באמת הדופק המרבי של הגברת. בדרך כלל בפעילויות שאינן נושאות משקל קשה יותר להעלות את הדופק ויכול להיות שבהליכה או ריצה, אם זה ריאלי, הדופק היה גבוה יותר. בכל מקרה כדאי להצמיד את הבדיקה לבדיקת סף חומצת חלב ואז תוכלי לקבל את טווחי הדופק המומלצים לאימון אירובי כזה שניתן להתמיד בו פרק זמן ארוך. לגבי המשקל, כאן חשוב מאוד לבקר את כמות הקלוריות המוכנסת לגוף משום שבד"כ שם טמונה הבעיה... אגב, האם היא משתמשת בתרופות כלשהן? האם היא בדקה את תפקוד בלוטת התריס? בברכה,

xyhbu

New member
המשך דופק

תודה על התיחסותך הגברת הנ"ל אינה נוטלת תרופות, ולדבריה בדיקת בלוטת התריס היתה תקינה- אלה פרמטרים שמיד בדקתי איתה לפני שפניתי אליך. לגבי בדיקת מאמץ איני חושבת שברצונה להעמיק את הבדיקה אך אבדוק ו"אלחץ "עליה לבצע. הסוגיה מאוד מעניינת אותי כי אני רואה ביחס אליה את המתעמלות האחרות מזיעות מתנשפות ומדובר על סוגי שיעורים שונים בין אם זה שיעור קיקבוקסינג שאז הדופק מאמיר ל 170 פעימות בקירוב או אירובי מדרגה שאי אפשר "לחמוק מהמאמץ" או שהיא באמת מסוגלת לחמוק מהמאמץ או שאולי אינה מצליחה לגייס את כל כולה לפעילות??? השאלה שלי היא אילו כלים אני יכולה לתת לה כמדריכתה כדי שתוכל כן להתגייס כל כולה לפעילות? (חוץ מעידוד) האם לעקוב כל השיעור אחר מד הדופק? כל רעיון יתקבל בברכה... תודה ורד

בכל אופן, בדיקה

שלום רב, אני בכל אופן ממליץ על בדיקת מאמץ מבוקרת בשילוב סף חומצת חלב על מנת לבדוק אובייקטיבית מהי רמת כושרה הגופני ולאיזה דופק היא מסוגלת להגיע במאמץ. לאחר מכן אפשר יהיה להתקדם ולעבור לשלב ההמלצות. בכל מקרה, בקרת הדופק באימון אירובי היא דבר חשוב מאוד ואני הייתי ממשיך למדוד. בברכה,

למעלה