אורחים בפורום
New member
משכורת 13
משכורת 13
שאלתי היא: האם משכורת 13 שאינה שולמה נחשבת להלנת שכר? תודה.
משכורת 13
האם הסכם העבודה קובעמשכורת 13
מדובר בדרישההאם הסכם העבודה קובע
שמשכורת 13 היא חלק בלתי מותנה מהשכר וקובעת מועד לתשלומה?
אני מציע שתנסה לפנות לאחדמדובר בדרישה
מצד העובד למשכורת 13 לאחר שבהסתדרות עדכנו אותו שבענף הדפוס חל צו-הרחבה שמקנה לו את הזכות, ומכיוון שבמשך השנתיים האחרונות הוא לא קיבל משכורת שכזאת - שאלתי היא האם החוק מתייחס לכך כפי שהיה מתייחס במקרה של אי תשלום משכורת. לי כמעסיק אין הסכם כתוב עם העובד רק הסכם שבעל פה. שאלה נוספת: היכן אוכל לקבל מידע על חובותי וזכויותי על פי חוק כבעל עסק בענף הדפוס. תודה.
המון תודה,אני מציע שתנסה לפנות לאחד
הגופים הבאים: משרד התמ"ת - שר העבודה שהפך לשר התעסוקה (וכיום הוא גם ממלא מקום ראש הממשלה בפועל) הוא זה החותם על צוי הרחבה ענפיים. יש באתר התמ"ת מספר צוי הרחבה - אך לא מצאתי צו מתאים לענף הדפוס. התאחדות התעשיינים - אך יתכן ששם ידרשו שתחילה תרשם אצלם ותשלם דמי חבר ורק אז יהיו מוכנים להתייחס אליך. במידה ותמצא שאתה אכן מחויב בתשלום משכורת 13, אינך צריך לשלם פצויי הלנה, במידה והעובדת תתבע אותך על הלנת התשלום, תטען שלא ידעת על חובת התשלום ומשנודע לך על כך ולאחר שוידאת את נכונות החובה שילמת מיד. בתי הדין לא ממהרים לפסוק פצויי הלנת שכר, גם במקרים בהם ההלנה איננה מוצדקת לחלוטין. יתכן שיחייבו אותך בתשלום הצמדה וריבית.
שאלה נוספת ברשותךהמון תודה,
עזרת לי להתקדם. ישר-כח!
שאלה קשהשאלה נוספת ברשותך
האם המדינה לא חייבת לידע אותי בנוגע לצו-ההרחבה? במקרה שלי ממש לא ידעתי על קיומו ולמרות שאני מקפיד לשלם לעובדי את כל המתבקש על-פי חוק - הצו הזה 'נפל' עליי כרעם ביום בהיר. אני מרגיש שהרשויות דחפו אותי לדבר עברה משום שמעולם לא נשלחו אליי מסמכים שמידעים אותי בנוגע לכך. האם זאת רשלנות של רואה-החשבון שלי? האם הוא אמור היה לדעת? תודה
שאלה קשה
במדינת ישראל ישנם מאות חוקים, שרבים מאזרחי המדינה עוברים עליהם מבלי לדעת אפילו על קיום החוק. אם נוסיף לכך את חוקי העזר העירוניים, תקנות השרים, צוי הרחבה ועוד סוגים אחרים של תקנות משנה, ברור שכולנו עבירינים מחוסר ידיעה. אני חושב שהגיע הזמן לחוק שיחייב את כל רשויות החקיקה למיניהן לפרסם את כל החוקים והתקנות שלהן באינטרנט, תוך אספקת כלי אחזור פשוטים ונוחים לשימוש הציבור הרחב. לגבי רואה החשבון, לדעתי הוא לא צריך להיות מומחה בחוקי עבודה, אלא דווקא בחוקי המס. מי שלכאורה אמור היה לידע אותך על כך הוא עורך הדין שלך (אם יש לך כזה), אבל גם עליו כנראה לא חלה חובה חוקית לעשות זאת.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.