משחקי קיץ מסוכנים

ButtercupA

New member
משחקי קיץ מסוכנים

"נער בן 16 שככל הנראה שיחק עם חבריו בקפיצה מגגות, מעד מגג של בניין ונפל מגובה של שמונה מטרים. חבריו של הנער הזעיקו את כוחות ההצלה והוא פונה במצב קשה לבית החולים. ה"פארקור" הוא משחק במסגרתו מנסים המשתתפים להגיע מנקודה אחת לשנייה במסלול המהיר ביותר האפשרי, תוך קפיצה מעל מכשולים. לעיתים כולל המשחק ניתור מעל גדרות, מעבר קירות, סיבובים, קפיצה מגג לגג ועוד. "

פלגיה

New member
קשה לקרוא ל"פארקור" משחק

זה סוג של ספורט, ואפילו יותר מזה. יהיו שיגידו שזו דרך חיים. הוא כולל התניידות במרחב עירוני בקיצורי דרך. לכל קפיצה או זינוק יש שם וסגנון משלהם. אפשר לחפש ביוטיוב parkour ולראות מאות סרטונים של בני נוער. חלקם פשוטים, חלקם מסוכנים. כבר בשנה שעברה היו כמה פגיעות-פרקור. אבל רוב רובם של המשתתפים לא מסתכנים ולא נפגעים ומספקים אתגר לעצמם, ותענוג אסתתי לצופים בסרטונים ובפעלולים המרהיבים. (יש גם של אחיינים שלי
)

ButtercupA

New member
אני יודעת שיש ספורט אתגרי

וספורט אתגרי יותר. אני נגד ספורט שיכול לסכן חיים ולא יכולה לראות את היופי שבו. מבחינתי זה משחק של רולטה רוסית.

פלגיה

New member
בכל ספורט יש אלמנט מסכן

פציעות ומוות יש בכל מקום. אני רק חושבת על כל התלונות של "הילד שלי כל היום מול המחשב". אז הנה נערים שלא נמצאים כל היום מול המחשב אלא פועלים ומפעילים את הגוף. רק מה? צריך להיזהר? זה נכון תמיד. דוגמה: בתאונות דרכים מתים עשרות צעירים מדי שנה. זו עדיין לא סיבה לוותר על הנהיגה.

ButtercupA

New member
אני רואה את זה אחרת, כספורט שאמור לרגש

וממכר לאדרנלין של הריגוש. אני מעדיפה את הילד שלי מול המחשב מאשר עוסק בספורט שכזה. אם את לוקחת נהיגה כדוגמא- נהיגה היא בעקרון מטרה של להגיע ממקום למקום, נהג מרוצים זו נהיגה עבור ריגוש והיא גם מסוכנת.

noa_f

New member
נהיגת מירוצים מקצועית פחות מסוכנת מנהיגה

על הכביש (ולראיה, אחוז הנפגעים). כמובן שהיא הרבה פחות מסוכנת מ"נהיגת מירוצים על כביש רגיל". וזה ההבדל בעיני בין פארקור לספורט: בספורט יש חוקים, יש מגבלות שאמורות לשמור עליך, יש גבולות שלא עוברים. במשחקי רחוב כאלו אין שום הגנה ורף הסיכון רק עולה, בלי שום מגבלות.

למעלה