המשך (3)
שאקיל מגדיל לעשות ו-7:22 לסיום המשחק הוא משיג את העבירה הרביעית של דאנקן. חשוב מאוד בדקות אלו. מיידית זה מוציא את דאנקן מריכוז, מאלץ אותו לחשוב פעמיים בדקות הקרובות לפני שהוא יעז לעשות את החמישית, בדרך לשישית. כמה ניסיון של שאקיל, איך הוא יודע להוציא מדאנקן את העבירה, איך הוא מבין כמה משמעותי זה. מדהים איך הבנת המשחק שלו מעל הבנת המשחק של כולם. שאקיל הולך לקו וקולע אחת משתיים, מספיק טוב בשלב הזה. הוא מגיע ל-15 נק' במשחק, והיתרון גדל ל-9 נק' הפרש לטובת פיניקס, כשנאש ואמרה חוזרים למגרש אחרי מנוחה טובה. לא רק שהמומנטום והיתרון לצדה של פיניקס, אלא גם היא עושה זאת ללא שני הכוכבים הכי גדולים שלה בקבוצה (אם נוציא לרגע את שאקיל, למרות שאין ספק שהוא הכוכב השני הכי גדול בקבוצה). אנחנו מגיעים ל-4:45 לסיום המשחק, 87-73 לפיניקס דאנקן לוקח עליו את המשחק, בידיעה שאולי זו ההזדמנות האחרונה בהחלט להתחיל ריצה ולחזור למשחק, אבל הוא מתקשה כשמולו עומד שאקיל. הוא יודע שהוא לא מצליח לחדור פנימה, וכשהוא עושה את זה הוא כנראה לא ישיג סל קל, וכרגע מה שסן אנטוניו צריכים זה סל קל, אז הוא לוקח את הזריקה מחצי מרחק, אולי במטרה להוציא את שאקיל מהצבע, אבל הוא לא פוגע. זה מה ששאקיל עושה. רק הנוכחות שלו בצבע גורמת לדאנקן לחפש את הזריקה מרחוק ולהחטיא. פיניקס מסיימת את המשחק בריצה של 28-7 , כשאז מגיע דאנק ועבירה של אמרה על הפנים של דאנקן, פחות מ-4 דקות לסיום המשחק. אמרה קולע גם את הזריקה מהקו, ופיניקס ביתרון שיא של 19 נק' הפרש, 92-73 - ריצה של 31-7 לפיניקס. זו היתה עבירה מספר 5 של דאנקן, אבל בשלב הזה זה לא משנה שום דבר, פיניקס בדרך לניצחון מוחץ. דאנקן עוד מצליח לקלוע התקפה לאחר מכן, הוא עולה ל-23 נק' במשחק (חלק גדול מהן הוא עשה על אמרה או דיאוו ולא שאקיל.), אבל כחצי דקה לאחר מכן הוא יורד לספסל. פופוביץ' מחליט להוריד את הכוכבים שלו כדי למנוע מהם פציעה אפשרית, פופוביץ' מודיע על כניעה ללא תנאי. אני כבר יודע מה יקרה. יהיו כאלה שיגידו שהריצה הזו, בכלל הניצחון הזה, דומה לניצחון של דאלאס על פיניקס. אז אם טענתי שהניצחון של דאלאס על פיניקס היה הפסד של פיניקס ולא ניצחון של דאלאס, אז מה אומר על הניצחון הזה של פיניקס. ובכן, מדובר בשני משחקים שונים לגמרי בצורה שבה הם התפתחו. נגד דאלאס, פיניקס היתה ביתרון בכל המשחק, היא הובילה בהפרש דו ספרתי בתוך הרבע הרביעי, והיא הפסידה מסיבה לא ברורה שלא קשורה בהגנה של דאלאס. ואילו נגד סן אנטוניו, פיניקס היתה יריבה שקולה לכל אורך המשחק, היתרון עבר מצד לצד, מאז הרבע הראשון פיניקס לא היתה בפיגור משמעותי, כך שהניצחון היה משכנע בלי שום קשר לריצה ברבע האחרון. כשמסתכלים על המשחק כולו פיניקס שיחקה נהדר, והיא היתה ראויה לניצחון. פיניקס מנצחת בצורה משכנעת. לדעתי לא היה מדובר פה בהגנה שלה. הרי כולנו יודעים שלפיניקס אין הגנה חזקה. פיניקס לא קבוצה הגנתית. נכון, שאקיל בנה ושיפר את המשחק ההגנתי, אבל בחודשיים אי אפשר לבנות הגנה כל כך טובה כמו "ההגנה" שהיתה נגד סן אנטוניו. זה שוב מראה שמה שאמרתי לגבי ההתקפה של פיניקס נכון. ההתקפה של פיניקס תנצח כל הגנה בליגה - גם ההגנה של סן אנטוניו, נקודה. מה שיותר מכובד זה שפיניקס ניצחה בצורה משכנעת בסן אנטוניו, שידוע שסן אנטוניו קבוצה ביתית נהדרת, אבל בחוץ מחזיקה במאזן בינוני מאוד. אם פיניקס מוכיחה שהיא יכולה לנצח את סן אנטוניו לא רק בבית, אלא גם בחוץ, זה אומר הרבה לקראת ההמשך. בפלייאוף כולם ישמרו חזק יותר, נאש יתן את כל הכח שנשאר לו, אמרה ימכור עבירות ולא ירשה סלים קלים, גרנט היל יתאבד על כדורים. אלה דברים שיקרו בפלייאוף, ופיניקס תתחזק הגנתית כמו שהיא מתחזקת הגנתית בכל פלייאוף - והוכחתי את זה. פיניקס קבוצה נהדרת, קבוצה מ-פ-ח-י-ד-ה. קשה לחלקכם להבין עד כמה הסגל של פיניקס יכול להיכנס לספרי ההיסטוריה. חמישייה של שאקיל, אמרה, היל ונאש תהיה אחת הגדולות בכל הזמנים. עם זאת, אני חייב לרדת לקרקע ולהיות מציאותי יותר. הניצחון הזה אמר הרבה בשבילי בגלל ההתקפות שאליהן הייתי נתון בימים האחרונים, אבל אם אני אקח את זה לרמה המקצועית אפשר לומר תודה ולהתקדם הלאה. חשוב לזכור שמדובר במשחק בעונה הרגילה. אמנם זו הצהרת כוונות רצינית כשבאים לאולם של האלופה ומנצחים שם ב-20 הפרש, אבל זה בסה"כ משחק אחד שאין לו משמעות לגבי האליפות. אני אמרתי את זה מראש, בלי שום קשר לתוצאה, המשחק הזה לא יקבע את האלופה והוא לא יקבע שום דבר. משחקי העונה הרגילה, ובמיוחד המאזנים הסופיים, הם לא נותנים לנו שום פרספקטיבה לגבי האלופה. אחרת, אפשר פשוט עכשיו לתת את האליפות לבוסטון, אז מה עשינו ? בשביל מה להגיע לפלייאוף ? בפלייאוף יש הפתעות, תמיד היו ותמיד יהיו. אז.... לכל מי שאמר לי שאני "חי בסרט" או שאני אצא מהסרט שבו אני חי, את שלי אמרתי, ואת שלי הוכחתי עד כה. כנראה ש"הסרט" שאני חי בו מאוד מציאותי, אולי המציאות עצמה, אחרת קשה להסביר כיצד מה שאמרתי בימים האחרונים מתקיים בצורה מוכחת. אני מוכן לקבל ביקורת, מוכן לקבל דעה שנוגדת את דעתי, אבל כל עוד זה נעשה בצורה מכובדת. ברגע שזה מגיע לפסים אישיים - צר לי, לא אקח חלק במעשה. בכל מקרה, אין לי טינה כלפי אף אחד. אתם לא טעיתם, כמו שאני לא צדקתי. כמו שאמרתי, הוכחתי את מה שאמרתי, אבל זה לא אומר שצדקתי, כמו שזה לא אומר שטעיתם. המשחק הוא בלתי צפוי, רב תהפוכות, כל דבר יכול לקרות. פעם צודקים ופעם טועים, זה המשחק. אין צורך לקחת את זה בצורה אישית, הכל זה חלק ממלחמה פסיכולוגית, ותודה שהיא קיימת, כי זה רק עושה את המשחק מעניין יותר. כל אוהד רוצה שהקבוצה שלו תנצח, לפעמים זה קורה ולפעמים לא, צריכים ללמוד לקבל את זה בכבוד ולהודות בטעות. אם וכאשר אני אטעה בנוגע להימור שלי - אקח אחריות ואודה בטעות. אחרי שאמרתי את מה שהייתי צריך לומר, אגש לסיכום המקצועי כפי שאני רואה אותו. ובכן, אני בהחלט רואה שיפור מקצועי. אני לא מדבר על החלק ההגנתי, שהוא חלק קבוצתי, אלא אני מדבר על החלק האישי של כל שחקן. כלומר, העבודה של כל שחקן בצורה אינדיבידואלית. עד עכשיו פיניקס היתה קבוצה מפוזרת. קבוצה שכל שחקן לא יודע מה השני יעשה, כשזה כולל גם את נאש. זה קרה בערך מהטרייד של שאקיל, וזה מובן למה הקבוצה לא התחברה בימים הראשונים. קשה לשנות את סגנון המשחק בשבוע, וגם בחודש. מדובר בתהליך ארוך שלוקח הרבה זמן של אימונים. אפשר לראות את השיפור אצל אמרה. אמרה מראה יותר נחישות במשחק שלו, יותר אינטנסיביות בהגנה, יותר הבנת משחק ושיתוף פעולה עם שחקנים אחרים - לא הולך עם הראש בקיר כמו הרבה פעמים בשבועות האחרונים שהיתה הרגשה שהוא מנסה להוכיח שהוא הכי טוב בליגה, אולי סוג של עמידה בציפיות של שאקיל. אהבתי לראות את האגרסיביות של אמרה. הוא לא נתן סל קל, הוא שם יד על הפנים, איתגר את הזורק. בהחלט עבודה טובה שלו, יש מקום לשיפורים, אבל רואים שהשחקן מבין מה הוא עושה. הוא עדיין לא שחקן הגנה טוב, אבל הוא לומד, וזה הדבר הכי טוב שאני יכול לקחת ממנו במשחק. סטיב נאש היה בינוני מאוד בשלושה רבעים, אבל סיים את המשחק בסופו של דבר בצורה טובה. זה סטיב נאש, הוא יכול להתעורר ולהתחיל לקלוע באחוזים מדהימים. וזה גם מוביל אותי לנקודה נוספת שמחזירה אותי למשחק נגד דאלאס.