אביתר777777777777777
New member
משהו שינחם אותנו: קצת רכבת:
זו תחנת הרכבת שלי בשנת 1940 לערךמשהו שינחם אותנו: קצת רכבת:
נצל"שזו תחנת הרכבת שלי בשנת 1940 לערך
אבדוק למענך יא שושו !!נצל"ש
האם היתה פעם תחנת רכבת באזור חולדה. משהו בשם אבו שושה? וכר למשהו\י.
שימו לב: תרגום בגוף התמונות:משהו שינחם אותנו: קצת רכבת:
גם כאן ההסבר באנגלית:משהו שינחם אותנו: קצת רכבת:
יש לך פרטים נוספים על התמונה?גם כאן ההסבר באנגלית:
יאללה בכיף- פתח שרשור !יש לך פרטים נוספים על התמונה?
היכן התמונות צולמו? מה גרם לרכבת לסטות מהקו? בעיני זה נראה פחות כמו תאונה ויותר כמו פיגוע. נראה לי גם שזה היה חלק מהמרד הערבי הגדול בשנים 1936-1938. המרד נועד לפגוע בעיקר בבריטים אבל היהודים סבלו ממנו לא פחות!!! עד כמה שאני מבין בהסטוריה, בשנות השלושים, המחתרות העבריות עוד לא ביצעו פעולות מהסוג הזה כנגד הבריטים. וזה מביא אותי לנושא שדי מעניין אותי: פעולות המחתרת שפגעו ברכבת הארץ ישראלית בשנות הארבעים. אולי נפתח שירשור מיוחד שיוקדש ל: "ליל המסילות" - שמעתי פעם את השם הזה אבל אני לא יודע על מה מדובר "ליל הגשרים" - הפעולה שבה נהרסו 11 גשרים שחיברו את א"י עם שכנותיה הפיצוצים בתחנות הרכבת לוד וירושלים - כולל 2 אנשי האצ"ל שנידונו למוות בעקבות הפעולה והתאבדו בתא הנידונים ההתקפה על בתי המלאכה של הרכבת בחיפה מי שמכיר את הספר "בעקבות לוחמים", ספר שעוסק באתרי הנצחה בישראל, יש שם תיאור של האנדרטאות לזכר הלוחמים שנפלו בהתקפות על בתי המלאכה ועל גשר אכזיב, מומלץ לקרוא!
וזו תחנת בית-הדר !!!משהו שינחם אותנו: קצת רכבת:
ושימו לב למסילות המצטלבות:משהו שינחם אותנו: קצת רכבת:
איפה ומהושימו לב למסילות המצטלבות:
זהו. אנחנו לא ניפול ברוחנו ונמשיך את הפורום ! תביטו קצת בתמונות הנוסטלגיות ונסו להתעודד מעט ביום קשה ונורא זה !
נצל"ש : ד"ר האם אתה יודע מי הלחיןסיני.
כבר קיבלתי תשובותנצל"ש : ד"ר האם אתה יודע מי הלחין
את שירה הנפלא עד למאוד של רחל המשוררת (דודתו של ההיסטוריון אורי מילשטיין, שהוא קרוב משפחה רחוק שלי, ולכן רחל היא קרובת משפחתי הרחוקה) "אני ואתה". מי הלחין ומי שר ? נא לא לבלבל עם השיר "אני ואתה" של אריק איינשטיין. להלן מילות השיר : מַחֲשִׁים – אַתָּה וַאֲנִי. מַמְתִּינִים – אֲנִי וְאַתָּה, בְּסִתְרֵי עֻקְמָנִי עֲלָטָה וּדְמָמָה בְּסִתְרֵי עֻקְמָנִי. לֹא אוֹשִׁיט אֶת יָדִי – הֲתָבִין? לֹא אֹחַז בְּיָדְךָ לְהַנְחוֹת. אֶחֱשֶׁה וְאַמְתִּין – לְאוֹת. אֶחֱשֶׁה, אַמְתִּין. כִּי תִלְעַג; "עִקֶּשֶׁת כָּמוֹךְ", כִּי תִרְחַק – אַצְדִּיק אֶת הַדִּין. גַּם אֲנִי, גַּם אַתָּה – נָבִין. נֶחֱשֶׁה, נִבּוֹךְ.
שיר יפה מאוד.נצל"ש : ד"ר האם אתה יודע מי הלחין
את שירה הנפלא עד למאוד של רחל המשוררת (דודתו של ההיסטוריון אורי מילשטיין, שהוא קרוב משפחה רחוק שלי, ולכן רחל היא קרובת משפחתי הרחוקה) "אני ואתה". מי הלחין ומי שר ? נא לא לבלבל עם השיר "אני ואתה" של אריק איינשטיין. להלן מילות השיר : מַחֲשִׁים – אַתָּה וַאֲנִי. מַמְתִּינִים – אֲנִי וְאַתָּה, בְּסִתְרֵי עֻקְמָנִי עֲלָטָה וּדְמָמָה בְּסִתְרֵי עֻקְמָנִי. לֹא אוֹשִׁיט אֶת יָדִי – הֲתָבִין? לֹא אֹחַז בְּיָדְךָ לְהַנְחוֹת. אֶחֱשֶׁה וְאַמְתִּין – לְאוֹת. אֶחֱשֶׁה, אַמְתִּין. כִּי תִלְעַג; "עִקֶּשֶׁת כָּמוֹךְ", כִּי תִרְחַק – אַצְדִּיק אֶת הַדִּין. גַּם אֲנִי, גַּם אַתָּה – נָבִין. נֶחֱשֶׁה, נִבּוֹךְ.
אחפש לך. זה "שובבי-ציון" שרים ?נצל"ש : ד"ר האם אתה יודע מי הלחין
שלילי !אחפש לך. זה "שובבי-ציון" שרים ?
וואלה נכון - יש לי את התקליט אך מרושלילי !
כבר כתבתי עוד אתמול (יותר נכון היום) בלילה שיש לי את התשובות. זה שלישית "צבע טרי" ללחנו של שייקה פייקוב.
שמת לבמ שמאמצע שנות ה-60וואלה נכון - יש לי את התקליט אך מרו
מרוב תקליטים ודיסקים (30,000) לקח לי אוקיינוס של זמן למצוא את האייטם. היו לצבע-טרי גם 4 תקליטוני "7. בדיוק מצאתי הרגע את התקליט המקורי: "עוזי והסגנונות" - "חברים" שעדיין לא עלה על דיסק עד היום. עלה רק אוסף כפול שלו אך באוסף חסרים השירים המעולים של הלהקה למעט "חברים".
שלישיית המעפיל גם בעסק. אושיק לוישמת לבמ שמאמצע שנות ה-60
ועד לאמצע שנות ה-70 (בין השנים 62' ל-74') היו המון שלישיות בזמר העברי ? הגשש החיוור (שהחלה כלהקת זמר עם קטעי קישור הומוריסטיים שהפכו לעיקר) השלושרים הטוב הרע והנערה גשר הירקון אף אוזן וגרון (שהפכו להכל עובר חביבי עם צירופה של שלומית אהרון) שובבי ציון צבע טרי שלישית התאומים (אושיק לוי הענק, חנן גולדבלט ופופיק ארנון שהשתגע וחזר בתשובה) שוקולד מנטה מסטיק לא אכפת להם (בין היתר מתי כספי היה הכי מפורסם מבין השלושה) ובטוח ששכחתי כמה...
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.