משהו קליל לימים החמים :

ויוי 25

Well-known member
בימים חמים אוהבים אצלינו סלטי ירקות טריים ,ומנה עיקרית קלילה,
לכן,היום החלטתי להכין קציצות טונה שיצאו טעימות במיוחד,ללא הרבה שמן,ואפויות בתנור.
משתמשת בטונה מקופסא ( עדיפות שלי לסוג "פילטונה"שזה היחיד שטעים לי.)

וככה הכנתי קציצות בפחות מעשר דקות הכנה:
במעבד המזון קצצתי 2 חופנים של גזר גמדי -קפוא,(לאחר שהופשרו 5 דקות בכלי עם מים.)
במגרדת המעבד גוררתי בצל אחד.
בקערה שמתי את הטונה ( 2 קופסאות "פילטונה" הכמות מספיקה ל- 12 קציצות)
הוספתי לקערת הטונה את הגזר והבצל המגוררים.(כשהם סחוטים מנוזלים.)

הוספתי תבלינים:
כף פפריקה מתוקה+1/4 כפית פפריקה חריפה,
כפית גדושה תבלין- לדג של חברת"טעם וריח",(משדרג מאוד כול תבשיל-דגים)
2 שיני שום כתושות.
לאחר עירבוב וטעימה,הוספתי :
2 ביצים ערבבתי היטב עם כף שמן-זית
לבסוף מוסיפים 4 כפות קמח ולערבב קצת עד הבלעת כול הקמח,
יוצרים קציצות,מניחים אותם בתבנית עם ניר -אפיה,משומן ב-2 כפות שמן,
מרקם הקציצות יהיה מעט רך, אך אל דאגה, בעת אפייה הקציצות מתייצבות ומתקשות.

האפיה: אופים בתנור 180 מעלות חום כ- 20 דקות מכול צד.

יוצא כול כך טעים ,וממש קליל, מושלם בתוספת מלפפון חמוץ וסלט ירקות.
 

תמר שרוני

Active member
נישמע אחלה , אבל לא ממש הבנתי את הרעיון של קניית גזר גמדי קפוא , כשיש גזר טרי ב90 אגורות לקילו , [רמי לוי] , והוא נשמר 3/4 שבועות במקרר .
 

ויוי 25

Well-known member
תשובה לתמר:
הגזר הטרי לפעמים הוא מריר כאשר הגזר הגמדי תמיד בטעם מתקתק,
וזה כול ההבדל.
אבל אם תמצאי גזר טרי שלא מריר בטעמו, אז לא תהיה בעייה לגרד בפומפיה של מעבד המזון.
 

TCH_ma

Active member
גזר גמדי לא מגדלים, מייצרים מעודפי גזר שאינם ראויים
למכירה במכונות מיוחדות.
אין גזר מר, יש גזר מתוק יותר או פחות, לצורך חיטוי הגזר
אחרי העיבוד משתמשים במי כלור, חומר רעיל שאינו מוסיף
לבריאות. עכשיו תחשבי למה הוא מתקתק יותר (לפעמים)
 
נערך לאחרונה ב:

TCH_ma

Active member
תאמיני, גזר שהוא פחות יפה למכירה עובר לעיבוד לגזר גמדי,
כשאין משתמשים גם בגזר יפה כי התמורה מגזר "גמדי" היא
תמיד גבוהה יותר וכדאית, זה גזר ארוך ודק בכדי שהפחת יהיה
מינימלי בייצור הגמדי .
ה"בררה" כדבריך אלו גזרים שנשברו, עקומים מאד, כפולים ועוד,
זה לא אומר שאינם טובים למאכל הם פשוט לא בתקן למכירה
רגילה אז מייצרים מהם מוצרים אחרים כמו גזר גמדי, קוביות ועוד
בנוסף כאמור לגזר יפה.
קישורים:
ייצור הגזר הגמדי
איך מייצרים גזר גמדי

"Baby Carrots" Might Not be as "Baby"

The Truth About Baby Carrots

 
נערך לאחרונה ב:

ויוי 25

Well-known member
הבהרה : יש גזר גמדי שהוא גידול צעיר בשלביו הראשונים, וישנם בנוסף חיתוכי גזרים קפואים שאנם גמדיים.
הגזר הגמדי הוא גזר שנקטף מוקדם כבר בתחילת התפתחותו, ויש עליו סימני עלים בחלקו העליון.
הוא נמכר בגודל הקטן יותרכשזו צורתו המקורית.
פרט לכך ישנם גם גזרים גדולים שאכן נקצצים בתעשייה ומוקפאים ,אך אלה בלי כול קשר לגזר הגמדי והצעיר.

בקשר לכלור:
כול הירקות הקפואים עוברים חיטוי בכלור מדולל, בכמות שאיננה מסוכנת לבריאות,
וזאת בכדי לסלק את כמות החיידקים הגדולה מעליהם.
לאחר מכן הם עוברים שטיפה יסודית בהרבה מים, וכשהם נקיים הם נבדקים בטרם שנשלחים לאריזה.
 
למעלה