משהו קטן לשבת

מצב
הנושא נעול.

Golf Bravo

New member
משהו קטן לשבת

משהו קטן לשבת
כמה תמונות שנלכדו היום בעדשה בדרך לעבודה והביתה.

Golf Bravo

New member
124 היה היום בבנימינה

משהו קטן לשבת
124 היה היום בבנימינה
בפעם האחרונה שהזקן הזה נכנס לטיפול באגזוז, כנראה שלכמכונאי לא כוח לחפש לו צינור בקוטר הנכון ופשוט "הלביש" לו את צינור הפח הראשון שנקרה לידיו. מצד אחד חוסר הסימטריה הזה מכער אותו, מנגד קל לזהות אותו.

Golf Bravo

New member
פיסת מידע על RailPictures

124 היה היום בבנימינה
בפעם האחרונה שהזקן הזה נכנס לטיפול באגזוז, כנראה שלכמכונאי לא כוח לחפש לו צינור בקוטר הנכון ופשוט "הלביש" לו את צינור הפח הראשון שנקרה לידיו. מצד אחד חוסר הסימטריה הזה מכער אותו, מנגד קל לזהות אותו.
התמונה הזו נדחתה על ידי הסוקר של RailPictures בנימוק שאין האתר נוהג לקבל תמונות שבהן הקטר מחובר לקרונות מכיוון "האף"... אינני מתלונן, רק מנסה לחסוך טרחה מיותרת למעטים כאן שמנסים לשלוח לאתר הזה תמונות מדי פעם.

ארזS

New member
מה 'תה אומר ?

התמונה הזו נדחתה על ידי הסוקר של RailPictures בנימוק שאין האתר נוהג לקבל תמונות שבהן הקטר מחובר לקרונות מכיוון "האף"... אינני מתלונן, רק מנסה לחסוך טרחה מיותרת למעטים כאן שמנסים לשלוח לאתר הזה תמונות מדי פעם.
מה 'תה אומר ?
הם ממש פסיכים...

צינורות פליטה של קטרי G12

124 היה היום בבנימינה
דווקא שני צינורות המפלט שנמצאים על קטר 124 בתמונה הם מקוריים ומתאימים, ולא 'צינור פח' מאולתר. כיום רוב הקטרים מדגם זה בארץ מסתובבים עם הגרסה הרחבה, אבל בעבר הלא רחוק ניתן היה למצוא רבים עם הגרסה הצרה. אינני יודע מה ההבדל הטכני ביניהן, אבל כמו שאתם רואים, אין בעיה להתקין לקטר אחד את שני הסוגים (אם כי אני מסכים שזה לא נראה יפה).

Golf Bravo

New member
חן, הם לא זהים, שניהם מקוריים?

דווקא שני צינורות המפלט שנמצאים על קטר 124 בתמונה הם מקוריים ומתאימים, ולא 'צינור פח' מאולתר. כיום רוב הקטרים מדגם זה בארץ מסתובבים עם הגרסה הרחבה, אבל בעבר הלא רחוק ניתן היה למצוא רבים עם הגרסה הצרה. אינני יודע מה ההבדל הטכני ביניהן, אבל כמו שאתם רואים, אין בעיה להתקין לקטר אחד את שני הסוגים (אם כי אני מסכים שזה לא נראה יפה).
היצרן הוציא את הקטר עם צינורות מפלט לא זהים? אני מסתכל על הקטר הקוריאני הזה, דומה לשלנו (למרות שאני בטוח שתמצא הבדלים) ורואה עליו זוג שונה לחלוטין מעל המנוע, אבל זהה!

שני הצינורות לא מקוריים

היצרן הוציא את הקטר עם צינורות מפלט לא זהים? אני מסתכל על הקטר הקוריאני הזה, דומה לשלנו (למרות שאני בטוח שתמצא הבדלים) ורואה עליו זוג שונה לחלוטין מעל המנוע, אבל זהה!
שני הצינורות לא מקוריים
שני צינורות הפליטה האלו אינם אלו שהקטר הגיע איתם - הרכבת קנתה הרבה חלפים מאז, וגם החליפה את המנועים של רוב הקטרים בדגם חדש יותר. התכוונתי לומר ששניהם מפלטים אמיתיים, שנרכשו או יוצרו כדי להתאים למנוע, ולא אילתור מקרי של מוסכניק. תמונות של קטרי G12 ישראלים עם שני סוגי צינורות המפלט תוכל לראות בקיצור הזה . שים לב שגם ניתן להפוך את יחידות המפלט, כך שהצינורות עצמם יהיו קרובים אחד לשני או רחוקים (כמו כל הקטרים הפעילים שלנו היום).

Golf Bravo

New member
מחשבה נוספת, האם יש ברשת תמונות

של קטרי G12 בעת קבלתם לשירות ברכבת ישראל? אשמח אם מישהו ישים כאן קישור, או יעלה תמונה כזו.

NNN747

New member
אם כבר בהזדמנות של שרשור תמונות....

של קטרי G12 בעת קבלתם לשירות ברכבת ישראל? אשמח אם מישהו ישים כאן קישור, או יעלה תמונה כזו.
אם כבר בהזדמנות של שרשור תמונות....
ועוד בהשתפפות שני הצלמים הגדולים: גולף בראבו וחן מלינג... מישהו יכול לשלוח תמונה של תא-ניהוג של אייסי 3 או של קרון ניהגו דאבל-דק? בבקשה!!...

Golf Bravo

New member
117 בבת-גלים

משהו קטן לשבת
117 בבת-גלים
המתנתי על הרציף לרכבת שלי, כששמעתי את צפירותיו העמוקות של 117 וידעתי שתהיה לי הזדמנות לצילום לא צפוי עבורי. עכשיו התעוררה הדילמה, בצל של התחנה, צילום איכותי לא יצא ללא מבזק, האם להפעיל אותו? ויתרתי על המבזק מתוך מחשבה שהנהג ודאי מביט בשבע עינים על הרציף, לא נעים לחטוף פלאש פתאום. התוצאה היא כמובן תמונה כהה ובכל זאת ניתן לראות פרטים ממנו.

קבל תיקון לתמונה:

117 בבת-גלים
המתנתי על הרציף לרכבת שלי, כששמעתי את צפירותיו העמוקות של 117 וידעתי שתהיה לי הזדמנות לצילום לא צפוי עבורי. עכשיו התעוררה הדילמה, בצל של התחנה, צילום איכותי לא יצא ללא מבזק, האם להפעיל אותו? ויתרתי על המבזק מתוך מחשבה שהנהג ודאי מביט בשבע עינים על הרציף, לא נעים לחטוף פלאש פתאום. התוצאה היא כמובן תמונה כהה ובכל זאת ניתן לראות פרטים ממנו.
קבל תיקון לתמונה:

Golf Bravo

New member
אביתר, תודה שמצאת זמן עבורי בין כל

קבל תיקון לתמונה:
האוטובוסים של המקשר... אגב מאד נהניתי מהשרשור שלך (בצורה לא מקצועית לחלוטין) העלה בי זכרונות על רגליים שנדבקות למושבים מזיעה בנסיעות ארוכות לחיפה.

תמונותייך מ-ע-ו-ל-ו-ת !!! חד וחלק !

האוטובוסים של המקשר... אגב מאד נהניתי מהשרשור שלך (בצורה לא מקצועית לחלוטין) העלה בי זכרונות על רגליים שנדבקות למושבים מזיעה בנסיעות ארוכות לחיפה.
תמונותייך מ-ע-ו-ל-ו-ת !!! חד וחלק !

NNN747

New member
תמונות מדהימות.... אבל מה עושה ...

117 בבת-גלים
תמונות מדהימות.... אבל מה עושה ...
קטר G12 בבת-גלים ועוד נוסע לכיוון דרום? {צילא הייה נוסע לחיפה מזרח בשביל דיור!}

nubi

New member
"ליוויתי" אותו כל הדרך מת"א

117 בבת-גלים
כשחזרתי ביום שישי בצהריים. הוא על המסילה ואני על הכביש
.

NNN747

New member
את מי ליוות? את ה-G12-?- אתה יודע .

כשחזרתי ביום שישי בצהריים. הוא על המסילה ואני על הכביש
.
את מי ליוות? את ה-G12-?- אתה יודע .
לאן הוא נסע?

מצב