משהו על אפקטיביות ה ABS

דני ג

New member
משהו על אפקטיביות ה ABS

לבקשת פומלית, הנה הודעתי מפורום "מכוניות" כאן. "בארה"ב עשו לפני מספר שנים מחקר על מעורבות מכוניות בעלות ABS בתאונות והתברר שכמות המכוניות בעלות ה ABS גדולה בהרבה מאלו ללא המע´. מוזר, לא ?? לא. המחקר הסביר את הסטטיסטיקה בכך שמרבית המעורבים בתאונות טענו שנבהלו מהרעידות בדוושת הבלם והרפו ממנה וכתוצה מכך לא מנעו את התאונה. הסטטיסטיקה היבשה מראה א´ המציאות הרטובה (מדמם של הנפגעים) מראה אחרת." ההודעה נכתבה בהקשר לדיון על אפקטיביות כריות אויר ונזקי לוואי שגרמו. דני G.

pomelit

New member
מה שזה אומר שבעצם

ולמבקרים מהפורומים המוטוריים בעצם אין כאן חדשות... זה שיכול להיות לי האוטו הטוב והממוגן בעולם, ועדין אני יכולה להביא את עצמי למצב של אסון, כי אני לא מכירה את ההתנהגות שלו. קורסים, מה לעשות
* פומלית - הולכת לקורס באלטרנתיבי ביום שישי 11.1 (יש עוד מקומות) ובטוחה שיהיה לה את האוטו המצ´וקמק ביותר בקורס

pomelit

New member
וזה כמובן מסקרן במיוחד

כשרואים את תוצאות הסקר בפורום הזה (הצבעתם כבר?) כשרוב מסיבי של הגולשים שהצביעו נוטים לחשוב שהקורסים הללו פשוט מסוכנים.

kitt

New member
לצערנו המצב בארץ מראה שאם מציעים

בחירה בין חלונות חשמליים לבין ABS או כריות אויר, הישראלי המצוי יבחר בחלונות החשמל כתוספת הרצויה

pomelit

New member
שמענו שמענו...

כבר ראינו מדינות שנראה שהבחירה שלהן היא בין מערכת בלמים למערכת חלונות חשמל
*פומלית בירידה אישית על קיט, ממש לא קשורה לפורום הזה

sweeny

New member
מה חדש תחת ה-../images/Emo42.gif

תאונות נובעות מחוסר מיומנות וזה לא חדש ובטח לא לך בתור אחד שמעורה בנוף התעבורתי בארץ. אבל הרי אף אחד לא מגדיר את קבלת רשיון הנהיגה כאישור להבנה וידיעה בנהיגה. אז נכון שהטכנולוגיות משתפרות אבל אם מישהו משלב להילוך R בנהיגה כי הוא רוצה לעשות "רייס" הרי שאי אפשר להאשים את היצרן על התפרקות הגיר
אתה בטוח יודע את חשיבות התרגול במגרש החלקה, וכאשר שמעתי על האפשרות קניתי לי מתנת יומולדת לפני 9 שנים וכבר בשנה שאחרי זה עזר לי למנוע תאונה, בירידה מירושלים בשבר ענן של ברד. לדעתי האישית אם יחייבו לעבור אימון במגרש החלקה כתנאי בסיס לקבלת רישיון ועוד רענון אחד לפחות לאחר חמש שנים (אולי בטווח אחר) יחסכו הרבה דם בכבישים. לגבי המהירות נמאס לי כבר להגיב בפורומים השונים אבל מי שחושב שמהירות גורמת לתאונות טוען שתמותת הציפורים נובעת ממטוסים ממריאים ונוחתים (מה הקשר... תשאלו שוטר מתנ"א מצוי הוא בטח ימצא ...
) אני מציע ש"תנו לחיות לחיות" יפנו לבג"צ ויציעו לצמצם את המראות המטוסים
... וכאן אני לא צוחק משום שכמו שאני מכיר מספר נפשות במדינתנו זה עוד עלול לקרות יום אחד.
לסיכום ופה אני צועק
"גוואלד
" אבל זה לא כל כך עוזר אמהות וסבתות (רק נשים, לא ראיתי אף גבר שעושה את זה
) שמות תינוקות במושב הבטיחות שלהם במושב הקדמי כאשר יש כריות אויר פעילות ולא ניתנות לביטול
כמה ילדים עוד צריכים למות מתאונות קלות שהכריות מופעלות בהן והילדים היו במושב הקידמי
הטענה שלהן היא שרק כך הן יכולות לטפל בצרכי הילד בזמן הנסיעה ואני אומר שיבכה הילד ולא אנחנו.

למעלה