משהו לחשוב עליו

• פותח הנושא or1
  • פורסם בתאריך

or1

New member
משהו לחשוב עליו ../images/Emo13.gif ../images/Emo17.gif

ציטוט שחלף במוחי הבוקר
"אדם מצייר במוחו ולא בידיו" (מיכאלאנג'לו ) יום טוב ונעים לכולנו

לאחר הציור במוח אפשר לצייר ביד

במוח מציירים בעזרת דימיונות ומחשבות שבאות לידי ביטוי אח"כ בכתיבה. יום טוב

zerez

New member
../images/Emo140.gif ואתמול שמעתי משהו דומה

הפסל נמצא בתוך הסלע, תפקידו של הפסל הוא להסיר את החומר המיותר.

למדתי מזה ש ...

בחינוך ילדים, שהם נחשבים כמין ``גולם`` שצריך לעצבו . אולי יש להתבונן בדוגמא שהבאת לעינין החינוכי , בו אני עוסק . כדי להצליח בחינוך , חובה עלינו להכנס `לתוך` עולמו של ילד ולעצבו ``מתוכו`` . אולי זו כוונת הפסוק ``חנוך לנער על פי `דרכו ` ... זה מאד מעניין . תודה

jozefin3

New member
../images/Emo132.gifהרי ידוע שמוח האדם הוא רב מעללים

מחשבות ותיכנונים......... קודם כל והכל,,מתחיל בראש במוח........ולאחר מכן יוצא לביצועים
בוקר נפלא

or1

New member
ומה על האפשרות

כי מחשבותינו מובילות לתחושותינו ? מחשבות הצובעות תחושות ..

המונשרי

New member
אם כך

אני ציירת מה זה דגולה ( במוחי... במוחי).
ישנם משפטים דומים דוגמת : מחשבות בוראות מציאות וכו'. אלה אמיתות חיים המתומצתות במשפט אחד.

star43

New member
אחלה ציטוט../images/Emo140.gif

במוחנו אנו מציירים מציאות ,דימיון, חלומות ופנטזיות... במוחנו אפשרויות הציור הם ללא גבול ... היד לא תמיד יכולה להעביר לאחר בדיוק מושלם כפי שציירנו במוחנו אך יכולה להעביר את התוצאה כפי שהיא יוצאת מתוכינו...(אם בכלל) לרוב זה מתבטא בציורים של אומנים המנסים העביר את מה שהתחולל במוחם... האפשרות להבין את הציטוט מזוית נוספת היא שאנו מציירים במוחנו ציור מסויים , מציאות שאנו שואפים או רואים בעיני רוחנו... והתוצאה (המתקבלת)במציאות שונה מכפי שציירנו(רצינו או קיוינו).. מה שאומר שאין גבול לדימיון במוחנו....

or1

New member
עורב נח הוא אכן סימן לדאגה ...

עבורו ולא עבורך
המשך ערב טוב

logikal

New member
גם מוח צייר

מן הראוי שתהא לו יד מוכשרת. תחשבו על זה. אמשיך להתפלסף אח"כ

or1

New member
ערב טוב סטאר ../images/Emo140.gif

אני בחרתי להניח לרגע למברשת
ולקחת את הדברים אל נפש האומן שבנו
זו המקבלת מהמוח השראה לדרך בה יעצב את חייו
כל אדם הוא אמן המצייר בדמיונו חלומות ופנטזיות אך רק צייר מוכשר (כפי שהדגישה לוגי
) יוכל להביא עצמו להגשמה. המשך ערב נעים

ya123

New member
במוח אנחנו יכולים לצייר בצבעים דמיוניים

אבל נוכל גם לצייר לנו מסלול אמיתי וללכת עליו עד למטרה שלנו.תודה אור

dardara

New member
משפט יפה ומאוד ממלא ../images/Emo140.gif

בדרך כלל מה שרואה אדם במוחו......מבטא ידו בציור רוצה להביא לכם היבט אחר ואולי לא אחר כולנו יודעים .....שדרך הציור אפשר לדעת מה בחומו של האדם אנשי מקצוע משתמשים בציורו ו של מטופל על מנת להבין מה עובר במוחו הציור מביע את מחשבותיו ...את בעיותיו ולפעמים טראומות שהוא עובר . וכך קל יותר לגשת לדרך ולסוג הטיפול . ולפעמים אני תוהה אם כולנו יודעים להעביר את מה שאנו מדמינים וחושבים לדף הציור ? ולדעתי לא תמיד זה אפשר .

or1

New member
ערב טוב דרדרה ../images/Emo140.gif

פענוח ציור ע"י איש מקצוע הוא תחום מעניין ולא אחת אני תוהה האם מדובר במדע מדויק
ומה עם מי שציור אינו התחום החזק שלו? האם עיוות בציור הנובע מהעדר כשרון יכול להוביל לאבחון שגוי ? ואולי להפך ... האומן המוכשר שיוכל להטות את הכף בכשרונו הרב ..
המשך ערב נעים

dardara

New member
אור../images/Emo13.gif

את מעלה כאן שאלה נכונה בקשר לציור במטרה לאבחון מקצועי אנסה לענות ממה שאני יודעת , גם העלאת קוים על הדף נחשב לציור נכון שברמה האומנותית יגידו שזה סתם קו סתם ריבוע סתם פרצוף ועוד ועד אבל לכל נקודה בצירו יש משמעות ולכן גם אפשר דרך הציור לאבחן את מצירו דרך אגב ,לגבי ציור של מצירים רבי שם שראיתי לא פעם ב תערכוה זאת או אחרת גיחכתי לפעמים כשראיתי את הצירו ואמרתי זה צירו?זה שטויות אז יגידו שאני לא מבינה באומנות ?האומנם ? לדעתי כל צורה וכל ציור שהאדם מעלה על הדף יחשב לציור ואם זה אומנות או לא .....זה עינינם של המבקרים והמבינים לכאורה באומנות .. העיקר הוא זה להביא את דמיונות המוח אל הדף . המשך ערב נעים לך וכלולנו

or1

New member
דררדה ../images/Emo13.gif

כל קו ונקודה הם משמעותיים ואולי יש בהם תרגום של מחשבה או תחושה אך האם אנחנו יכולים להטות את הציור כך שלא ישקף באופן מדויק את תחושתינו ?
המשך ערב טוב

dardara

New member
לדעתי אור../images/Emo140.gif

יהיו אלה נסיונות שוא ואני מבינה בהחלט למה את מתכונת ואם במאבחנים מקצועים אנו עוסקים הרי שאני בטוחה שהם ימצאו בדיוק .מי עומד מאחרי הציור . ערב טוב

or1

New member
אלך לשיטתך דרדרה ואמשיך ../images/Emo9.gif

לא יודעת לצייר ולכן נוח לי לתת דוגמא מתחום הכתיבה.
האם יכול סופר לכתוב ספר שהוא במאת האחוזים פרי דמיון ולא משקף את תחושותיו ? האם אני מסוגלת לכתוב שיר עפ"י נושא מוכתב שכולו פרי דמיון? כתיבה בהשראה? (וישנן דוגמאות נוספות ... ) שנמשיך להתפלסף ?

למעלה