משהו יכול להסביר לי קצת על גירים

בל בל

New member
משהו יכול להסביר לי קצת על גירים

צורת עבודה, חברה מועדפת, עד כמה זה מסובך וכו´... תודה ענבל

moti80

New member
תשאלי מורים ותיקים ../images/Emo6.gif

כן..כן...היו ימים שכתבו עם גירים על לוחות עץ צבועים בירוק מזעזע! אותם גירים בשעת הצורך היו הופכים לכלי הרג ק-ט-ל-נ-י בידי המורים שהיו זורקים אותם על תלמידים חסרי מנוח בזמן השיעור! (אמ...או שאולי זה היה רק בבי"ס שלי????) בכל אופן, עם גירים, אני באופן אישי אוהב לעבוד כמו שאני עובד גם עם פחם - הטכניקה המועדפת עליי היא למרוח את הגיר בעזרת נייר רך. בעצם, אני לא מצייר עם הגיר כמעט בכלל אלא רק עם האבקה שלו. על נייר נקי (נוסף לנייר שמציירים עליו) אני מורח שכבה עבה מהגיר ואוסף בעזרת נייר טישיו או בד רך. וככה אני מורח על הנייר עליו אני מצייר שכבה ועוד שכבה עוד ועוד עד שאנ מגיע לכהות או לגוון הרצוי... במקומות ממש דקים ומדוייקים אני משתמש בגיר עצמו.

בל בל

New member
../images/Emo6.gif לא רק אצלך המורים היו עושים את

זה עם הגירים, גם אצלי ולפי מה שיודע לי יש כאלה שעדיין נוהגים כך. תודה על ההסבר והמשך יום מקסים. שלך ענבל

FreeFeeling

New member
היי ענבל../images/Emo20.gif

."צורת עבודה". התחיל ואומר שאולי כדי ללכת וללמוד את השיטה בצורה מסודרת. בכול מקרה אחת השיטות שאני עובד איתה (מזמן לא ציירתי בגירים). מתבססת על הסתכלות וציור לפי כתמים (בניגוד לרישום). את הפעולה והאימון אפשר גם ליצור אם עיפרון אבל הרבה יותר נחמד לצייר בעזרת הגירים והצבע. אחד הדברים הנפלאים בצבע היא האפשרות לצייר לפי גווני האובייקט ולא בשחור לבן. (ואת ההתבוננות ורגישות לקלות את הגוונים הללו צריך ללמוד ורצוי ללמוד היטב) ."חברה מועדפת". אני השתמשתי בחברה טובה מאוד בשם: "Rembrandt" שם הגירים בשפה המקצועית קרוי: פסטל. יש להם קמה אפשרויות של סטים. לדוגמה: אפשר לחסוך כסף ולקנות חצאי גירים במקום שלמים. (אני העדפתי לקנות יותר גוונים מאשר גירים יותר גדולים) הגירים הללו הם רכים ונעימים מאוד למגע וציור. תמונה מצורפת. לאנשים שלא אוהבים להתלכלך מומלץ לקנות חומד אחר כיבן שהגירים מתפוררים והופכים לאבקה מלחלחת במאת. (יש חומר טוב ששכחתי את שמו שגם מגיעים לתוצאות מרשימות ויש לדעת שחומר זה יותר יקר וצריך לעבוד איתו ביתר מסיביות). (אני לא קניתי אותו) אופציה שלישית היא לקנות שתיים שלושה גירים בודדים ,שנדמה לי שכול אחד שכזה יעלה סביבות ה-5 ₪ ליחידה. .דפים. רצוי להצטייד ולצייר על דפים בשם קנסון. קנסון הוא ניר איכותי וקצת יקר ,אבל כדי! למה? הסיבה הראשונה היא בגלל איכות הנייר ,אנו מדברים על ניר מחוספס שמחזיק היטב את החומר-(הצבע). אוד סיבה היא שהוא נותן טקסטורה יפה לציור ואפשר גם להשיגו במגוון צבעים שונים (מה שיחסוך בצבע ויגרום לשימוש נכון של הצבעים) (יש צבעים שלא מומלץ לקנות אבל לצערי אינני זוכר אותם אני זוכר שחום הלך לי טוב) יצא לי לראות בחורה שהשקיעה הרבה מאוד בציורים שלה והיא ציירה ממש טוב ,אבל.... היא רצתה לחסוך על הדף מה שערס הרבה מן התוצאה הסופים והעלים את חוזק הצבע מן הציור. "עד כמה זה מסובך" אא שאלה טובה. הדבר הכי מדליק בציור אם גירים היא דרך הקלות והחומרים הפשוטים. צריך נייר וגיר ו.... זהו אפשר לצייר בלי לנקות ציוד או להבין בכול מיני תמיסות וחומרים. בהצלחה בן

בל בל

New member
וואו- השקעת ../images/Emo24.gif

תודה על ההסבר המפורט. יש לי עוד שאלה אם אפשר- הדפים שאתה מתכוון אליהם הם כמו דפים של צבעים אקריליים או שזה משהו אחר לגמריי? ונזכרתי בעוד שאלה באיזה סוג של חנות קונים את הצבעים שאמרת ,כי היום עשיתי סיבוב בכמה חנויות יצירה ולא ראיתי צבעים מהסוג שאמרת אז אולי חפשתי במקום הלא נכון וזה בחנויות של כלי כתיבה כמו קרביץ ושות´. מצטערת על ים השאלות אם אין לך כוח אתה לא חייב לענות אבל בכל אופן תודה שיהיה לך המשך יום מקסים שלך ענבל

FreeFeeling

New member
שלום../images/Emo6.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

בהקשר להיזכר שכתבה made in china לגבי חומר בשם "Fixactive" מדובר בחומר טוב ,אבל.. (לא חובה לקנות אותו) אם כן אז הנה שתי נקודות למחשבה: .אחת. אסור להגזים איתו בגלל הסיבה שציינת. "מכהה לי את הצבעים" וכדי לפטור את הבעיה צריך להשתמש בו בעדינות\חסכנות ומרססים במרחק של 20 ס"מ (בערך) מהעבודה ואז זה יכול לצאת טוב. .שתים. אם כבר קונים אז רצוי "Work Fixactive" שהיתרון שלו על הרגיל הוא בכך שמצד אחד הוא שומר על החומר שלא אמרח ,ומצד שני למי שמכיר יש רגעים שקשה מאוד להוסיף אוד שכבה ולהוסיף אוד גוון על הקיים ולכן אחרי ריסוס אפשר שוב לעבוד על היצירה ולהוסיף שכבות ביתר קלות. :) "יש גירים מרובעים דקים" הם גירים בהכלת טובים. (הם יותר נוקשים ממה שיש לי וקצת פחות כפים בגלל הנוקשות אבל טובים מאוד למקומות שצריך דיוק) (גם אם הגירים העגולים והרכים אפשר להגיעה לדיוק גבוהה) בקשר לצורות העבודה שהמליצו פה: (מריחות לדוגמה) כול אחד יוצר בדרך שלו וזה יפה מאוד. אני מאופן אישי מאוד משתדל שלא לגעת כלל אם האצבעות ביצירה אלו רק בעזרת הגירים עצמם. זה נכון אם האצבע אפשר להגיעה למרקם יפה ,אבל. גם אם הגירים אפשר ליצור מאברים עדינים. תנסי את כול ההצעות. .בקשר לניר. אפשר להסיג אותו ביחידות שכול אחד עולה סביבות ה-6 ₪ בגודל של חצי גיליון (אם אני לא טועה) וזה יופי של גודל שאפשר לחתוך אותו אם רוצים יותר קטנים. (יש לצייר על האזור המחוספס!) השם באנגלית הוא: "Canson" צריך לומר למוכר שזה בדיוק מה שאת רוצה והוא יביא לך. יום מקסים שלך בן FreeFeeling

made in china

New member
אחחח..הגירים, אני מציירת איתם!

אפשר לעבוד איתם בשתי טכניקות- למרוח אותם בעזרת האצבעות, נייר או משהו כזה, או לא למרוח אותם בכלל, ולהשאיר מרקם מחוספס כזה, כמו שאפשר לעשות עם פחם. כדאי לך שיהיו לך הרבה גוונים, ואני מכירה שני סוגים של גירים: יש גירים מרובעים דקים, שהם פחות נמרחים, קיימים בהמון המון גוונים, ויש עבים ועגולים שבאים בחבילות של כמה צבעים ביחד, והם מתפוררים נורא מהר אבל טובים למעברי צבעים וכדי למלא שטחים גדולים וליצור נפח...ובלה בלה בלה, הבנת את הרעיון. תהינה!

made in china

New member
אה, נזכרתי בעוד כמה דברים

אפשר לקנות אותם בערכות שלמות? למורה שלי יש מזוודה ענקית עם המון גוונים.. אני אברר! ועוד משהו- לחומר שעוזר לצבע להיקלט על הנייר קוראים fixactive, הוא בא בצורת ספריי כזה ועולה בסביבות ה-20 שקל. אני לא ממש אוהבת להשתמש בו כי הוא תמיד מכהה לי את הצבעים..אבל הוא מונע מהם להימרח, וזה טוב. אני מציירת על בריסטולים, ויוצא לי בסדר גמור. אבל כמה עולה הניר הזה? וקונים אותו בבלוקים?

למעלה