משהו טעים לכבוד שבת:

ויוי 25

Well-known member
לחמניות- גבינה טעימות מאוד ,וגם קלות להכנה:
(המתכון לסוכרתיים בהשראת גולדי אבישר.)
(אני השתמשתי לפי כמויות המוצרים שהיו לי, ויצא ממש טעים! )

ראשית, יש לחמם מראש את תנור- האפיה ל-180 מעלות חום.

המצרכים וההכנה:
6 פרוסות גבינה -צהובה- מגורדת , רצוי עם אחוז שומן גבוה -ודל פחמימה).
2 כפות שטוחות גבינת -שמנת -סמיכה , "מחלבת -גד" 30% - או אחרת, ועם אחוז שומן גבוה.
תחילה ממיסים את 2 סוגי הגבינות במיקרו, (או בסיר -בשיטת אידוי בן מארי.)
ולאחר ההמסה- מעבירים את הגבינות המומסות לקערה.
ומוסיפים לקערת הגבינות המומסות :
3/4 כוס חד -פעמית שקדים טחונים דק דק.
כף אחת שיבולת שועל,
ביצה אחת
שן -שום כתושה
1/2 כפית אבקת -אפייה
מערבבים הכל ביחד.
נשמור לסוף 2 -3 כפות שומשום - לפיזור מעל הלחמניות .

ההכנה:
1.בתבנית מרובעת מניחים ניר -אפיה, ומברישים בכפית שמן,

2. מערבבים היטב את כל המצרכים שבקערה,ביחד עם חצי כפית- אבקת-אפייה,
מערבבים היטב כמה שניות ומתקבל בצק דביק.

3. מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהבצק 5- 6 כדורים - בכל פעם כדור קטן מהבצק ,
כשהידיים מעט רוטובות מעבירים את כדור הבצק מיד ליד ויוצרים צורת לחמניה עגולה.(הבצק נעשה קליל לא נדבק לידיים לחות)
מניחים את הכדורים - בתבנית על ניר -האפיה המשומן- ומשטחים מעט לצורת לחמניה,
ומפזרים עליהם את השומשום.
מכניסים לתנור-האפיה המחומם, ואופים 15- 18 דקות , בחום 180 מעלות חום.
אופים עד להזהבה מ - 2 הצדדים. ומקבלים לחמניות גבינה אפויות ומוזהבות בטעם נפלא!

המתכון פשוט מאוד להכנה,ומהיר הכנה, תופתעו כמה זה טעים.
תכינו גם אתם ותהנו!

אגב,
ככול שכמות השומן בגבינות תהיה גבוהה -כך רמת הפחמימות תהיה בהם נמוכה - ותתאים לסוכרתיים.

לאוהבי -האגוזים: אפשר להוסיף לתערובת כף של אגוזים קצוצים דק.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה