משהו חשוב...

משהו חשוב...

כבר המון זמן אני חושבת איך ומה לכתוב בתגובה למה שכתב עופר בהודעתו. והחלטתי לכתוב זאת לכולם...לנסות. הנושא הזה כל כך חשוב וכואב...שהמילים בורחות לי. יכולה אני לומר שאני מכירה את הנושא מקרוב. הייתי בשני הצדדים...חוויתי גם את הרצון האדיר ואת הצורך הבילתי ניסבל הזה להפסיק את הכאב ולנוח...וגם ראיתי עד כמה אני פוגעת ומכאיבה בכך למשפחתי וליקירי. כעקרון - אני מאמינה כי על אדם לחיות קודם כל למען עצמו. כל אדם חייב למצוא לו את מטרותיו בחיים בכדי לשרוד ולהתמודד עם הקשיים. אם יהיו לו מטרות מוגדרות - יוכל להתמודד כמעט עם כל קושי. בנוסף לכך - האדם הוא בעל חופש בחירה. והוא עצמו יבחר לו את דרך ההתמודדות המיוחדת שלו. יחד עם זאת...אני מודעת לקושי העומד ממול. מודעת לקושי האדיר של האוהבים לראות את אהובם הולך ומכלה לנגד עיניהם מבלי שיוכלו לעשות דבר. שנים רבות לא הייתה לי מטרה אחרת בחיים פרט מלרזות ולרדת במשקל. בהמשך נוספה לה מטרה נוספת - לפגוע בעצמי ולמות. להפסיק את הסבל המתמשך שלי ושל כל המשפחה. לא ראיתי את מה שראו הם...לא יכולתי. לא האמנתי כמוהם. לא האמנתי כי יכול לבוא לו שינוי במצב. שאלתי עצמי פעמים כה רבות האם עלי לחיות אך ורק למענם, האם עלי להמשיך ולסבול רק כדי שיוכלו הם ``להנות`` מחברתי - כלומר לסבול אותי. איפה הוא חופש הבחירה? יכולה אני לומר כי כעת אני רואה את המצב בדרך אחרת. אבל מתוך המצב בו הייתי - בילתי אפשרי לראות זאת כך. זכור לי הכעס שלהם..הכאב שלי...הכל יחד מעורבב ולא ברור. בלתי ניתן להחלטה מה נכון ומה פחות. אבל יכולה בהחלט להסכים כי האדם המתאבד עושה זאת מתוך אנוכיות...המלווה בהמון כאב ותסכול. כיום אני נלחמת כי ראיתי שאפשר גם אחרת. אך הכעס שלהם אז לא עזר לי בכך...לא פקח את עיניי. מה שפקח את עיניי היה הזמן. וחוויות שבאו איתו. גילויים חדשים על החיים ועל עצמי. אבל לא הכעס שלהם. אולי בזכות אותו כעס אני חייה...אבל גם סבלתי בגללו לא מעט. סבלנו כולנו. אז אין אני יכולה לומר מי צודק ומה נכון יותר ופחות. רק לומר כי במיוחד באתם הרגעים...בהם נידמה כי אתה לבד ואין בשביל מה... ניתוק וכעס מצד אלו שכן יקרים לך - לא עוזר. ולמי שנמצא במצב זה...יכולה רק לשלוח חיבוק בתקווה שיקלט ויופנם.. עם המון תמיכה וקבלה של הרגשות אותם הוא חש...יחד עם ניסיון להראות לו את הצדדים היפים שעוד יבואו...להראות שאנו איתו גם באותם רגעים קשים שלא נעזבו בגלל שהוא סובל וכואב. להזכיר שאיתו...להזכיר שאוהבים...להזכיר שרוצים אותו פה איתנו...מתמודד. עם כל הכאב...עוד יהיה טוב. וזה שווה את המאמץ. יצא קצת מבולבל...אבל מקווה שהמסר הועבר. אוהבת את כולם... ומזכירה שוב ושוב...אפשר. וגם שווה. לא לוותר...ולא לשכוח. ולחבק. תמיד. לילה טוב מאיה.

עופריקו

New member
מיה כמו תמיד ..

נכון ו....כבר אמרתי לך שאת מקסימה ? שבוע מקסים וקל עופר

למאיה

היי מה שלומך? מקווה שטוב לא כל כך הבנתי את הקטע של המטרה בחיים בניגוד לזה שאמרת שהמטרה שלך בחיים היתה אז לרזות למה את מתכוונת בעניין למצוא את המטרה שלנו בחיים? אנשים שבאים איתי במגע יומיומי לא מבחינים שרזיתי יותר מידי הבעיה מתעוררת אם אנשים שלא ראו אותי מעבר לשנה. אז אני כבר צריך להתנצל ואני עונה להם תשובות מפגרות לשאלה שלהם מה קרה שכל כך רזיתי? תשובות מפגרות כמו ...אני עושה הרבה ספורט אז ככה אנחנו מאיה חמודה חושבים שכולם לא מבינים אותנו?? אנחנו חושבים שאנחנו מיוחדים??שונים?? לא יודע מה אולי נוח לנו לחשוב שאנחנו יוצאי דופן מכל האנשים ה``רגילים`` שאוכלים ולא מרעיבים את עצמם?? מה דעתך? שלך בהערכה דוני

יעל.פ.

New member
דוני....

הרשה לי לענות על אחת מהשאלות שהופנו למאיה. לפחות מה שאני חושבת/מרגישה בקשר למטרה שלנו בחיים. לדעתי הכוונה היא למצוא מהות, תחשוב רגע, למה אני כאן? מה היעוד שלי? אנו חיים כמכונה, מכונה שפועלת לפי הוראות ומושפעת מהחברה, תחשוב רגע אם אתה חי כי אתה רוצה, כי יש לך בשביל מה או סתם מעביר שעה ועוד שעה, יום ועוד יום, שנה וכו עד שתמות... את המטרה שלי מצאתי, לפחות ככה נדמה לי. יש המון דרכים למצוא אותה, תלוי בבנאדם... מקווה שהבהרתי משהו יעל

דוני...

אנסה להסביר קצת יותר. זמן ארוך מאוד המטרה שלי הייתה לרזות. זו מטרה מוגדרת מאוד. וכשיש מטרה כל כך ברורה קל יותר להתמודד עם הקשיים שבאים מולנו. להלחם עם כל מה שעומד מולה ומאיים על הביצוע. ובעצם - להלחם בעצמנו עד חורמה. בהמשך גיליתי כי זו לא המטרה שלי בחיים. יש לי מטרות חשובות יותר...כמו לחיות את החיים ולא את המחלה. זו מטרה הרבה יותר מופשטת. ולכן גם הרבה יותר קשה לביצוע. אין עשה אל תעשה. אין שחור ולבן. הפרפקציוניזם שלנו לא ממש מוצא בה את מקומו... היא סותרת את דרך החשיבה של אז...את המטרה הקודמת שלא נעלמה אבל תפסה מקום אחר בחיים שלי...השתנתה. כעת אני רוצה להחזיר את השליטה לחיי. ואני מבינה שהשליטה היא איננה מה שראיתי קודם. המחלה שיקרה לי ועיוותה את צורך החשיבה. ובעצם לקחה את השליטה ממני במקום לתת לי אותה. מרוב נסיון לשלוט איבדתי את השליטה. דוני, אנחנו לא שונים בתחושות שלנו מכל האנשים האחרים. אבל השוני הוא בכך שאנו עושים שימוש באוכל כדי לבטא את מה שאנו מרגישים במקום במילים...כמו אותם האנשים ה``רגילים``. ואיך שלא נראה את זה - זה שימוש לא נכון. ומוטעה מיסודו. אנו לא היחידים עם בעיות...בכלל לא. ולכל אחד יש את הצרות והבעיות שלו. והרבה פעמים הם גם קשות ועמוקות מאוד. אבל מה שאנו עושים כדי להביע אותם שונה מהדרך ה``רגילה``. השימוש באוכל ככלי לביטוי לא קיים אצל אלו שאינם סובלים מבעיות אכילה. הם אוכלים כדי לחיות. אנו רואים ב``כלי`` זה משהו אחר. ואם נבין זאת אולי גם נוכל לתקן. שלך מאיה.

מאיה

היי הבעיה היא שגידלו אותי בתור ילד יפה כמו איזה בובה חסרת רגש...הייתי ילד כזה של פרסומות עם עיניים כחולות ענקיות כזה שכולם רוצים רק לחבק אחים שלי קינאו בי תמיד על כך. היופי שלי בדיעבד דפק לי את החיים ועשה לי רק בעיות..ובסופו של דבר דפק לי גם את השכל ככל הנראה היום אצלינו בבית אסור היה להביע רגש. רגש פרושו חולשה זה מה ששידרו לי תמיד תהיה ילד יפה ומוכשר ומוצלח ותקבל כל מה שתרצה ...כל זה היה תמיד פשוט לא היו לי דאגות מאז ומעולם אני ילד שמנת וכך גדלתי ועכשיו אני לא מצליח למצוא מטרה לשם מה אני חיי אני פשוט לא מצליח למצוא את המטרה שלי בחיים כי קיבלתי הכל על מגש של כסף תמיד ניסיתי להמציא לי חלומות אבל הגשימו לי אותם עוד לפני שיכולתי לממש אותם בעצמי למה אין לי חלומות כמו לכל אדם אחר?? אם אתה נותן לילד הכל הוא מאבד את הרעב הזה להשיג דברים בעצמו ואתה מקלקל לו את הכל... היום אני באנורקסיה ואף אחד לא ממש מבין למה אני מתלונן שרע לי הרי כלפי חוץ יש לבחור הזה הכל בפנים אני מרגיש ממש ריק ולא מצליח לצעוק את זה וזו פעם ראשונה שאני מספר את זה פה שלך דוני

ערב טוב לך דוני...

דבר ראשון - אני שמחה מאוד שכתבת את מה שכתבת וחספת לנו טיפה מעבר. סיפרת שתמיד ניסית להמציא לך חלומות...אבל הגשימו לך אותם עוד לפני שהצלחת להגשימם בעצמך. ובכן...אני מתכוונת לחלומות גשמיים ולא חומרניים. לא נסיעה לחו``ל או איזשהו דבר שניתן לקנות בכסף. חלום שיוצא בתוך הנשמה שלך ושאותו רק אתה יכול לממש ולהגשים. כמו לעשות עם עצמך משהו. כמו לנסות ולהבריא. להלחם את המלחמה שלך - אותה אף אחד אחר לא יעשה במקומך. דוני...אמרת לי שהיית בטיפול פסיכולוגי פעם והפסקת. אני חושבת שאולי אתה נמצא במקום אחר...בו אתה כן יכול להתמודד עם טיפול ולנצל אותו לעזרה ולא כנטל. אותה תחושת ריקנות שאף אחד לא מבין...שאתה כל כך רוצה לצעוק החוצה ולא יודע איך...לא תעזוב אותך אלא אם תטפל בה ותמצא את הדרך לעבד את הכל בצורה נכונה יותר. אמרת שהרגש אצלכם היה סימן לחולשה. אבל זה כל כך חשוב שכן להוציא ולעבוד עליו, ואני חושבת שאתה מבין את זה עכשיו. ואת העבודה הזו תוכל בעזרת שיחות. כי קשה מאוד ללמוד לעשות זאת ולהקשיב לעצמך לבד, אחרי שנים של התעלמות. ואצל המטפל תוכל לדבר על הכל ולעט לעט לשוב ולהרגיש ולהבין איך ולמה אתה חש וחושב כך ולא אחרת. ומה הביא אותך לסיחרור הזה. וגם איך לצאת ממנו. אתה לא ריק. יש בך המון..אתה רק לא יודע איך להגדיר את זה. ואת זה צריך ללמוד. מקווה שתנסה בכל זאת ולא תשלול את זה על הסף. כי יש לך סיבות להרגיש רע ואין לשלול את זה...אבל גם לא לוותר ולהרים ידיים מתוך אמירה שכך זה ואין מה לעשות. בהצלחה לך. שלך אני.

מאיה

האם נראה לך שכדאי לחזור לאותה פסיכולוגית מלפני שנתיים או להמשיך הלאה? שלך דוני

מאיה

אני שוב אומר...אין לי חלומות.. אולי הרגש נירדם אצלי זה מפחיד נורא מאיה איך יכול להיות שבן אדם אין לו חלומות...חומרית יש לי הכל... נפשית יש לי חור בלב. דוני

מאיה

אני שוב מסיק את המסקנה שחלק מהמאפיינים של המחלה הזו זה הרדמה של הרגש...לא מרגישים כלום!

דוני...

את נושא החור בלב תוכל לברר עם המטפלת שלך...ולבדוק מה בעצם גורם לך להרגיש ככה ומה מונע אותך מלהרגיש את התחושות והרגשות. ואני חושבת שנכון שבאיזשהו מקום יש הרדמה של הרגש. יש מצבים שאנו לא מצליחים להתמודד עם הרגשות וההרדמה הזו היא בעצם מעין מנגנון הגנה המופעל כדי לעזור לנו לעבור את התקופה הזו. אבל יחד עם זאת...צריך להמשיך ולנסות להעיר את הרגש הזה ולעבוד עליו בכדי למצוא את הפתרון לכל הבעיות שמקשות כל כך. ולגבי המטפלת...תחשוב אתה אם אהבת את דרך הטיפול שלה והיה לך טוב אצלה. היא גם מכירה אותך בדרך מסויימת...ואתה צריך להחליט אם זה לטובה או לרעה. מצד אחד אתה לא צריך להתחיל הכל מחדש...מצד שני אולי דווקא טוב להסתכל על הכל מנקודת ראות שונה. בכל מקרה...כדאי להתחיל ולא לסחוב את זה עוד. שלך אני.

מאיה

היי יש בעיה אם זה שהיא כבר מכירה אותי? היא טיפלה בי אז בבעיה שונה בכלל מזו ואני לא בטוח שהיא תסכים לקבל אותי שוב שלך בהערכה דוני

התכוונתי לומר...

שלפעמים אנו רוצים להתחיל מחדש...להשאיר את הישן מאחורינו ולהמשיך קדימה. ואז...הכרות מוקדמת יכולה לעיתים להפריע. אבל אם אהבת את דרך הטיפול שלה והיא עזרה לך...נסה לפנות אליה. מקסימום היא לא תסכים...ותחפש אחר. בהצלחה אני.

מאיה

אני חייב לחשוב על זה שמעתי שאפשר פסיכולוגית דרך מכבי שבת נעימה לך דוני

מאיה שלי!!!!

איפה את???למה אני לא שומע ממך כבר הרבה זמן?אני יודע שכל השבוע שעבר לא התקשרתי ואני מצטער פשוט הייתי בשטח ולא יכולתי להתקשר אבל עכשיו אני כאן ואני רוצה לשמוע ממך דחוף. אם לא תצרי איתי קשר אני אתעצבן ואז לא יהיה טוב. אני מתגעגע אלייך אז תתקשרי או תשאירי הודעה. את יכולה לכתוב גם לICQ שלי:119430606 ועדיף כמה שיותר מהר!!!!!

למעלה