משהו חריג לטובה בקרפור. רבעיית טונה לגונה ב- 19.90 שח

רוב הזמן נח

Well-known member
לגונה? לא מכיר את המותג הזה ולא אכלתי ממנו עדיין. אז זה גם שיקול חשוב אם המחיר משתלם.

ובכללי, לא נראה לי שהמחיר הזה ישאר לזמן רב.

אז אתה מהטפשים שקונה טונה רגילה בשמן "מיוחד" כלשהו ומשלם בגלל זה פי 3 יותר?
לא,השמן הרגיל - הלא בריא - יכול להיות יותר טוב או פחות טוב.

וכן השמן המיוחד יותר בריא אבל הרבה יותר יקר ולכן אני לא קונה ומעדיף טונה קפואה.

אבל היה בגוד פארם של רמי לוי טונה בשמן ב 5 ש"ח אז לקחתי 2.

אבל להתחחיב לרביעיה? לא יודע,זה עדיין דבר מזובל.

רוב הזמן נח

Well-known member
לא,השמן הרגיל - הלא בריא - יכול להיות יותר טוב או פחות טוב.

וכן השמן המיוחד יותר בריא אבל הרבה יותר יקר ולכן אני לא קונה ומעדיף טונה קפואה.

אבל היה בגוד פארם של רמי לוי טונה בשמן ב 5 ש"ח אז לקחתי 2.

אבל להתחחיב לרביעיה? לא יודע,זה עדיין דבר מזובל.
אין היום בדרך כלל בבודדים. זה תמיד מגיע ברביעיה.

כל שמן שנוגע בטונה הופך לדבר מבחיל. אפילו אבוקדו עם טונה
נדמה לי זה היה סטרקיסט במבצע ברמי לוי שקניתי - השמן מאוד עדין.

בניגוד לתאוריה שלך יש הבדל בין שמן מזובל אחד לאחר...

לכן סטרקיסט הכי מצליח.

אני פשוט לא התלהבתי כי אני יודע שזה לא בריא(השמן) וזה פחות טעים ובריא כי זה בקופסא.

רוב הזמן נח

Well-known member
נדמה לי זה היה סטרקיסט במבצע ברמי לוי שקניתי - השמן מאוד עדין.

בניגוד לתאוריה שלך יש הבדל בין שמן מזובל אחד לאחר...

לכן סטרקיסט הכי מצליח.

אני פשוט לא התלהבתי כי אני יודע שזה לא בריא(השמן) וזה פחות טעים ובריא כי זה בקופסא.
אבל טונה בקופסת שימורים זה ללא חומר משמר כלשהו.

אבל טונה בקופסת שימורים זה ללא חומר משמר כלשהו.
אלוהים הסביר שאוכל בקופסת שימורים הוא לא כמו הדבר האמיתי מבחינת בריאות.

"עיקור בחום: הקופסה האטמוספרית נכנסת לתנור ענק בלחץ גבוה. הטמפרטורה מגיעה ל־116-121 מעלות צלזיוס. חום זה משמיד את כל החיידקים, כולל חיידקים מסוכנים כמו בוטוליזם."

כמו בפיסטור...

הורג גם את החיידקים הטובים.

רוב הזמן נח

Well-known member
אלוהים הסביר שאוכל בקופסת שימורים הוא לא כמו הדבר האמיתי מבחינת בריאות.

"עיקור בחום: הקופסה האטמוספרית נכנסת לתנור ענק בלחץ גבוה. הטמפרטורה מגיעה ל־116-121 מעלות צלזיוס. חום זה משמיד את כל החיידקים, כולל חיידקים מסוכנים כמו בוטוליזם."

כמו בפיסטור...

הורג גם את החיידקים הטובים.

מה הבעיה? תפתח את הקופסה ויחזרו לשם החיידקים.

רוב הזמן נח

Well-known member
עובדים עלינו. זה גם מוצר של דיפלומט. היא כאילו מתחרה בעצמה בהפצה של מוצר זול יותר בשביל שחברות אחרות שבאמת מוכרות בזול לא יוכלו להיכנס לשוק.
.
המותג לגונה (Laguna) הוא מותג פרטי לשימורי טונה שנמצא בבעלות ובייבוא של חברת ההפצה דיפלומט.
זהו מותג פופולרי בשוק הישראלי המציע אלטרנטיבה במחירים נוחים ומתחרה ברשתות השיווק לצד מותגים גדולים אחרים.

הסיבה המרכזית לכך שטונה לגונה זולה יותר היא שמדובר במותג פרטי (Value Brand) המבוסס על אסטרטגיית מחיר, בניגוד למותגי פרימיום מובילים.
ההבדלים במחיר נובעים מכמה גורמים קבועים בתעשיית שימורי הדגים:
גורמי התמחור המרכזיים

* סוג ואיכות חומר הגלם: מותגים זולים משתמשים לרוב בדגים קטנים ונפוצים יותר (כמו סקיפג'ק או אלבקורה). בנוסף, קופסאות זולות עשויות להכיל אחוז גבוה יותר של פירורי דג (Flakes) ופחות נתחים שלמים וגדולים
* אפס הוצאות שיווק ופרסום: חברת דיפלומט אינה משקיעה בקמפיינים פרסומיים או במיתוג עבור "לגונה". החיסכון העצום בתקציבי הפרסום מגולגל ישירות אל הצרכן בהוזלת המוצר.
* עלויות ייצור נמוכות ומקור היבוא: המוצר מיוצר ונארז במפעלים בחו"ל (למשל במזרח הרחוק) שבהם עלויות העבודה והייצור נמוכות משמעותית בהשוואה למפעלים מקומיים או למותגי פרימיום בינלאומיים.
* אסטרטגיית פילוח שוק: דיפלומט מחזיקה במותג המוביל והיקר יותר (סטארקיסט). השקת מותג מוזל כמו לגונה מאפשרת לה להתחרות ישירות מול מותגים זולים אחרים ורשתות השיווק, מבלי לפגוע במיצוב היוקרתי של מותג הדגל שלה.

רוב הזמן נח

Well-known member
חברה עם מוצר יקר מייצרת/ מיבאת את אותו מוצר כמותג אחר שהוא יותר זול, בשביל להתחרות בחברות אחרות שגם מיצרות/ מיבאות את המוצר בזול. ברגע שהחברה היקרה מצליחה והמוצר הזול שלה מצליח להרחיק ולהעיף את המוצר הזול של המתחרות, אז או שהיא מסירה אותו ומשאירה רק את המוצר היקר. או שהיא מעלה מחיר גם למוצר הזול. ואז ללקוחות אין ברירה כי כל המיתחרות הזולות עפו מהשוק. צריך שיהיה חוק נגד התנהלות כזאת.

למעלה