משהו בקשר לפילוסופיות במטריקס [1+2]

משהו בקשר לפילוסופיות במטריקס [1+2]

אמרו לי שכמעט לכל סצינת אקשן במטריקס יש הסבר פסיכולוגי. האם זה נכון? ואם כן, מהם?

בהחלט.

קוראים לזה "אומנות".
אומנות היא שפה עמוקה, שמעבירה דרך כל דבר מסרים כמעט גולמיים. בכוונה או לא בכוונה.
המשמעות היא אולי לא פילוסופית, אבל היא קיימת. למשל סצינת הלובי- הם לא פחדו, הם האמינו באמונה שלמה שהם יכולים לעבור, כי הם צריכים לעבור. הם אפילו לא *כמעט נסרטו* מעשרות אלפי הכדורים שנורו עליהם. הם דילגו להם, ושמרו על קור רוח. ואחרי אש תופת, הם הלכו בניחותא למעלית, ועלו ב*דינג* שגרתי. לא היה שום קושי.

אני לא צוחק.

אני ראיתי בעצמי מסמך באינטרנט, שמדבר על כל מיני הסברים פילוסופיים שיש לכמה סצינות אקשן בשני הסרטים. אני לא מבין כל כך טוב אנגלית לכן לא קראתי. כמובן שזו דעתך אם יש הסברים או לא.

selgarat

New member
אתה מתכוון במכות עצמן?

או שבדיאלוגים שבמהלך הקרבות? אם יש פילוסופיה בתנועות עצמן אז אני צריך מילון, זו לא שפה שאני מכיר. אולי יש פילוסופיה מאחורי מי שנלחם עם מי ובאיזו סיטואציה במה שהם אומרים במהלך הקרב ובאיך שהוא נגמר, אבל לא נראה לי שבמלהכים עצמם יש מעבר למכות יפות.

Blue Koko

New member
לא בדיוק...

בצורת הלחימה שלהם יש סוג של שפת גוף למשל הייתי יכול לראות אצל ניאו בקטע שנלחם עם כל הסמית'ים שהוא לא עכשיו רוצה מכות כאילו - "תעזבו אותי! קישטה! תניחו לי!" והוא לא יכל, ובהזדמנות הראשונה הוא התחפף משם.

למעלה