מרק של חורף...

מותר לי

New member
מרק של חורף...

האוכל הכי טעים בחורף זה כמובן המרק המבעבע בצלחת שאוכלים אותו כדי להפשיר קצת את האיברים הקפואים... היום הכנתי לראשונה מרק עדשים, והתוצאה דיי משביעת רצון (לפחות בתור התחלה...) עכשיו אני אוכלת את מעשה ידי, נהנת מכל כף! איזה מרקים חורפיים אתן נוהגות להכין בימים אפורים אלו? (ואיך מכינים, זה יעזור לי מאד )
 
יאמי מרק עדשים....

בא לי לעשות. נא מתכון... עדשים ירוקים/כתומים, איזה בדיוק
 

מותר לי

New member
אני קיבלתי מתכון כזה:

לאדות בצל, לשים קצת שום, כוס או חצי כוס עדשים, הרבה מים, מלח וכמון. אידתי בצל שלם בינוני, שמתי כוס עדשים ירוקים, מים כמעט עד למעלה (וזה כמעט גלש, ובאמצע הבישול הוספתי עוד מים) אבקת שום מלח וכמון עד שהטעם השביע את רצוני. ברור לי שצריך לשפר אותו...
 

אורזיגל

New member
מרק עוף, הכי הולך אצלנו

סיר גדול, 10 ליטר 4 גבים של עוף או 4 כרעיים, ללא עור, שטופים היטב, 3 פעמים במים רותחים (להוצאת הג'יפה) 1 בצל גדול מקולף 4 גזרים מקולפים 4 קישואים מקולפים 1/2 ראש כרובית קטנה שטופה (ללא עלים, אם יש כתמים שחורים, לחתוך אותם) צרור פטרוזיליה שטוף צרור שמיר שטוף שורש סלרי מקולף ושטוף היטב עלי סלרי שטופים שורש פטרוזיליה מקולף ושטוף להניח את העוף וכל הירקות מלבד עלי הפטרוזיליה והשמיר למלא מים כמעט עד סוף הסיר 2 כפות אבקת מרק עוף קנור וכף מלח - לפזר מלמעלה (להפחית/להוסיך לפי הטעם). לשים על הכיריים עד לרתיחה, עם כף להסיר את הקצף הלבן שנוצר (לאחר שטיפת העוף לא אמור להיות הרבה קצף). להוסיף את השמיר והפטרוזיליה (לאחר שנקשרו יחד עם חוט תפירה לבן), להנמיך את החום בכיריים ולבשל עוד 3/4 שעה. אנחנו אוהבים עם כיסוני בשר ו/או שקדי מרק.
 

אורזיגל

New member
לבן - כדי שלא יוריד צבע בבישול

ובכלל אני קושרת כי אני לא אוהבת שהעלים מתפזרים לי במרק.
 

משיייי

New member
מרק עגבניות מרק פיטריות מרק בטטה

מרק עוף כמובן מרק כרוב אוך יש מלאאאאאאאאאאאאאא מתה על מרקים בחורף
 
אנחנו אוכלים בעיקר מרק עוף וכן

מרק תפו"א, מרק שעועית לבנה או מרק שעועית צהובה.
 

liatal

New member
האברים הקפואים של התרנגולת?

או שלנו...
יש לי מלא מתכונים למרקים טובים אבל שאני בעצמי לא נסיתי, אז אם תרצי משהו ספציפי אשלח לך... יש לי אחרים שלי-מרק עוף, ירקות, עגבניות, תירס...
 
למעלה