מרק ירקות ללא בשר - סילבי
מרק ירקות צמחוני - מנסיוני המצרכים:- 3 גזרים קלופים 3 קישואים 3 בטטות קלופות 3 תפוחי אדמה קלופים 2 ירקות נשארים שלמים ו-1 חתוך לקוביות, מכל ירק. 1 בצל יבש קצוץ לקוביות כמה עלי סלרי קצוצים 2-3 שיני שום שלמות שורש פטרוזיליה קטן ללא קליפה 1/2-1/4 שורש סלרי ללא קליפה קורט מלח לפי הטעם פלפל לבן/שחור גרוס טרי 1 כף חוויאג' למרק 1 כף כמון מים רותחים בערך 3 ליטר צרור ענפי סלרי, פטרוזיליה, שמיר קשור יחד 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה עלי כוסברה קצוצים. אופן ההכנה:- שמים את כל המצרכים בסיר, חוץ מקמח תפוחי האדמה והכוסברה, מכסים במים ומבשלים. כשהגזר השלם מבושל מוציאים את הירקות השלמים ומועכים עם קצת נוזלי המרק, (אפשר במקל בלנדר), מחזירים לסיר, מערבבים, טועמים, משפרים תיבול אם צריך ועוד מים אם סמיך מדי. לוקחים את קמח תפוחי אדמה, ממיסים בנפרד במים קרים ושופכים לסיר. מכבים האש. מוסיפים למרק כמה עלי כוסברה טריים וקצוצים. בתיאבון.
מרק ירקות צמחוני - מנסיוני המצרכים:- 3 גזרים קלופים 3 קישואים 3 בטטות קלופות 3 תפוחי אדמה קלופים 2 ירקות נשארים שלמים ו-1 חתוך לקוביות, מכל ירק. 1 בצל יבש קצוץ לקוביות כמה עלי סלרי קצוצים 2-3 שיני שום שלמות שורש פטרוזיליה קטן ללא קליפה 1/2-1/4 שורש סלרי ללא קליפה קורט מלח לפי הטעם פלפל לבן/שחור גרוס טרי 1 כף חוויאג' למרק 1 כף כמון מים רותחים בערך 3 ליטר צרור ענפי סלרי, פטרוזיליה, שמיר קשור יחד 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה עלי כוסברה קצוצים. אופן ההכנה:- שמים את כל המצרכים בסיר, חוץ מקמח תפוחי האדמה והכוסברה, מכסים במים ומבשלים. כשהגזר השלם מבושל מוציאים את הירקות השלמים ומועכים עם קצת נוזלי המרק, (אפשר במקל בלנדר), מחזירים לסיר, מערבבים, טועמים, משפרים תיבול אם צריך ועוד מים אם סמיך מדי. לוקחים את קמח תפוחי אדמה, ממיסים בנפרד במים קרים ושופכים לסיר. מכבים האש. מוסיפים למרק כמה עלי כוסברה טריים וקצוצים. בתיאבון.