בצקיות
אני עושה כך (סבתי ז"ל לימדה אותי ולי זה הכי טעים בעולם, טוב גם לבני ביתי) ביצה אחת מים קמח מלח תבלינים כפי שאוהבים: פלפל שחור (אני מעדיפה לבן שלא עושה את הנקודות השחורות, אבל כשאין אז טוב גם השחור) פפריקה אדומה מתוקה מי שאוהב חריף אז שיוסיף לפי טעמו האישי טורפים ביצה, מי שאוהב יותר בצקיות יותר רכות שיוסיף גם מים (פחות או יותר אותה כמות). מתחילים להוסיף קמח, כל פעם כף אחת ומערבבים. חשוב להוסיף את הקמח אל תוך הנוזל ככה לא נוצרים גושים!מגיעים לבצק די סמיך, משהו דומה לסמיכות של בצק פנקייק. כדי לא ליצור שאריות קטנטנות מעצבנות במרק, כדאי שבצק יהיה מספיק סמיך וחלק,אז לא ינשרו חתיכות בצק קטנטנות ובצקיות יצאו אחידות. לוקחים כפית,טובלים בתוך המרק הרותח,לוקחים כמות של בצק ומכניסים למרק, הבצק יחליק פנימה וכך הלאה. כדאי לתת ערבוב אחד אחרי הוספת כל הבצקיות שלא ידבקו לתחתית הסיר ולתת להתבשל משהו כמו 10 דקות-רבע שעה. אני בודקת אם מוכן כך : מוציאה אחת, חותכת ורואה אם אין בצק לא מבושל בפנים. מעולה גם למרק בשר וגם למרק עוף. אפרופו מרק בשר או עוף: פשוט נפלא דקה לפני תום הבישול הוסיפו צרור פטרוזיליה גדול למרק בשר או צרור גדול של שמיר לעוף,תכבו, תשירו כך לפחות לשעה לאחר מכן השליחו, איזה ריח וטעם זה מוסיף! משהו!!!!