מרק בצל - הצילו...

נושש

New member
מרק בצל - הצילו...

יש לי חברים לארוחת חג ואני מתה לעשות מרק בצל... אבל אין לי מתכון טוב.. רעיונות יתקבלו בברכה
 

מאקי

New member
קישור

אפשר להעזר אפילו רצוי בחיפוש למעלה או בחיפוש המתקדם יש בו המון שלא צירפתי
 
להלן מתכון שקיבלתי כאן בפורום,

שבוע שעבר ניסיתי אותו, יצא מעולה. מתכון: מרק בצל של שי רכיבים: 1 קילו בצל (לפחות 4 בצלים) פרוסים לרצועות דקות 50 גרם חמאה (לפחות) 3-4 כפות גדושות קמח רגיל 1.5-2 ליטר ציר עוף (או מים רותחים עם אבקה או קוביה של מרק עוף) 1 כוס יין אדום שאוהבים לשתות!!! 1-2 כפות דבש שום כתוש אגוז מוסקט (ו/או קינמון) מלח, פלפל שחור גרוס אופן הכנה: בסיר גדול וכבד ממיסים את החמאה. מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים על אש בינונית נמוכה, כשהסיר מכוסה, תוך עירבוב מידי פעם עד שהבצל מקבל צבע זהוב עמוק וטעמו מתוק. מפזרים את הקמח מעל ומטגנים תוך כדי עירבוב מס´ דקות. חשוב: הסוד של המרק-סמיכותו וצבעו תלויים בכמות הקמח ובמידת הטיגון שלו. לפני הוספת הנוזלים צבע הקמח צריך להיות זהוב, וכמויות לומדים עם הניסיון. מוסיפים ציר מרק רותח ומערבבים. מגרדים היטב עם כף עץ את תחתחית הסיר מכל הקמח הדבוק (לא לדאוג הגושים יתמוססו בבישול). מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה. מוסיפים יין, דבש, שום כתוש (לפי הטעם אבל לא יותר מידי), אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מבשלים על אש קטנה ברתיחה עדינה מאד ב-15 דקות. להגשה: מכינים טוסטים עגולים מפרוסות בגט ישן מרוחות במעט חמאה ושום קלויים בתנור. מניחים טוסט אחד או שניים בקערת מרק ומעליו מפזרים גבינה קשה בעלת טעם מגוררת (פרמזן או קשקבל למשל). יוצקים מעל את המרק. לחליפין אפשר לצקת את המרק, עליו לשים את הטוסטים ומעליהם גבינה מגוררת ולהקרים דקה מתחת לגריל בתנור. סלט ירוק בויניגרט, מרק בצל, היין שהוספנו למרק ליד, וקינוח: ארוחה סתווית חורפית מושלמת. הערות: מקור המתכון: sjarjar הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 בתיאבון, חובש המגבעת!
 
למעלה