מרקחת חבושים.

meir185

New member
מרקחת חבושים.

בוקר טוב. קניתי 8 חבושים מצומקים. קלפתי וגרדתי את הליבה. חלקית כל חבוש ל8 . שטפתי את החבושים ,לקחת שתי כפות סיד (רטוב מאתר הבניה) מלאתי קערה עם מים ושתי כפות של סיד וערבבתי הטיב (עדיף לקחת את הסיד בקרה קטנה ולערבב טוב,אחר כך סננתי עם מסננת עדינת מאוד) טבלתי את כל החבושים לתוך במי הסיד,השראתי כמה שעות (3 שעות). לאחר כשלוש שעות שטפתי את החבושים וסננתי את המים. שמתי את כל החבושים ביחס ק"ג פרי,ק"ג סוכר, נערתי את החבושים והסוכר,הוספתי חצי כוס מים והנחתי על האש , הוספתי 6 תרמילי הל שבורים לתוך הסיר. ערבבתי מידי פעם ,כאשר ראיתי שהחבושים הזהיבו והנוזל מבהבה,הוספתי מיץ מ4 לימונים בנונים . המשכתי לערבב עוד כרבע שעה. סגרתי את האש ונתתי למרקחת להתקרר . אז שהמרקחת התקררה בדקתי את הסמיכות של הנוזל ,כאשר ראיתי שהנוזל דיי סמיך נגמר החלק הראשוןץ חממתי את המרקחת שוב ולקחתי צנצנות נקיות וטבלתי אחד לתוך סיר עם מים רותחים ומזגתי את המרקחת לצנצנת וסגרתי הטיב את הצנצנת והפכתי את הצנצנת והשארתי להתקרר. אהה סליחה גם את המכסה הכנסתי למים החמים,כיסיתי את הפתח של הצנצנת עם ניר כסף עבה . יצא משהו טעים ובלתי רגיל. למשהו יש מתכון נוסף שיעלה אותו. מאיר כרמיאל
 

סימונה 5

New member
../images/Emo6.gifחייבים סיד? אפשר צבע אקרילי?

מה בדיוק המטרה של הסיד במתכון? בטוחה שיצא טעים
 

meir185

New member
../images/Emo97.gif ווי העלבת אותי.

שלום לך. כן הסיד שומר על השלמות של החתיכות. זו לא המצאה שלי. שהלכתי לאתר הבניה הקרוב ופניתי בבקשה ממנהל העבודה בחור בגיל 30 לערך אמר לי הנה יש ואתה יכול לקחת, אבל בדרך שאל אותי למה ,הסמקתי והייתי נבוך כזה ואמרתי סתם אני רוצה לעשות משהוא,אז אמר בהחלט אני יודע למה לעשות ריבת תפוחי עץ או חבושים ושוב הסמקתי . בסוף לקחתי קצת הגביע ואמרתי תודה ושלום. מכן שזה לא המצאה שלי. מאיר כרמיאל
 

סימונה 5

New member
מאיר סליחה אם נעלבת../images/Emo140.gifאני יודעת

שמשתמשים בסיד לריבות וגם לכבישת זיתים, אבל הסבר ממש למה אף פעם לא קיבלתי מה בדיוק הסיד עושה?
 

meir185

New member
../images/Emo97.gif התאוריה של מנהל העבודה.

הסיד מוריד את החומציות מהפרי. ונה שאני תמיד אזכור לפני ראש השנה אמא היתה קונה תפוחים וטובלת אותם במים עם סיד ואז החתיחות נשארות שלמות ויפות. אגב אנחנו הראש השנה מברכים על הריבה במקום הדבש. מאיר כרמיאל
 
אם כבר מדברים על ריבות סיד...

אז בעלי טעם ריבת דלעת שלטענתו היתה טעימה להפליא...הוא סיפר שהדלעת הייתה קשה מבחוץ ורכה מאוד מבפנים. את הריבה הכינה עמיתה שלו לעבודה- מהמגזר הערבי. לטענתה היא הכינה את הריבה עם סיד.... מישהו שמע? מישהו מכיר את המתכון? (היא כבר לא עובדת איתו)
 

סימונה 5

New member
את יעולה להכין לפי המתכון שנתן

מאיר לריבת חבושים רק עם דלעת , מסתבר שהסיד מקשה את הדלעת (ככה קראתי)
 

meir185

New member
../images/Emo97.gif למה לא קלח מתכון....????

בוקר טוב. בחיים יש כללים והם: א. עם משהו כיבד אותך במשהו טעים,לבקש מכוון. ב. תמיד לקחת מעט לאישה. ג. קחו למשל אותי אני מהפורום של אספנים של אבא של נועם ואני אוסף : עטים עם לוגו גלויות נוף מהארץ והעולם (משומשות חדשות ) בולים מהארץ והעולם אני מקפיד שיהיה לי תמיד צמד. אגב יש לי אוסף של מלן מתכונים . מי שרוצה למשל ספר בישול מלא,אוכל בריא ועוד כמה מתכונים בבקשה לשלוח לי מייל בפרטי. ולך השואלת. כל הפטנט של הסיד הוא בפשוט לקחת שתי כפות גדושות של סיד רטוב (די קשה להשיג) לקחת את הסיד וערבב עם מים בכלי קטן ולסנן במסננת לתוך קערה או סיר עם 4\3 מים ולערבב ,להשרות את הקוביות הדלעת בתוך המים למשך 2 עד 5 שעות. לשטוף ולהכין את הריבה . לא לשכוח את הכלל ק"ג פרי או ירק + ק"ג סוכר. אני בדרך כלל מוסיף לריבות או מרקחות שלי חתיכה של גי'גנר טרי ,חתיכה לא גדול . הגי'נגר נותן טעים עדין למרקחת או הריבה כמובן שבתוספת לטעם הפרי או הירק. בהצלחה.
 
למעלה