מרסדס בנד, ביבאר, אמש.

diamondog

New member
מרסדס בנד, ביבאר, אמש. ../images/Emo73.gif

מה כבר יכול להיות שונה בעוד הופעה של מרסדס, מקורביי שואלים אותי לעתים תכופות. אין לך את הדיסק שאת צריכה ללכת לכל ההופעות? מתי כבר יבינו שזה לא הכמות, זו האהבה. יצאנו מהקיבוץ היחסית מרוחק שלי בתשע וחצי והגענו קרוב לעשר, אין עדיין אנשים. לאט לאט (ממש לאט) התחיל להתמלא, ועדיין היה מספיק מקום לעוד הרבה אנשים. אבל בסה"כ, הייתי די מרוצה מהכמות. הם עלו ב23.20, כשכבר היינו שתויים וטובי לב. עם 'דיסקו' מהאלבום הבא, שיר שאני מתאהבת בו מדי הופעה מחדש, כבר מהרגע הזה ראיתי שרונן כוכבי, הגיטריסט, חם בצורה מיוחדת. אחרי שקראתי את הביקורת הקודמת, והמאד לא אוהדת, שמתי לב אליו מאד. ובכן, חד משמעית (והפעם ממש התרכזתי) אי אפשר לומר שמדובר בבחור שיודע לעשות רק ווא ווא על הגיטרה. היו שם ממש להטוטים והקרנת חום אל עבר המיתרים. ההופעה הייתה די רציפה, עם מעט מאד הערות של גל תורן (הסולן) בדרך, מה שהיה די חיובי, לתת למוזיקה לדבר בעד עצמה. הוא לא בשיאו לאחרונה בכל מה שנוגע לשיגועים מילוליים במהלך ההופעה, מה שמאד אפיין אותו בעבר. ביצוע אדיר ל'המרסדס', ל'עד מתי' מהאלבום הבא, ובכלל ההרגשה הייתה אסקפיסטית לחלוטין. זה לא משנה שיש מיליון מבחנים בפתח, זה לא משנה שההרגשה שלך מסריחה, שום דבר לא משנה. בקטע התופים-בס-גיטרות האימתני ב'קקטוס', זה פשוט מפרק אותך לגורמים, שום דבר לא כואב, אתה רק רוצה עוד. הסאונד היה אחלה בסה"כ, למעט בעיות באלאנס שבאו וחזרו לעתים. בסה"כ הופתעתי מאד לטובה מהביבאר שזו הפעם הראשונה שאני מבקרת בו. מרסדס יופיעו בששי במועדון האקסטרים באשדוד. תודה לכם על הכרטיס.

bimbush

New member
אוקיי תורי :)

מי שקרא את הביקורת (המאוד לא אוהדת כפי שצינו פה לפני) שכתבתי אחרי ההופעה האחרונה שראיתי שלהם (לפני חצי שנה) וודאי יופתע לשמוע שהחלטתי בכל זאת ללכת שוב להופעה. ובכן, כשאני לא אוהבת משהו, אני רוצה לדעת שנתתי לו את כל ההזדמנויות האפשריות, שבחנתי אותו לעומק, ורק אז, כשאני יודעת, אני יכולה להגיד בלב שלם שאני לא אוהבת אותו, ואפילו לבסס את הדברים שלי. בדיוק מהסיבה הזו, ובעצם כדי לתת הזדמנות נוספת להרכב, לראות מה קרה בחצי שנה האחרונה עם הטעם שלי ועם הלהקה, הלכתי אתמול להופעה. אני חייבת לציין, לא היה כל כך גרוע. הביקורת הקודמת שלי קטלה מאוד כמעט כל אחד מחברי ההרכב ואת הלהקה בכלל ויש נקודות ששיניתי בהן את דעתי. גיטריסט-התפתח בחצי שנה. אין ספק. היו הבלחות של וירטואוזיות קלה, היו כמה מהלכים הרמוניים ממש מעניינים, היו כמה קטעים שהוא בהחלט הרשים אותי עם הגיטרה. אבל זה עדיין לא זה. יש שיפור מבחינתי, אבל הוא עדיין לא מפגין את מלוא יכולתו, ונראה שיש לו יכולת. הווא-ווא עדיין האפקט השולט, הפריטה רוב הזמן אותו דבר, כמו גם האקורדים. חבל. הבסיסט- פה יש הרבה התפתחות. המהלכי בס של הלהקה חביבים (רק שהפעם הבלאנס התעלל בבסיסט ולא במתופף כמו בפעם הקודמת). בביקורת הקודמת שלי השוותי את נוכחות הבמה של הבסיסט לזו של בקבוק ספרייט. פה אני חוזרת בי. הבחור התפתח, השתחרר, נראה הרבה יותר נינוח על הבמה ובאמת שהיה נחמד להסתכל עליו. מתופף- לא הרשים אותי, אבל לא דפק על התופים יותר מדי כמו בהופעה הקודמת. אני חושבת שזה בזכות הבלאנס. חבל שרוב המקצבים אותו דבר ואין הרבה גיוון. סולן- וואלה, אני עדיין לא אוהבת אותו. הוא לא שר טוב, לא מבינים מילה ממה שהוא אומר (גם אשמת הבלאנס) והוא עושה יותר מדי הצגות. הפעם הוא באמת לא דיבר הרבה וזה היה לטובה אז פחות סבלתי ממנו. בכלליות, היתה הופעה בסדר. לא נוראית כמו הקודמת, אבל לא משהו שגרם לי לשנות לחלוטין את דעתי. יש כמה שירים של הלהקה שהם ממש נחמדים, האלבום החדש נראה מעניין, קצת יותר כסאחיסטי, אבל בגדול, זה לא זה. הם פשוט לא מצליחים לעניין אותי. רוב השירים שלהם דומים אחד לשני להחריד וזה משהו שמאוד מפריע לי. ההופעה היתה הופעה של עליות וירידות, היו חלקים שרקדתי לי בכסא שלי (לא קמתי לרקוד, לא צריך להגזים) והיו חלקים שממש נרדמתי (ולא כמטאפורה. באמת נרדמתי בשלב מסוים).. אז קשה לי להחליט. יש להם גרוב נחמד, הם עושים שמח, צריך לנסות לבוא להופעה שלהם שיכורים זה יהיה מעניין.. אני לא חושבת שהם נוראיים כמו שחשבתי פעם, אבל הם בהחלט לא עושים לי שום דבר..

אני לא מבין על מה את מדברת..../images/Emo19.gif

קניתי את הדיסק של מרסדס בנד בתחילת החופש הגדול והייתי בהופעה אחת שלהם, בניצנים. את הדיסק אני ממש אוהב, אין הרבה דיסקים שאני אוהב בהם כל אחד מהשירים והדיסק הזה בהחלט עושה לי את זה (אולי חוץ משיר אחד..). ההופעה שהייתה בניצנים היא אחת ההופעות שהכי נהנתי בהן בניצנים. הסולן שלהם יודע לתת שואו טוב והשירה שלו זה לא משהו שמוצאים בכל מקום.. גם הגיטריסט והבסיסט ממש טובים לדעתי, היחידי שפחות טוב בהרכב הזה הוא המתופף שלא עוזב את ההייט. ממש חבל לי שלא יכולתי ללכת להופעה הזאת, מקווה שפעם הבאה אוכל.. בכל מקרה, כנראה שעל טעם וריח אין להתווכח..

bimbush

New member
אתה צודק

על טעם ועל ריח באמת שאין מה להתוכח. את הדיסק לא שמעתי לכן אני לא מתכוונת להתווכח איתך עליו, אני לא אוהבת לדבר על דברים שאני לא יודעת. בהחלט ייתכן שהדיסק עשה להם טוב, שבאולפן זה נשמע אחרת, יותר מגוון ושהעיבודים שלהם פשוט מוציאים את הייחודיות מכל שיר וגורמים לזה להשמע כמו עיסה אחת גדולה.. המתופף גם לדעתי הוא הצלע החלשה בהרכב, והוא באמת לא עוזב את ההייט, חבל. הבסיסט באמת הרשים אותי הרבה יותר מבהופעה הקודמת שראיתי.על הגיטריסט פרטתי בהודעה אחרת- הוא לא גרוע, אבל הוא לא עושה לי כלום. הסולן- הוא יודע לתת שואו, אין ספק, פשוט לא מהשואו שאני אוהבת, יותר מדי צומי, פחות מדי מוסיקה.. והשירה שלו זה לא משהו שמוצאים בכל מקום? אני חולקת עלייך. שוב, יכול להיות שבדיסק זה נשמע אחרת. באולפן אפשר לנקות, לשייף, לשפץ ולגרום לזה להשמע טוב. בהופעה בקושי שמעו אותו, לא הבינו מילה ממה שהוא שר, הוא נבלע מאחורי המוסיקה וטוב שכך כי בהופעה הקודמת שהייתי הבלאנס הדגיש אותו ואת המתופף ולא את הבסיסט כמו הפעם והדבר היה לרעת שניהם- כבר ציינתי את דעתי על המתופף ואני רואה שאנחנו די מסכימים בעניין, והסולן- כששומעים אותו זה לא נעים לאזניים. הוא זייף צרח ופשוט לא היה טוב. שוב- יכול להיות שבדיסק זה אחרת אבל אחד הפרמטרים לשירה טובה היא שירה חיה. בדיסק כמעט כל אחד יכול להשמע טוב. בהופעה כבר צריך שליטה בקול.

bimbush

New member
אל תכניס לי מילים לפה בבקשה..

ממש לא התכוונתי שחייבים וירטואוזיות כדי להיות גיטריסט טוב, אני האחרונה שתגיד דבר כזה. ציינתי שהיו הבלחות של וירטואוזיות כנקודת זכות לגיטריסט ותו לא. לא חיפשתי וירטואוזיות, חיפשתי רגש. לא מצאתי. הוא לא הצליח לרגש אותי, לא עשה לי כלום. לא מצאתי בו מקוריות, הפריטות סרבו להשתנות, כמו גם האקורדים. אני מצפה מגיטריסט מקוריות, קצת חדשנות, גיוון, רגש- הגיטריסט לא עשה לי כלום. הוא לא גרוע, זה נכון, אבל בהחלט לא מבריק.

One Echoe

New member
אוקי...

אני שמעתי לא מזמן את השיר " המרסדס " ואני יכול להגיד לך שעבודת הגיטרה שם נהדרת!... אמנם האקורדים חוזרים על עצמם כל השיר, אבל אין בזה רע... זה עדיין נשמע טוב, וככה זה בFאנק! שימי לב לעבודת הסאונד שלו, איזה רוברדרייב איכותי אפשר לשמוע בשיר הזה...והברידג' הכ"כ יפה יש להם גרוב כ"כ מגניב!...פשוט עושה חשק לרקוד. והזמר...איזה זמר...זמר איכותי שלא רואים כל יום. והבסיסט, ליינים מגניבים ביותר! בקיצור, אחת הלהקות הטובות ששמעתי בזמן האחרון, ואני בלי ספק הולך לקנות את הדיסק שלהם בקרוב.

bimbush

New member
המרסדס

בהחלט אחד השירים היותר איכותיים שלהם אם לא הכי איכותי! זה שיר טוב, אני מסכימה איתך. גרוב מגניב, עבודת גיטרה טובה, ליין בס מגניב, עושה חשק לרקוד- מסכימה עם כל מילה שאמרת. זה באמת שיר שאני אוהבת. בקשר לזמר- אני אשאיר ספק לזה שהאולפן עושה לקול שלו טוב, כי בהופעה הוא לא משהו. בקשר לשאר הדיסק- לא שמעתי, חבל. כן שמעתי את השירים בהופעה, וזה לא הרשים אותי. הרוב נשמע אותו דבר. ידיד שלי הגדיר את זה יפה: "אם לא היו מחיאות כפיים אני לא חושב שהייתי שם לב מתי הם עוברים שיר". לא יודעת, הם לא הצליחו לעניין אותי, אבל גם לא דחו אותי כמו בהופעה הקודמת. אני אשמע את הדיסק ואוכל להחליט יותר טוב.

One Echoe

New member
גם אני צריך לשמוע עוד שירים ../images/Emo13.gif

בינתיים שמעתי 2, משנכנס אדר, שיש לו טקסט שנון ובוטה שאני אישית אהבתי :) וכמובן, השיר שאני חורש עליו כבר יום שלם, המרסדס! אני אקנה את הדיסק ואכתוב פה ביקורת עליו...בינתיים הם אחלה להקה!!

כמו שארמתי הדיסק ממש שווה../images/Emo19.gif

כיף לשמוע אותו, אף פעם לא נמאס, ובאמת כל שיר בו טוב. מה שאני הכי אוה ב במרסדס זה שיש להם סגנון כזה משל עצמם (בעיקר בגלל הסולן) והם עושים מוזיקה מקורית.

One Echoe

New member
צודק.

הם מזכירים לי קצת את איזבו...Fאנקי כזה :) להקות מהסוג הזה עושות לי שמח :)

just me2

New member
אני?

בכל מקרה איזבו היא ממש לא פאנק.. וגם מרסדס לא בדיוק Fאנק טהור

למעלה