אחים
אני לא יודעת אם זה ממש נכנס להגדרה של מריבות, הם בשלב התפתחותי כל כך אחר, וכמו שאת מזהה, מה שמפעיל אותו להתנהגויות האלה לא מגיע ממקום של יריבות בינהם. יחד עם זאת, חשוב להתייחס ואפילו למנוע את ההתנהלות הזאת, כדי שלא ליצור קרקע ליריבות שיכולה להתפתח, כרגע בעיקר מצידה של הגדולה.

דבר ראשון, לא הייתי משאירה אותם לבד, ללא השגחה שלך, הקטן צריך שיפעילו אותו, שינתבו אותו לפעילויות על מנת שלא יחפש להתעסק עם מה שאחותו הגדולה עושה, או לכל הפחות לצמצם את ההפרעות למינימום. כן כדאי שהם יהיו באותו מרחב, אבל לא הייתי משאירה אותם לבד ונותנת לו הזדמנויות להפריע לה, בעיקר כי אני רוצה למנוע הרגשה שלילית של הגדולה כלפי הקטן.

בנוסף, אם הוא מראה עניין במה שהיא עושה הייתי מנסה להתאים את הפעילות אליו, אם היא מציירת לצייר איתו, אולי לתת לו להדביק מדבקות, או כל פעילות אחרת שאפשר לעשות כמוה ולידה, בלי להפריע לה. אפשרות אחרת היא פשוט לשחק איתו בכל דבר שהוא, לידה.
כשיש אפשרות כדאי לבצע פעילויות ששניהם יכולים להנות מהן יחד, כמו צבעי ידיים, השתוללויות, ודברים שהפערים בינהם לא מפריעים. תוך כדי פעילויות כאלו הייתי אומרת ומדגישה הרבה כמה כיף הם עושים יחד כדי להעצים את החוויה הטובה.

ולבסוף, כשזה כן קורה והוא מפריע לה, תרחיקי אותו ותסבירי שלא עושים כך וכך, בפניה, כדי שהיא תראה שאת מגנה ומסייעת לה, ובהתאם כדאי כמובן גם להתייחס לרגשות שלה ולהכיל את הכעס או העלבון שלה.