naama12342
New member
מרגישה חנוקה
בהמשך לשרשור הקודם שלי : "טלטלה שקשה לי להתאושש ממנה"- אני קודם כל רוצה לומר תודה רבה לכל המגיבים והמגיבות!! אתם אנשים חכמים מאד כל אחד ואחד מכם וללא ספק ניחנם בלב רחב
...מצד אחד אני מאד שמחה שיצא לי "לפגוש" פורום כזה בו יש הרבה אנשים שחושבים כמוני, ומצד שני אני חייבת לומר שלעיתים הכתיבה פה מעיקה עלי.. מעוררת בי רגשות אשמה ושנאה עצמית, כעס, זעם ועצבות..על עמדתי לא להביא ילדים. סיפרתי כאן בשרשור הקודם שפתחתי על המחלוקת הכמעט קטלנית שהתפתחה ביני לבין בין הזוג שלי. קראתי את כל שרשמתם..חלקכם הצעתם לקבל החלטות הרות גורל כבר בזמן הקרוב וחלקכם הצעתם לחכות עם זה ולהינות איכשהוא מהשנים היפות ביחד. אני "קרועה" בין מחשבותיי..לא יודעת כבר מה לחשוב...אני מרגישה שאני "חופרת" לכם אולי יותר מדי, אולי כבר שמעתם על מחלוקות כאלה ואחרות בעבר ואין לכם כוח להתעסק בזה יותר.. אני כל כך שונאת את המצב הזה שנקלעתי אליו.. הלוואי והייתי נבראת "נורמלית"..והייתי כן רוצה בילדים משלי.. כך הזוגיות היפה שיש לי עכשיו לא הייתה בחשש כה גדול להסתיים מתישהו
הייתי בשיחה אתמול אצל הפסיכולוגית שלי.. שיתפתי אותה במחשבותיי..במה שקרה עם בן הזוג..בהתנגדותי לרעיון הבאת הילדים וברצונו ההפוך. היא אמרה לי דברים קשים.. שעד עכשיו איני מצליחה להתשחרר מהם..היא קודם כל שאלה אותי אם אני לדעתי עמדה זו עשויה להשתנות בעתיד? והאם אני רוצה לשנותה? כיצד אני מרגישה כלפי עמדה זו? אמרתי לה שאני מרוצה מעמדתי ושלמה איתה.. וכי הדבר היחיד שמפריע לי הוא שבן זוגי רוצה את ההיפך בעתיד שלנו. היא אמרה לי שאין טעם למשוך שנים רבות יחד איתו בהדחקת העניין הזה וכי בזמן הקרוב (שנה שנתיים) אצטרך לומר לו מה עמדתי הסופית ולא להוליך אותו שולל.. היא שאלה אם אני מעוניינת לדבר על זה יותר ולנסות לשנות את אותה עמדה בטיפול ועניתי שאני לא מרגישה צורך "לטפל" בזה. זו לו איזו מחלה/הפרעה נפשית שיש לי..אני פשוט לא רוצה.. "את נשמעת מאד בטוחה בעצמך" היא אמרה.."כן" עניתי.."לצערי"... היא טענה ואמרה שאם אני לא רוצה לעשות דבר כדי לשנות את עמדתי (ולא כי צריך לשנות אותה או משהו כזה זה לא הייתה הכוונה שלה..היא לא הייתה שיפוטית כלפיי) אז סביר להניח שעמדה זו שלי לא תשתנה גם בעוד שנים רבות..אלא אם כן אנסה לעבוד על זה ואנסה לסגל לעצמי ראייה יותר חיובית של החוויה ההורית הזו. סיפרתי לה שאני מאד אוהבת את בן זוגי ואני לא רואה את עצמי נפרדת ממנו...אני באמת מרגישה שהוא החצי השני שלי..מעולם לא הייתי בזוגיות כזו ומעולם לא פגשתי אדם כה מיוחד כמוהו- דואג , אכפתי מתחשב אמין נאמן אוהב מפרגן ויכול להכיל את כל הרגשות והפחדים שלי כ"כ ולעזור לי לטפל בהם!!! הוא בין הדברים הטובים שקרו לי בחיים.. אני לפעמים קוראת לו "מלאך"...אין לי דרך לתאר לכם מה עובר עלי פשוט.. אני באמת "נקרעת".. מוזר ששלשום הוא שאל אותי בצחוק אם לא הייתי רוצה שתהיה לנו תינוקת קטנה שדומה לי? ופתאום נמלאתי במין חיוביות כזאת וכן רציתי לרגע.. ממש לרגע.. נהיה לי מין חשק כזה לעתיד.. אבל כשאני חושבת על זה ברציונל זה משהו שהייתי כ"כ רוצה לא לחוות.. לא רוצה לחוות לידה, לא רוצה להרוס את כל שבניתי, לדאוג כ"כ לאדם אחר, להאכיל, לקלח, להלביש, לחתל, לנקות, לכבס, לקנות לו וכו'...החיים גם ככה הקשו עלי..עד היום הם קשים עבורי..למה להקשות עלי יותר?? הפגישה עם הפסיכו' שלי הסתיימה במין שאלה תלויה באוויר: "את צריכה לחשוב מה יותר יכאב לך..לחיות ללא בן זוגך, או להביא ילד לעולם.. את צריכה לחשוב אם את מוכנה להתפשר כדי לא לאבד אותו ולרצות כן להביא ילד לחייך..או שאינך מוכנה להתפשר.." אני משתפת לפעמים את בן זוגי בלבטיי מאז אותו יום קריטי שעברנו.. הוא תמיד אומר לי לא לחשוב הלאה לעוד כמה שנים אלא לחיות את הרגע..ולהינות ממה שיש לנו.. אבל אחרי השיחה עם הפסיכו' אני מרגישה רע אפילו יותר!!! הדיעה שלה מאד חשובה לי.. אני לא יכולה לחשוב על עצמי מוותרת על זוגיות כזו יפה בריאה ועל כזה מלאך שנפל לי ביידים..
ומצד שני על להיות אמא- גם זו מחשבה מעוררת גועל וכאב אצלי בפני עצמה.. לא יודעת לשים את האצבע מה יותר כואב.. הכל כואב לי כרגע... הכל..
בהמשך לשרשור הקודם שלי : "טלטלה שקשה לי להתאושש ממנה"- אני קודם כל רוצה לומר תודה רבה לכל המגיבים והמגיבות!! אתם אנשים חכמים מאד כל אחד ואחד מכם וללא ספק ניחנם בלב רחב