מקרה מסובך לגבי גירושין

מקרה מסובך לגבי גירושין

שלום אנו נשואים כ-20 שנה והיחסים מאוד מעורערים כבר זמן רב.
הוא לא מעוניין להתגרש, אך גם לא מסכים לפנות לטיפול או גישור ואנחנו רוב הזמן בנתק וגרים יחד. לטענתו אני אשמה בהכל (יש ברקע אלימות כלפי מילולית ובעוד היבטים) ואין שום ערוץ תקשורת סביר לליבון הקשיים.
כשעלה נושא הגירושין מיוזמתי, הוא הביע כעס גדול ומאז הוא ממש כועס על זה שהגיתי את הרעיון, למרות שלמעשה אין אנו חיים כזוג נשוי ומסוכסכים רוב הזמן.
תגובתו היתה שאם אחליט כך, הוא יעזוב ויתחיל את החיים מחדש וינתק קשר עם הילדים (יש לנו 6) והוא גם מאוד כועס על זה שלא רק שאני מגרשת אותו מביתנו, אני גם אדרוש ממנו כסף (כביכול עבור הילדים לדבריו, אבל רק מתוך סחטנות כלפיו) יש לציין כי יש לנו בית ללא משכנתא שנבנה בזכותו, אבל על שטח השייך למשפחתי.

שאלותי הן-
1. ראשית לגבי עניין ראיית הילדים, אני לא מתכוונת להיאבק איתו על כך וחשוב לי להיות זו שמגדלת אותם, אם הוא בוחר לנתק קשר זו בעייתו (וגם בעייתם לצערי) השאלה איך מתייחסים לזה מבחינה משפטית וכלכלית?
2. ושנית לגבי הבית- אמנם יש לו זכות על הבית, אבל אם יהיו גירושין אין ספק שצריך להיפרד ואצטרך לפצות אותו אם אמשיך לגור כאן, האם הדבר יכול לפטור אותו מתשלום מזונות? כלומר אם הוא יוותר על פיצוי על הבית תמורת ויתור שלי על המזונות לילדים.
מכירת הבית אינה ממש עומדת על הפרק כי זו נחלה והמצב מסובך פה, אי אפשר להפריד את הבית מהמשק בלי להפסיד סכומי עתק עד כדי חוסר כדאיות במכירה.

3.רציתי לעשות את כל התהליך דרך ארגוני הנשים כדי לחסוך טרטור ועלויות, האם מספיק לחתום על הסכם יחד ואז יתבצע התהליך הסופי והטכני ברבנות?

magal101

New member
זה ממש לא עובד כך...

ראשית כל הוא צריך להסכים לגירושין, את לא יכולה להתגרש חד-צדדית ללא סיבה. דבר שני- הילדים הם גם שלו והוא יצטרך לשלם מזונות בהתאם להכנסתו.
בקשר לבית- הערך שלו מתחלק חצי חצי והצד שנשאר צריך לפצות את השני על הסכום. זה לא בא במקום מזונות ולא קשור לעניין.
בקשר לשאלה האחרונה- מה הכוונה דרך אירגוני נשים? התהליך כולו מתבצע בבית דין רבני או אזרחי. צריך עילה לגירושין, זה לא כל מי שמחליט מתגרש. הדבר הכי טוב לכם ולששת ילדיכם שתנסו להגיע לעמק השווה ולהסתדר זה עם זה.

צריך עילה????

קודם כל כפי שציינתי קודם בסוגריים, אני חשופה לאלימות מילולית ויחס מאוד פוגע ואנחנו מרבית הזמן לא מדברים בכלל
זה כולל נעילת החדר המשותף שלנו והסתגרות בפנים למשך שעות, משיכת כספים מהחשבון לצרכים שונים מבלי לומר או להתייעץ, היעדרות מאירועים ומארוחות משפחתיות (או הגעה בפרצוף ונטישה לאחר כמה דקות), התנהגות פוגענית בתחום המיני ועוד ועוד.
אי אפשר לשקם יחסים כאשר אין לכך פרטנר. בעיניו רק אני אשמה ועד שלא אשנה ב-180 מעלות את האופי שלי ואת ההתנהגות שלי, המצב יישאר גרוע. הוא חושב שההתנהגות שלו היא ללא דופי.
להישאר כזוג כאילו, ללא זוגיות אך באווירת רעל בבית, לא נראה לי כחיים שאוכל לשרוד אותם. וגם הילדים נפגעים מכך.

שילה1

New member
על פי החוק החדש-ממילא את אמורה לפנות

ליחידה לישוב סכסוכים שליד בית המשפט למשפחה.
אז תפני(אין עלויות),בעלך יוזמן גם הוא ,שניכם ל4 שעות שיחת היכרות וביחרור,שבסופה,
תגבשו דרך מתאימה לישוב הסכסוך:גירושין.
אולי אם הבעל יוזמן ,הוא יגיע וייוצר ערוץ תיקשורת.
אגב-המזונות נועדו לילדים ואינך יכולה לוותר עליהם,בשמם.
אם יש לך אפשרות-פתחי חשבון לעצמך ולילדים.
יש אלימות מילולית-יש משטרה.יזרז לך את ההליך.
ההסתגרו שלו בחדר לשעות,אינה תמימה כלל וכלל.קחי בחשבון שאולי הוא מתכנן משהו או שיש לו מישהי.בדקי או שלא,אך עשי משהו.אלימות מילולית תביא,ואני מקווה שבמקרה זה אני טועה,לאלימות פיזית.ענין של זמן.
בכל השאלות על הדירה וכו'-גשי לברר עם ואצל עו"ד המתמחה בדיני משפחה.

magal101

New member
אבל הוא יכול להגיד את אותו הדבר

אין כאן עילה מבחינת החוק לגירושין, זאת אומרת שאת לא יכולה לחייב אותו לתת גט רק כי את רוצה. הדרך היא בהתפשרות ובניסיון להגיע לעמק השווה (גם בעניין גירושין).

שילה1

New member
לא ניתן להחזיק בעל או אישה בכח.זאת יש להבין.

לצורך כך באות השיחות על פי החוק החדש.
וזה שצד אחד מעונין להתגרש-זו לא סיבה לפשרה.יש חוק,יש תקדימים,ישמ דברים מקובלים.

אם המקרה מסובך כדאי שיהיה לו פתרון מקצועי

שלום רב,

לגבי שאלותייך:

1. אם הוא מנתק קשר לחלוטין עם הילדים (חבל מאוד, כפי שכתבת), ההשלכות הן ראשית במובן האפוטרופסות - את יכולה לבקש להיות אפוטרופא בלעדית על הילדים. מעשית זה אומר שרק את תקבעי בכל עניין שיהיה קשור לילדים ולו לא תהיה כל מעמד בעניין. במצב הרגיל, שני ההורים צריכים להסכים לכל דבר מהותי הנוגע לילדים, ללא קשר למשמורת. שנית, במובן המזונות, תוכלי לבקש מזונות מוגדלים.

2. אי אפשר לוותר על מזונות הילדים - זו זכות עצמאית העומדת להם כלפי אביהם. מה שכן עושים לפעמים בהסכמים, זה קובעים שתשלום המזונות יתבצע בסכום אחד מהוון מראש, המשולם על ידי העברת הזכויות בבית על שמך. אך זה כאשר עושים הסכם.

3. ראשית, לא ברור לי איך אפשר לעשות הסכם, אם בעלך אומר שהוא לא מוכן להתגרש בכלל ולא משתף פעולה. בשביל הסכם צריך את שיתוף הפעולה של שני הצדדים. שנית, בעניין גירושין לא הייתי מציע לך "לחסוך בעלויות" - אם יהיה הסכם מנוסח באופן בעייתי זה עלול ליצור לך בעיות שנים רבות קדימה.

ציינת בעצמך שהמקרה מסובך. אם אכן כך, רצוי שיהיה לך ליווי וייעוץ משפטי, בין אם לצורך הכנת הסכם (בהנחה ובעלך ישתף פעולה) ובין אם לצורך הליכים משפטיים.

למעלה