מקרה חותנת...

לא מסכימה איתך

לדעתי כשהורים מממנים חתונה זה בעצם מתנת החתונה שלהם לזוג הצעיר. זה לא שהם קונים מניות.
מצד שני, בלי קשר אם הם משלמים או לא, לחתן את הילדים שלהם זה גם חגיגה שלהם והרבה מהאורחים (בד"כ) זה אורחים של ההורים, אז כן יש מקום להתחשב גם ברצונות של ההורים. פשוט צריך להגיע להסכמה משותפת ולמצוא את עמק השווה. ואף אחד לא צריך להיות יותר מידיי שתלטן.

lanit

New member
מסכימה איתך חלקית

זה כסף שלה, והוא לא הוגדר כמתנה, ולכן יש מקום להתחשב ברצונות שלה, אבל זה בהחלט לא מה שקובע (אני יודעת שזה מה שכתבת בהודעה הבאה, אבל זה לא משתמע מההודעה הזו).

אחרי שהזוג יושב וחושב מה חשוב לו ומה הוא רוצה, אפשר לשמוע מהאם מה היא רוצה ולהגדיר מה הוא קו אדום מבחינתם (שהאם מעורבת בשמלה בגלל האורחים שלה) ומה הוא נסבל מבחינתם (להקה).
אני מבינה את האם, שמזמינה את האורחים שלה ורוצה לוודא שיהיה אירוע מכובד, ושלאורחים יהיה נעים. גם אצלנו זה קרה- לא רצינו לקחת כסף כדי לא להיות "בני ערובה" של ההורים, ועם זאת הסברנו להם שהאירוע יהיה מכובד ומכבד, ושכולם יהנו.
ואם יש משהו שאנחנו מתחרטים עליו מהחתונה שלנו הוא שלא השכלנו לכבד את הרצון של ההורים לתת ולעזור, מה שגרם אצלנו לפיצוץ ודחיית החתונה.

אז לפותחת השרשור- לנשום עמוק, לדבר עם הבן הזוג לגבי מה מוצא חן בעיניכם ומה תרצו באירוע, ליישר קו שלא דוחים או מקבלים שום דבר על המקום עם ההורים, אלא לנסח משפט "אנחנו צריכים לחשוב על זה" (דגש על אנחנו), ולבדוק איפה אפשר לערב ולהתייעץ.

mayushki

New member
אני לא מסכימה איתך

אני לא ביקשתי כסף. היא באה והציעה. כשאתה נותן מתנה אתה לא מתנה התניות.

The Girlie Show

New member
בעל המאה הוא בעל הדעה

אני מסיכמה שזו החתונה שלכם ואתם צריכים להחליט בה
יתכן שעם חמות כזו לא מדובר בחתונה האחרונה שלך. תהיי דיפלומטית ואל תרקי לבאר ממנה את שותה

Shaycus

New member
אני ממש לא מסכים עם מה שרשמת

זה שהיא משלמת על החתונה לא הופך אותה לכלה.
זה צריך להיות מחווה טובה ולא רצון להשתלט על החתונה.

אני הייתי מעדיף להתחתן ב20% סכום שיש לי ולא שיכתיבו לי כבר שבועיים אחרי תחילת התכנונים מי הלהקה שתופיע בחתונה שלי.

וכן - אני מבין שזה הכל בא מרצון טוב ומכוונה טובה של ההורים.

enigma80

New member
קודם כל, קחי אוויר ותירגעי
אני מבינה

שאת כועסת וזה אכן מעצבן.
יש עניין כזה להורים שמשלמים על החתונה לראות בכך אישור לעשות מה שבא להם ולנסות למשוך את האירוע למקום שהם רוצים.
לדעתי, את ובן זוגך צריכים להודות לאמא שלו על זה שהיא מממנת חלק נכבד מהאירוע, אך אם זאת להסביר לה שהחתונה הזו היא שלכם בלבד ואתם רוצים לבחור איך היא תראה. היא יכולה להציע הצעות, להעלות רעיונות אך אתם אלה שבסוף יחליטו אם כן או לא.
אני מניחה שההצעה שלה מאוד מפתה אך במידה והיא לא עומדת במה שסיכמתם אתם רשאים לא לקבל את "המתנה" שלה.

כשאנחנו התחלנו לארגן את החתונה ידענו בדיוק מה התקציב שלנו ובמה אנחנו יכולים לעמוד, חיפשנו אולמות שמחיר המנה שלהם מתאים לנו תקציבית.
הוריי התעקשו שנלך לראות מקום אחד (יקר בהרבה), שאמא שלי אישית חלמה עליו מאז שאחי תכנן את חתונתו, ולנו היה ברור שזה ממש לא בתקציב ואין טעם אפילו ללכת לבדוק. הוריי הבינו שהתקציב שלנו לא גבוה (לפי דעתם) והציעו לשלם על הוצאות האולם. כמובן שלא הסכמנו. ידענו שברגע שנסכים נאבד את עצמנו בתוך כל הארגונים האלה.
הוריי התעקשו מאוד ולא הרפו, אנחנו המשכנו להתעקש. המשכנו לחפש אולמות בתקציב ובסוף מצאנו אחד שמאוד אהבנו והחלטנו לסגור.
לפני שסגרנו הבאנו את ההורים של שנינו לראות את האולם. אני אישית אמרתי להורי שזה המקום שאנחנו רוצים להתחתן בו ומבחינתנו אנחנו סוגרים איתם.
במידה והוא ימצא חן גם בעיניהם והם עדיין יהיו מעוניינים לשלם על ההוצאות של האולם, אחלה. במידה ולא אנחנו יודעים שאנחנו יכולים לעמוד בזה לבד.

כדורי 1

New member
הנה למה מפחיד להתחתן

2 נשים שלא מבינות מה חשוב ומה לא

הצעתי אליך - אם זה מה שגורם לך לחשוב על "לא להתחתן" באמת אל תתחתני

כדורי 1

New member
זה הגיוני שבגלל להקה היא רוצה לבטל חתונה ?

היא לגמרי לא בשלה

הגברים היום מרגישים שהם חייבים להגשים לאשה כל משאלה פסיכית

אני אומר : לחנך מהרגע הראשון שהשטויות האלו לא מעניינות אותנו
מספיק לי בורקסים ובירות

לא מתאים לה ? כנראה שאנחנו לא באותו ראש

ואני לא קמצן אני פשוט לא מוכר אשליות

pipidi

New member
את מפספס את הפואנטה... אנסה להסביר

במקרה היפותטי שלא כולל את המילה חתונה
נגיד שאתה וחבר שלך החלטתם לערוך משחק כדורגל מיוחד שיחגוג 20 שנות משחק של קבוצת הכדורגל שלכם. (ראיתי מההודעות האחרות שאתה בקטע של כדורגל, לכן הדוגמא הספיציפית הזו). תהיה עלות יחסית גדולה לשלם לאיצטדיון, אוכל ושתיה ועוד כל מיני הפעלות שיהיו מעבר למשחק עצמו.

חבר אחר מגיע ומציע לשלם 80% מההוצאות על ההפקה. אחרי שבועיים, הוא אומר שהוא מצא קייטרינג שהוא ממש נהנה ממנו והוא רק רוצה שתסגרו על תאריך כדי לסגור איתו. זאת כמובן בלי שתתנו את דעתכם על הקייטרינג הזה, האם הוא מתאים או לא מתאים למשחק כדורגל, וכמובן בלי שתבדקו אותו בעצמכם.
ואז הוא גם מוסיף כבדרך אגב שהוא רוצה לבוא איתך לקנות את המדים של הקבוצה, כי הוא רוצה לוודא שתבחר בצבעים שהוא אוהב.

אז זה בכלל לא קשור לאשליות, חתונות וכו', אלא לשליטה.

coffeetoffy

New member
"לחנך"? מה היא, כלב?

לא לא, אתה ממשיך להציג פה אופי דוחה.
היא לא התכוונה באמת לבטל, היא מביעה מרמור, מה אתה רוצה מהילדה?

mayushki

New member
מיי דיר כדורי

כנראה שלא באמת הבנת את כוונת המשורר באומרו "מורידה לי את החשק להתחתן".
כשמורידים לך את החשק זה לא אומר שאתה לא תעשה.

ומי שמך להחליט שאני לא בשלה? ידידי, אני בשלה כאבוקדו בסוף העונה. זה שאם החתן לא חושבת בקו ישר
איתי לא אומרת שאני לא בשלה.

בהצלחה למי שתחליט להיות זוגתך אי שם בעתיד.

העיצה שלי...

קודם כל, קחי אוויר. עדין אל החליטו בשבילכם החלטות, אתם בתחילת הדרך וצריך פשוט למצוא את הדרך לנווט את התכנונים בצורה נכונה כדי שכולם יהיו מרוצים.

אומרים שבעל המאה הוא בעל הדיעה. בין אם מה שהיא עושה נכון או לא נכון, בין אם זה ראוי או לא ראוי ובין אם זה נחמד או לא נחמד, זו הבחירה שלה וזה המצב שצריך להתמודד איתו.

אני מציעה שתנהלי שיחה עם בן הזוג שלך - ויחד תתכננו את המשך הדרך. נקודת המוצא צריכה להיות כזו - אמא שלו רוצה לתת כסף, אבל לכסף שהיא נותנת יש מחיר והמחיר הוא התערבות שלה ורצון שלה להכתיב מה יהיה באירוע.
יש הורים שמציעים עזרה במימון האירוע, אבל גם מתערבים בכל החלטה ומארגנים הכל ויש הורים שמציעים עזרה במימון האירוע או אפילו מימון מלא לאירוע, מביעים את עמדתם אבל נותנים לזוג להחליט.
בקלפים שחילקו לכם, קיבלתם את הקלף הראשון - הורים שרוצים ונכונים לתת - אבל גם מתערבים.

מה שיהיה בהמשך הדרך - הוא בחירה שלכם. אתם צריכים להחליט - האם אתם לוקחים את הכסף ויחד איתו את ההתערבות, או אומרים לאמא שלו, תודה רבה על ההצעה, אנחנו רוצים שהאירוע יהיה שלנו ואנחנו מבינים שיש לך בעיה לתת את הכסף בלי להתערב ולכן אנחנו בוחרים שלא לקבל את הכסף - אבל גם לארגן את החתונה בהתאם למה שאנחנו רוצים - גם אם המשמעות היא אירוע יותר צנוע.
את מוזמנת לתת מתנה כראות עיניך, אבל את לא חייבת, זו לחלוטין בחירה שלך, אבל קחי בחשבון שכל מתנה שתיתני מרצונך היא מתנה ולא מקנה לך את הזכות לקבוע מה יהיה באירוע...

אלו בעיני, האפשרויות.
לדעתי, אם תחליטו להשאיר את המצב ככה- כלומר, לקבל את הכסף ולנסות למנוע ממנה להתערב, זה יגיע למצב של ריבים ופיצוצים על כל החלטה ובכל פעם היא תגיד לכם - אם אתם עושים ככה, אני לא אתן כסף, אם לא תעשו ככה, אני לא אתן כסף וכו'.

אגב, מניסיון של חברה שלי.
חברה שלי מאד רצתה שההורים יממנו להם את החתונה. ההורים שלה היו בעניין - חמותה פחות.
בעלה של החברה שלי לחץ בנושא הזה על אמא שלו (שפשוט לא אוהבת את החברה שלי ולכן לא רצתה לעזור). אני אמרתי לה כבר מההתחלה, עדיף לך לא לקחת את הכסף שלה, כסף בא עם התערבות, במיוחד כשלא הייתה כוונה לתת אותו מההתחלה.
בסוף הם אמרו שישתתפו בעלויות - אבל אחרי ויכוחים וכעסים. בשלב מסוים, הם שוב התחרטו, שניה לפני שסגרו אירוע בגן אירועים מאד יקר.
בשלב זה, הכלה החליטה שזהו, נמאס לי ועשתה אירוע לפי בחירתה ובסדר גודל שהיא ובעלה יכולים לממן עם העזרה שיקבלו מהוריה.
קצת לפני האירוע, החמה שוב שינתה דעתה ובסוף החליטה כן לתת להם את הכסף.

לגבי מימון חתונה לבד. בהחלט אפשרי - במיוחד אם מארגנים אירוע שמראש יודעים שיכסה את עצמו ולוקחים בחשבון סכום שמוכנים לחסוך ולספוג - בין אם מחיסכון ובין אם מהלוואה מהבנק. אצלנו, היו לנו חסכונות אבל האירוע כיסה עצמו לחלוטין- לא השתגענו ולא חרגנו מהתקציב.

הדיעה שלי - באופן אישי הייתי מעדיפה לא לחיות לפי גחמות של מישהו אחר. הייתי מעדיפה אירוע צנוע על אירוע שיארגנו לי ולא יהיה בו חלק.

נקודה קטנה נוספת - יכול להיות שההתנהגות של חמותך קשורה לפער בין הדורות. בעבר, היה נהוג, במיוחד אצל הציבור הדתי (וגם היום זה נהוג אצלם קצת... אבל לא אצל כולם) שההורים משלמים על האירוע אבל גם מתכננים אותו והזוג מגיע כמו אורחים. יכול להיות שזה מה שחמותך מכירה ושככה עשו לה כשהיא התחתנה ועכשיו - היא עושה את זה לכם, כי הרי את האירוע שלה היא לא תכננה בעצמה ואולי גם, כי ככה היא חושבת שדברים "צריכים" להיות. אם זה המצב, כדאי שבעלך, כשהוא מדבר איתה, יהיה אדיב אך אסרטיבי ויציין בפניה שהוא יודע שהיא לא זכתה לתכנן את האירוע שלה ויכול להיות שהחוויה נגזלה ממנה, אבל עכשיו תורכם להתחתן ואתם כן רוצים לתת את הטון שלכם. יכול להיות, שהגישה הזו תרככך אותה ויכול להיות שהיא תגלה הבנה למצבכם...
אם לא, באופן אישי לא הייתי לוקחת את המימון שלה, יכול להיות שהיא תפתיע ותציע לתת פחות כסף כמתנה ואז תדעו על מה יש להסתמך, אבל לא הייתי בונה על זה.

OnG Wedding

New member
תודי לה על ההצעה הנדיבה, תגידי שאת מאד מעריכה

אבל, חשוב לך שהחתונה שלך, תהיה שלך. גם אם היא תהיה סופר צנועה (החתונה, לא את)

אם היא רוצה לעזור לבן שלה מבחינה פננסית היא מוזמנת. אבל החתונה היא שלכם בלבד, והיא תמיד תהיה רק אורחת של כבוד בה.
את לא מוכרת את הזכויות על החתונה בעד שום הון.

אותי זה מגעיל וגם חוצפה. לפי הטיפוס היא גם תדאג להזכיר את זהעובדה שהיא ממנה את החתונה הרבה שנים קדימה ולהשתמש בזה, זה לא שווה לך. תחתכי את זה כבר עכשיו.

nomib2

New member
אני מייצגת כאן את ההורים ואנסה להציג את עמדתי

כאמא של כלה אני מניחה שאני פחות או יותר בגיל ההורים שלכם ולכן אנסה לענות ממקום של הורה.

לא נראה לי שיש זכות להורים להכתיב לזוג את אופי החתונה. אפשר לבקש, להציע אך לא לכפות.
(גם אנחנו היינו פעם צעירים ולא רצינו שההורים שלנו יכפו עלינו את אופי האירוע שלנו).
השתתפות כספית בחתונה לא!!!! מקנה זכות להתערב. היום הם קובעים מי יהיה ה-DJ ומחר הם יעזרו
בקניית הדירה ויכתיבו את צבע האריחים, הריהוט ועוד.

מי שצריך לומר להורים את דעתכם זה לא את הכלה אלא בן זוגך, הוא צריך לשבת ביחידות , איתם ולהסביר להם שתשמחו לקבל
את הכסף , תנסו לשתף אותם בארגון החתונה אך במינון שאתם תקבעו.
חשוב לזכור שהחתונה זה רק ערב אחד בחיים ולא כדאי לצאת למלחמות ולהגיע לערב המיוחל מותשים ומתוסכלים.
יחסים עכורים עם ההורים ישפיעו עליכם גם בעתיד.

לגבי בחירת השימלה, לא חושבת שיש מקום לאמו, לבוא איתך. יש את אמא שלך, אחיות או חברות שתבואנה.
אני כן חושבת שיש מקום להתחשב ברצון שלה שלא תקני שמלה מאוד חשופה כשיש קהל דתי באולם . יש שמלות מדהימות
שלא מגלות את הראוי להסתיר ועדין לא שמלות " דוסיות".
נכון כתבו לך קודמי, שיש מקום לעשות תאום ציפיות ומה שחשוב להורים וניתן להתחשב בהם רצוי לכבד אותם. אכן זה גם האירוע
של ההורים וחלק נכבד מהמוזמנים הוא שלהם.
עצה לך הכלה - אם ההורים שלך לא יכולים לעזור כספית תבקשי מהם להצטמצם במספר האורחים, ואת העלות של האורחים שלהם תממנו מהמתנות.
(אני לא חושבת שזה הוגן להזמין אורחים בלי הכרה ולא לשלם עליהם, ושמעתי על כאלה מקרים).
לסיום סיפור אמיתי - חברתי חיתנה את בנה וסוכם שההוצאות יהיו על ההורים חצי בחצי. בסיום האירוע חיפשו את הורי הכלה כדי ללכת למשרד לשלם,
והתברר שההורים נסעו הביתה . חברתי עמדה נבוכה וכמובן שילמה על כל האירוע בלית בררה.
סוף הסיפור, שהתפתחה מריבה בין בני הזוג ואחרי 8 חודשים התגרשו. תגידו שלא רק בגלל זה , מסכימה, אך מעשה ההורים לא תרם לזוגיות שלהם.

מסכימה עם מה שכתבת - המומה מהסיפור

קודם כל, מסכימה מאד עם הדברים שכתבת. נתת עצות נכונות וטובות ואני מאד מסכימה עם זה שבן הזוג צריך לעמוד מול הוריו.
אני גם מסכימה שכן יש מקום להתחשב ולבחור שמלה לא חשופה מדי.

אני בשוק! מה הם חשבו לעצמם! בסוף ההורים של החתן החזירו את הכסף? או שהזוג נתן להורים של הכלה חצי מהסכום מתוך המתנות?
אני לא יכולה לדמיין לעצמי מצב כזה. אם חס וחלילה הייתי עומדת במצב הזה מול בן הזוג, הייתי מציעה ומתעקשת שנחזיר להורים חצי מהסכום ששילמו למקום מתוך המתנות של האורחים.
סביר להניח שאם הוריי הכלה היו אומרים מראש שאין בכוונתם להשתתף במימון הוצאות האירוע - הזוג לא היה רב על זה וזה לא היה מגיע לכדי גירושין.

אצלנו, סיכמנו מראש שכל זוג הורים ייתן כמה שהוא רואה לנכון בתור מתנה. ידענו שצד אחד מבוסס יותר ולא רצינו לגרום לאי נעימויות וגם רצינו עצמאות בתכנון החתונה והיה לנו כסף לתשלום המקדמות מתוך חסכונות שלנו. בסוף, שני ההורים נתנו מתנות מאד נדיבות והכסף נשאר לנו להמשך החיים

nomib2

New member
שני הצדדים סיכמו לשלם על האירוע חצי בחצי

ולכן הורי הכלה הרשו לעצמם להזמין אורחים בלי הכרה. ידוע לי רק שהחתן החזיר חלק מהסכום להוריו, מחסכונותיו מבלי שהכלה תדע.
מדובר בזוג דתי שלא חי לפני החתונה ביחד. (שניהם היו בסוף שנות העשרים לחייהם, ציינתי גיל שלא יתקבל הרושם שמדובר בזוג ילדים, שניהם אקדמאים, היא עם תואר ראשון
והוא עם תואר שני ).
אצלנו אנחנו משלמים את החלק היחסי מבחינת מספר האורחים שלנו וחצי מהאורחים של הזוג.
מאחר שהזמנו רק 60 אורחים וההורים של הצד השני הזמינו 150 איש , כמובן ששילמנו פחות.
בחרנו להזמין רק אנשים שהם קרובים אלינו משפחתית או מבחינת חברים. אנחנו מעדיפים לשמור את הכסף
לקניית דירה,
מבחינת הזוג כל הכסף שיקבלו הערב זה מתנה עבורם, מתוך תקווה שגם הם ייעדו את זה לדירה

מצב לא פשוט

בעיני, זה לא לעניין שהחתן היה צריך להסתיר מהכלה את העובדה שהוא מחזיר חלק מהכסף להוריו.
להיפך, הכלה אמורה להרגיש אי נעימות מול הוריי החתן ולרצות לעשות כמיטב יכולתה כדי להחזיר להם לפחות חלק מהכסף!

לא יודעת איפה הייתי קוברת את עצמי מאי נעימות אם הייתי במקומה של הכלה.

אני יכולה להגיד לך, בתור הזוג הצעיר, שהעובדה שנשארו לנו המתנות של ההורים מהחתונה מאד עוזרת לנו - זה התחלה לפחות לכיוון של רכישת דירה וזו עזרה ענקית!

למעלה