מקרה חותנת...

mayushki

New member
מקרה חותנת...

וואו, אני כל כך עצבנית עכשיו שזה לא יתואר, אשמח לקצת פרופורציות.
לאחר שהחלתנו להתחתן, בישרנו את הבשורה לקרובים שלנו.
אמא שלו כמובן מאד שמחה, ואחרי שתמה ההתרגשות היא אמרה לנו-אני יודעת שאין לכם כסף ושאתם רוצים חתונה מיוחדת,
אני נותנת לכם 80% מכל העלויות.
את השאר הכוונה שאנחנו והוריי ישלמו.

מקסים לא?
לא. זה קרה רק לפני שבועיים, והנה פתאום, היום בבוקר טלפון מאמא שלו. היא שמעה על להקה מקסימה וביררה איתם מחירים
והודיעה להם שברגע שיש תאריך-היא תסגור איתם סופית.
סליחה? מה אנחנו? אורחים? מה זה צריך להיות?
כששאלתי אותה בעדינות למה היא לא התייעצה איתנו, היא אמרה לי-ממילא אני משלמת כמעט הכל, מותר לי שגם האורחים שלי יהנו.

אני לא יודעת מה לעשות. החתונה עוד בערך 7-8 חודשים וכבר זה מתחיל?
היא גם אמרה לי שהיא רוצה לראות את שמלת הכלה שלי היות וחלק מהאורחים שלה דתיים והיא רוצה שאהיה צנועה.
ממש מורידה לי את החשק להתחתן.

מה עושים?

coffeetoffy

New member
וואו..

חמותי ביקשה לבוא איתי לקנות שמלה וכמעט התעלפתי, אני יכולה לתאר לעצמי איך את מרגישה.
אני חושבת שיש לכם חיים ארוכים יחד לפניכם, ולא כדאי שתפתחי אותם ביחסים לא נעימים עם החמות.
אני שלחתי את החתן להסביר שאנחנו מעדיפים לבנות את האירוע בעצמנו, נשמח לקבל עיצות אבל המילה האחרונה שלנו בלבד.

כדאי גם לקחת בחשבון שיתכן וזו ההתרגשות של ההתחלה. אצלי אבא שלי היה אדיש כל החודשיים הראשונים ועכשיו הוא פתאום נלהב בטירוף, ואחותי שאמרה שהיא תארגן איתי את הכל בכלל לא מעורבת בהכנות (טוב, אין ממש הכנות, אבל היא לא מראה רצון להתערב).

לדעתי בשלב הראשון כדאי שהחתן יסביר שאתם (לא את, אתם!) מעדיפים לנסות ולהתמודד עם ההכנות לבד, ואתם מעריכים את עזרתה אבל אתם תפנו אליה במידת הצורך.

לגבי השמלה: גם אצלנו יהיו כמה דתיים (3 שולחנות מהדרין למען האמת), ואני מתכוונת ללבוש של לחופה אבל לא מעבר לזה. הם יודעים ומכבדים את אורח החיים החילוני שלנו וזה הכל.

בהצלחה

שריתוש26

New member
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

היא משלמת לך 80% אז את תלויה בה. או שתשלמי על החתונה שלך לבד.
נשמע לי קצת חוצפני מצידך כל הדרך שאת בשוק שהיא רוצה להיות בשליטה על מה שקורה . את יכולה להגיע איתה להסכמות אבל זה הכסף שלה ולדעתי יש לה את כל הזכות לעשות זאת.

coffeetoffy

New member
אני לא מסכימה איתך.

אם שנותנת מתנה לחתונה לא צריכה לנפנף בזה כל האירוע, ובטח שלא להתנות את זה בארגון החתונה בעצמה.

Mitmit101

New member
מסכימה לגמרי עם קופיטופי

גם ההורים שלי שמו כבר 10 אלף על החתונה ולא ביקשו שום דבר תמורת זה אחרי החתונה הם יכסו לנו גם את החוסרים ביחד עם הורי החתן..

אף אחד לא ביקש שום דבר תמורת הכסף ששם למעט שה dj ינגן כל הזמן חחח

אני הייתי אומרת לה שמעי לא מתאים לי הלהקה הזאת ואם את כל כך רוצה אותה תארגני אות לאירוע בבית שלך עם החברים שלך ..
עם כל הכבוד לך זה החתונה שלי ושל הבן שלך ואת לא יכולה להחליט כאלה החלטות רציניות.. טוב שלא רצתה לבחור לך את השמלה גם...

הייתי מעדיפה לקחת הלוואה ולא לקחת ממנה כסף..

נ ט ע 1986

New member
בדיוק מה שרשמתי הרגע למטה..

עדיף לקחת הלוואה ולא לקחת כסף מהחותנת.. זה קצת יותר קשה לזוג בתחילת הדרך אבל זה הכי בריא.. והבריאות מעל הכל..

שריתוש26

New member
לא אמרתי שאני מסכימה עם האמא

רק אמרתי שאם היא משלמת - זכותה להחליט איך היא רוצה ורואה את האירוע. והכלה יכולה להגיע איתה לעמק השווה או לדבר איתה. אבל הכסף הוא של האמא בסופו של דבר. והחתן והכלה יכולים להחליט לא להשתמש באופציה ולשלם מכספם (שאין להם). להסיק שזה מובן מאליו שהיא משלמת והכסף שלכם זה לדעתי חזירות.
קיבלתם מתנה, תעריכו אותה ותכבדו אותה. אל תקחו את זה כאילו הכסף שלכם בכיס.

Tara Yashar

New member
אני בכלל לא חושבת ככה

זה שהיא משלמת זה אמור להיות אך ורק מתוך טוב לך ואהבה לילד שלה ולאשתו לעתיד. אני מאמינה שאם נותנים מתנה ומצפים לבל בעדה משהו, כנראה שעדיף שלא יתנו...

מיושקי,
אני חושבת שיש מקום לשיחה שלך ושל בעלך עם אמו ולהסביר לה שאתם מודים לה מקרב לב על הלב הרחב והרצון לעזור, אבל שחשוב לכם יותר מהכל שזו תהיה החתונה שלכם ושתשקף את האופי שלכם, ולא שלה.
זה מאוד חשוב ויכול לעזור

שריתוש26

New member
אמור זה שם של דג

כסף שלה. היא מחליטה.

הם יכולים לבחור לא לקחת אותו או להגיע איתה להדברות.

זה כל מה שאמרתי. זה לא מובן מאליו שהיא תשלם והם יחליטו מה לעשות בכסף שלה. זה לא רשום בשום ספר חוקים. הכסף - שלה. היא יכולה להחליט פתאום שהיא חוזרת בה ואז ימצאו את עצמם קרחים מכאן ומכאן

זה בכלל לא עניין של כסף

כשהורים נותנים כסף לחתונה זה מתנה לזוג הצעיר. זה לא מה שקונה להם זכויות בחתונה.
זה הגיוני להתחשב ברצונות ההורים כי זה חגיגה גם שלהם לחתן את הילדים ויש שם גם אורחים שלהם. ואני מסכימה איתך שצריך להתחשב ולהגיע לעמק השווה אבל זה לא קשור לכסף.

ronitvas

New member
אווווו רגע, רגע!

זה נכון שהאירוע גם של ההורים, אבל מכאן ועד להחליט מה יהיה באירוע לבד, מבלי להתייעץ כי היא משלמת?????
ועוד להצהיר שהיא מחליטה כי היא משלמת????
לדעתי זה שיא החוצפה.

מיושקי, אני חושבת שהכל מאוד טרי וההתרגשות בשיאה. יכול להיות שהיא תירגע ויכול להיות שהיא לא.
מה שכן, אתם חייבים!!!! לעשות תיאום ציפיות ביניכם. לראות מה אתם רוצים כזוג בחתונה, איך אתם רואים אותה.
אחרי שאתם סגורים פחות או יותר (עדיף יותר
) ביניכם, אתם צריכים לנהל שיחה איתה.
אני מאמינה שהוא צריך להיות מוביל בשיחה, כדי שהריקושטים לא יגיעו אליך, אבל זה כבר עניין אחר.
לדבר במונחים של אנחנו וליצור חזית אחידה.
להבין גם מה זאת אומרת 80%. מאיזה סכום? אם החלטתם לצנוח צניחה חופשית עם כל האורחים לאולם, גם על זה היא תשלם 80%?
להסביר בנועם, אך באסרטיביות, שזה גם אירוע של ההורים, אבל בראש ובראשונה זה אירוע שלכם. טקס ברית הנישואין והצהרת האהבה שלכם (עם כל האהבה למשפחות שהביאוכם עד הלום).

לפעמים צריך לעשות את השיקולים וההחלטות כזוג ולהבין מה יותר שווה. ויכול להיות שהם יצאו קרחים מכאן ומכאן, ועדיין יהיה שווה להם לוותר.

mayushki

New member
אז זהו. שלא סוכם סכום

מה שהיא החליטה זה שהיא נותנת לנו כסף. היות ועדיין לא ברור כמה תעלה החתונה והיא יודעת שזה עלול להיות יקר-היא אמרה לנו-תחליטו מה שבא לכם,
איזה מקום שבא לכם וכו'-אני נותנת 80%.

מיותר לציין שמאד התרגשנו ושמחנו, זה נותן לנו יד חופשית בכל כך הרבה דברים.. מי האמין שפתאום היא תחליט לי החלטות כאלה?
היא לא מציעה, היא לא מעלה על סדר היום, היא לא רומזת-היא מחליטה.

בן הזוג שלי אמר לי שאולי נרד מכל נושא האירוע המפונפן, נעשה משהו צנוע ונשלם לבד.
זו אופציה, אבל לא בא לי. אני מתחתנת פעם בחיים ובא לי במקום שאני חולמת עליו עם שמלה שאני חולמת עליה ועם אוכל שאני מפנטזת עליו.

אוף.

שוקושית

New member
בא-רוור!

ברור שזה מובן מאליו שזו חתונה של ה
זוג

וברור שזה מובן מאליו שה
זוג
בוחר מה יהיה בחתונה.

אצלנו גם יש השתתפות גדולה מאוד של שני צידי ההורים, והיה ברור מראש שזאת החתונה שלנו והם קבעו סכום זהה למתנה, ומה שהיה צריך להשלים למחיר הסופי ירד מהמתנות.

אני מציעה לכם לשאול אותה איך היא רוצה להעביר לכם את המתנה:
לפני החתונה כדי שתוכלו לשלם מקדמות
או אחרי החתונה כצ'ק מתנה.

אל תיכנעי, אני מעדיפה לעשות חתונה פציפצפונת ולא שיקבעו לי על הלהקה.

באמת מרגיז!!

וכמובן שהכל יבוא מהצד של בן זוגך שחלילה לא תחשוב שאת מפלצת.
(מכירה כמה אמהות שחושבות שהילדים שלהם נפלאים והאשה מכשפה)

ronitvas

New member
מכירה את הבדיחה?

אישה אחת מספרת לחברתה באיזה חתן נפלא הבת שלה זכתה - הוא מסדר, מנקה, מטפל בילדים, מביא משכורת טובה וכיוב'
ובאותה נשימה היא מספרת איך הבן שלה נפל עם כלה מזעזעת - הוא מסדר, מנקה, מטפל בילדים, מביא משכורת טובה וכיוב'....

נ ט ע 1986

New member
לגמרי נכון.!!

בדיוק מה שהחותנת השתלטנית שלי עושה..
מהרגע הראשון היא פשוט נפנפה בזה..
עדיף לקחת הלוואה ולא לעשות חתונה בכסף שיעלה לי בבריאות..
לא סתם אומרים בברכת המזון:"אל תביאני לא לידי מתנת בשר ודם ולא לידי הלוואתם" כי זה פשוט עולה לחמות לראש. וזה לא שווה את זה...

meni1234

New member
מהסיבה הזאת לא הסכמתי

שההורים של ארוסתי יממנו לנו 1 ש"ח יותר ממה שההורים שלי מביאים (ביחס לכמות האנשים) למרות שהם רצו....עצה שלי...עדיף להתחתן ברחוב מאשר שכל החיים תיהי חייבת למישהו משהו... זה לא יעזוב אותך....

למעלה