מקפיצה...אשמח להצעות מה להביא מאיטליה,רעיונות

טליה80

New member
מקפיצה...אשמח להצעות מה להביא מאיטליה,רעיונות

יתקבלו בשמחה.
 

Maldini Girl

New member
אני יודעת שנשמע נדוש אבל

הדבר היחיד שהבאתי איתי מאיטליה היה פסטה. את יודעת, לא אלו שמוכרים בחנויות לתיירים (למרות שהן צבעוניות וארוזות יפה ויכולות להיות אחלה מתנה) אלא כאלה שפשוט נכנסתי למכולת וקניתי בכלום כסף.
הפסטות האיטלקיות היו בלתי רגילות. הן היו הרבה יותר טעימות מהפסטות שיש פה בארץ (שד"א אף פעם לא זלזלתי בהן ואני עד היום נהנית מהן.)
 

mica35

New member
כמה רעיונות

גבינות (בעיקר פרמזן) נשמר הרבה זמן והרבה יותר זול שם מאשר לקנות בארץ פרמזן אמיתית
פטריות טרטופו (הכמהין האיטלקית)
כל מיני אביזרים להכנת פסטות עם את בעניין.

ואני מביאה גם כל מיני חומצים בטעמים שונים, אני מאוד אוהבת את החומץ של חברת ALESSI בעיקר את החומץ פטל שלהם יש להם גם חומץ פטל בלסמי רגיל (כהה) וגם לבן, בלבן אני משתמשת לסלטים ירוקים ובבלסמי פטל הכהה אני משתמשת לתיבול סלק או ירקות אחרים. גם החומץ תאנים שלהם טוב, ויש גם אגסים ועוד סוגים שלא ניסיתי ואבל אני אישית אוהבת יותר את הפטל. אני בטוחה שיש גם עוד חברות עם חומצים מוצלחים, אז לא חייבים לקנות דווקא את החברה הזו. אמנם אפשר לקנות חומץ גם בארץ אבל אני לפחות לא הצלחתי למצוא חומץ שאני אוהבת בארץ, והמחירים ממש ממש גבוהים. בכל מקרה חומץ טוב משדרג כל ירק או סלט ברמה שלא תאמן.

גם כל מיני שמנים מיוחדים כמו שמן אגוזים וכו'.

הקישור למוצרים של אלסי:
http://www.vigo-alessi.com/products/groupView2.php?grp1=10&grp2=11
 

NTHR109

New member
בוקר טוב טליה.חוצץ בלסמי הם המקור והטוב ביותר

 

akavishon

New member
אל תשכחי להזמין אותנו לארוחת פורום כשאת

חוזרת....
לא סתם נותנים לך פה המלצות
 

טליה80

New member


 

מאקי

New member
בלסמי. גבינה. פסטה יין או גרפה אם את בצפון

או איזור לימונצ'לו מהדרומיים.
תכלס..תמיד כיף לפתוח יין שיש לו סיפור בארוחה עם חברים חודשים אחר כך..

תעשו חיים... וספרו ...


בילוי נעים...
אריוודרצ'י
 

מאקי

New member
מזל טוב לאיש המתוק ...תהנו....טוסקנה זה נהדר

את יודעת את החיים היפים של רוברטו בניני צילמו בארצ'ו...
יש שם יופי של מקומות וזו עונה מדהימה לטעמי לטוסקנה
 

salo22

New member
קודם כל גושי פרמזן מהסופר

ויש גם חרוטי גבינת ריקוטה מיובשת נהדרת, עם פלפל אדום, תבלינים אחרים או בלי. יש שמני זית עדינים ומאוד פירותיים, שווה לבדוק ולהביא את האיכותיים באמת. דובדבני אמרנה משומרים וריבות\פירות משומרים מעניינים אחרים. אם הרפתקנים קצת יותר - פרשוטו.. פטריות מיובשות.. פשוט להיכנס לסופר, לדוגמא מחירי שמני הזית למיטב זיכרוני הוגנים מאוד והמבחר די גדול ואיכותי. כנ"ל צנצנות אנטיפסטי כמו ארטישוקים - יש פירמות עם איכות גבוהה והמחירים בסופרים די מפתיעים לטובה.
 

salo22

New member
ויינות כמובן

כמה בארולו ואמרונה בעבר היו מופלאים, במחירים די מצחיקים .
 

prizman

New member
מנסיוני

ואני מניח שזה לא ממש מפתיע, איכות הגבינות והנקניקים במעדניות היא בדי הרבה רמות מעבר לסופר.
נכון שגם יקר יותר אבל לתפיסתי אם כבר אז כבר.
חומצים, מעבר לבלסמי יש עוד הרבה סוגים ולא רק בן יין לבן ואדום שאין מה להשוות בינם ובין הנמכר בישראל.
כנ"ל שמני זית, יש במנעד טעמים מאוד רחב ולכל מטרה. שמ"ז לטיגון הוא לא שמ"ז לתיבול ושמ"ז לתפו"א
הוא לא שמ"ז לפירות יים.
ממרח כמהין על בסיס חמאה עדיף על שמן כמהין.
יין למיטב זכרוני יש הגבלה של 1.5-2 ליטר לאדם מעל גיל 18.
 

מאקי

New member
לא יוכלו להילות בתיק יד...אלא אם נקנה בשדה

ושדה ברומא יש חנות משקאות מצוינת..
במזוודה אפשר לשלוח..לא לשכוח לשים על זה שביר ולבקש שישלחו כמטען שביר..
 
למעלה