מקומות פסטורליים מחוץ ללונדון

all is dream

New member
מקומות פסטורליים מחוץ ללונדון

אהלן אנשים אני מחפש מקומות יפים מחוץ ללונדון. הכוונה היא לטירות / ארמונות ולמרחבים ירוקים מרחק נסיעה קצרה מלונדון. אשמח להמלצות. תודה מראש

ayulli

New member
אוקספורדשייר

אוקספורד, וורוויק, סטראטפורד (בערך שעה עד שעה וחצי נסיעה מלונדון).

shulak14

New member
טירות לידס והיבר דרומית ללונדון

ובכלל אזור קנט. כולל העיר ברייטון. ללידס הגעתי בסיור חצי יום ופעם ברכב פרטי אבל יש לה גם נגישות נוחה בתחבורה ציבורית. להיבר שמאד אהבתי ברכבת+מונית מהתחנה. לברייטון יש רכבת שלוקחת כשעה.

YHS

New member
תלוי באיזו עונה

אם בקיץ, אכן כדאי לנסוע לברייטון. גם להמפטון קורט. בחורף ההיתי הולך על משהו כמו קיימרידג' או אוקספורד או BATH.

sela v

New member
המקומות שהזכרת

אין בהם טירות. הבעיה בחורף שרוב הטירות סגורות. אפשר ללכת לוינזדור או המפטון קורט. השאלה כמה רחוק מלונדון רוצים לסע. מרחק גדול שווה גם למחיר יקר ברכבת.

YHS

New member
אם תקרא היטב את השאלה

מדובר שם גם על "מרחבים ירוקים" ו"מקומות פסטורליים". מעבר לכך, בהמפטון יש טירה, ובברייטון יש ארמון. "נסיעה קצרה"? המונח הזה הוא מאד אישי....

shulak14

New member
היבר אמנם סגור מסוף נובמבר לידס פתו

כל השנה. כמובן אם נדע למתי הנסיעה אפשר להרחיב כי באביב כל קנט מאד מומלצת כולל גני סיסנגהרסט טונברידג' וולס ועוד.

YHS

New member
בארמון

גרה שלגיה בטירה גרה היפהפיה הנרדמת. מה הבעיה? להמפטון קוראים "קורט" ולמה שיש בברייטון קוראים פאלאס. לא אני קבעתי. זו החלטה של עליזה ב'. לוינדזור קוראים טירה, לבאקינגהם קוראים ארמון. אתה המומחה באנגליה. מי ששאל את השאלה חיפש מקומות יפים וכדוגמה, למיטב הבנתי, דיבר על ארמונות או טירות. אם אתה הבנת אחרת, אז זה בסדר מצידי.

יונית א

New member
עכשיו התבלבלתי!

טירה מבצר ארמון אחוזה בעצם מהם ההבדלים בינהם? אופי הבנייה? ההגנה? התכולה ? המטרה לה שימשו?

sela v

New member
אולי זה השם הראשוני

כלומר טירת וינזור אולי הייתה פעם טירה, כי יש סביבה חומה, ואחרי זה הפכה לארמון. או אולי חומה הופך מקום לטירה? נראה לי כדאי לפנות למילון אבן שושן לבדוק את ההבדלים.

sela v

New member
סה"כ רציתי להבהיר

שטירה זה לא מקום נטוש בו גר דרקולה אלא למשל המפטון קורט היה פעם ארמונו של הנרי השמיני. הארמון בבריטון יפה, אבל לא יותר מזה. זה מתאים לשיטוט של מקסימום שעה. בניגוד למשל לארמון בלנהיים שבערך מעביר יום שלם. פשוט לפי דעתי להגיד שזה ארמון זה יאכזב את מי שמגיע ונוסע רק לארמון אחד לעומת למשל וינזור או בלנהיים.

shulak14

New member
בברייטון יש יותר מהארמון האוריינטאל

יש את העיר העתיקה עם הסמטאות (מזכיר מאד באופי החנויות הקטנות את רחובות וינדזור) ואת החוף עם המזח ובוודאי אפשר למצוא דברים נוספים באתר העיר. זה בהחלט טיול יום נעים ברכבת. אמנם, כאפשרויות ראשונות ליציאה מלונדון אני מעדיפה את להאמפטון קורט (ארמון) וטירת וינדזור. וכעיר את קיימברידג'. אבל אם מבקשים טירות ומרחבים לא רחוק מלונדון לדעתי קנט על טירותיה היא היעד הראשון שעולה בדעתי.

sela v

New member
לפי דעתי

תלוי במזג האוויר. בריטון לא נעימה כל כך ביום ערפילי, ולפי דעתי וינזור תתאים יותר.

shulak14

New member
לסלע. אני מאד אהבתי את hever castle

כמו שכבר כתבתי גם אני חושבת שמתחילים עם וינדזור והאמפטון קורט. מאידך יש אנשים שמחפשים יותר את הקאנטרי. לגבי מה מתאים, מאחר ונראה לי שהשואל המקורי לא חזר בלאו הכי, הרי הדיון הוא תיאורטי בינינו. אני אוהבת את כל המקומות שהוזכרו.

sela v

New member
נדמה לי שעברתי מחוץ לטירה ולא

נכנסתי כי היה סגור. יש מיליון ואחת טירות יש גם את הטירה בארנדל, שמדהימה מבחוץ שוב לא הייתי בפנים. אבל יש מיליון ואחת טירות ואי אפשר לבקר בכולן בפנים, וגם על טעם ועל ריח אי אפשר להתווכח. מה שכן, יש מקומות שיותר קל להגיע אליהם בתחבורה ציבורית ויש כאלה שפחות, ולמשל לוינזור, בריטון והמפטון קורט קל להגיע, להבר לא בטוח.

למעלה