מצעד האיוולת

UHUstick

New member
מצעד האיוולת ../images/Emo32.gif

בעקבות הודעתי לשמעון עשור אני גאה ונרגש לפתוח את מצעד האיוולת הראשון. המצעד יעסוק רובו בבעיות דקדוק, הגהה ועיצוב. בעיות אלה מטבען קטנוניות עד לרמת הנקודה, בעיות שהיו מתוקנות אם הפלאייר היה עובד הגהה... לעיתים אף יזדמנו לנו רגעי חסד בהם נוכל לצפות בחוסר דיוק/היגיון מזעזע! מצעד זה הומוריסטי לחלוטין ואין בו מטרה לפגוע או להכפיש !

UHUstick

New member
מצעד האיוולת No.1

בגלל שאת הפלאיירים של אתמול זרקתי, שמתי פעמי אל עבר אתר רוקדים ובחרתי את הפלאייר הראשון שמצאתי ----------------------------------------> בפלאייר זה ניתן לראות תופעה מעניין שהתפתחה לאחרונה (שנתיים) לאחר הוספת הספרה לטלפונים הסלולרים. מר נעים כתב את מספרו כך: 0522-601255. זוהי טעות קלאסית. כדי ללמוד יותר נחזור אחורה בזמן ונראה מה היתה מטרת תכנית המספור החדשה (אותה תכנית שאיחדה את הקידומות הסלולריות). מתוך הודעה לעיתונות של משרד התקשורת מיום 20/4/2004: "אולמרט ציין כי איחוד הקידומות יאפשר לצרכן אפשרות לצמצם בהוצאות התקשורת שלו ע"י בחירת חלופות זולות יותר להתקשרות בין רשתות שונות" ז"א שמטרת איחוד המספרים היתה להקל על הצרכן לדעת לאיזו חברה הוא מתקשר. כתיבת הקידומת בצורה של 4 ספרות אינה משיגה את המטרה ולכן אינה נכונה! דבר נוסף שניתן לראות בפלאייר הנ"ל הוא שימוש בשתי נקודות(..) במקום בשלוש(...) במילה - ההרקדה" ובצירוף - "זוגות ברצף". לא הצלחתי למצוא את המטרה המדוייקת של שלוש הנקודות אבל הרעיון הכללי הוא לסמן המשך, ציפייה, מחשבה חופשית בעוד המטרה של שתי נקודות היא ??? עד לפעם הבאה, שבת שלום.

משהו קטן נוסף לגבי פלייר זה

פעם כתוב "ההרקדה", עם ה הידיעה, ופעם בלי - "הרקדה". האמת שבכלל לא הבנתי את זה... מה ? זוגות זה לא חלק מההרקדה ??? או שלא מדובר בריקודי זוגות ??? או לא בריקודי זוגות של ריקודי עם ??? כנראה במונח הרקדה התכוון לתאר ריקוד מעגל. בין 22:40 ל 23:00 כתוב "זוגות ברצף", בשביל מה ה "ברצף" ? מדובר בסך הכל ב- 20 דקות.

משהא

New member
הפלייר מעביר מסר אין חשיבות לשגיאות

סיפור חי שנוכחתי בו שימחיש את העיקר והטפל. בשנות החמישים שישים, הייתה עליה גדולה והישוב הוותיק ניסה לעזור ככל יכולתו בקליטת העולים. נפוץ היה שבעיקר מורות היו מתקנות את השפה והדיקדוק, ולעתים גם את הכתב. הייתי בבנק כאשר עמד עולה וכתב המחאה- אשרים וכמש הלף ושבה מעוט לירוט. מאחוריו עמדה מורה שראתה זאת והתחילה להסביר לו שעשרים זה עם עיין, חמש בחת, ואלף באלף...האיש הפסיק את המורה ואמר לה. גברת תכתבי שק בכתיב נכון תני לקופאי, ונראה אם ישלמו לך ?? לי משלמים עם כל השגיאות. איני אומר שלא ראוי לכתוב ללא שגיאות,אכן ראוי אבל העיקר זה העברת המסר. ריקודים שמחים אורי גבעוני

השימוש ב-4 ספרות לפני המקף

במספרי הסלולר החדש, נפוץ אצל רבים השולחים את פרטיהם אלי. האמת? לא ברור לי מדוע. כמובן שצריך להוסיף את הספרה הנוספת בצד ימין של המקף.

יוסטיק - טוב שפתחת בנושא

ואני מציע שנתחיל דווקא איתך. בתוכן דבריך אתה כותב: "בעיות שהיו מתוקנות אם הפלאייר היה עובד הגהה". רק לידיעתך: צריך לכתוב "עובר הגהה" ולא "עובד הגהה". לא כותבים "בעיות אלה", כי אם "בעיות אלו". אתה כותב: "לצפות בחוסר דיוק/היגיון מזעזע"! חשוב להדגיש כי צריך להיות רווח בין המילים דיוק והגיון, הכיתוב הנכון הוא: דיוק / היגיון. במשפט: "בעיות אלה מטבען קטנוניות עד לרמת הנקודה", צריך להוסיף את המילה "הן" לפני המילה "קטנוניות" או לחילופין לפני המילה "מטבען". בעברית נכונה אומרים "מינשר" ולא "פלאייר". עוד לפני שהתחלתי לבדוק אותך לעומק מצאתי 5 טעויות בפיסקה אחת קצרה. אני מציעה לו לבדווק עת התעויות של הקוטבים בףורומ, או שיל המרכידימ, אינ לזה סופ. שבת שלום.

UHUstick

New member
אתה לא יודע למה אתה נכנס

רק לידיעתך: צריך לכתוב "עובר הגהה" ולא "עובד הגהה". נכון, טעות הקלדה לא כותבים "בעיות אלה", כי אם "בעיות אלו". נכון, טעות שלי אתה כותב: "לצפות בחוסר דיוק/היגיון מזעזע"! חשוב להדגיש כי צריך להיות רווח בין המילים דיוק והגיון, הכיתוב הנכון הוא: דיוק / היגיון. לא נכון, טעות שלך במשפט: "בעיות אלה מטבען קטנוניות עד לרמת הנקודה", צריך להוסיף את המילה "הן" לפני המילה "קטנוניות" או לחילופין לפני המילה "מטבען". לא נכון, חזור לכיתה י' לשיעורי לשון. במשפט זה טעות שלי אבל לא זאת. בעברית נכונה אומרים "מינשר" ולא "פלאייר". גם אקדמיה אינה מילה עברית ועדיין ה-אקדמיה משתמשת בה. אני לא רואה כל פסול להשתמש במילה זו. כמו כן ל"פלאייר" אין תרגום ישיר, אחת החלופות היא מינשר (אתה מוזמן לבדוק אצל האקדמיה) ושימון - דין הודעה בפורום אינו כדין פלאייר! אני לא מעביר את הודעותי הגהה, אין לי זמן לזה. ואני גם לא דוחף אותן על כל חלון רענן. עוד משהו? ריקדים שמחים (תודה לאורי גבעוני) סטיק.

למעלה