מציאת עבודה

rs1984

New member
מציאת עבודה

אז זהו, סגרתי שנה אחרי אי מציאת עבודה.
אני בוגרת תעשיה וניהול-מערכות מידע מאריאל

אני חושבת שלא הוזה בגלל הסיבות הבאות:

1.מעבר לחיפה
2.לא היו לי בכלל הרבה ראיונות
3.לא הצלחתי לעבור את הראיונות.
4.אני

אז מה אתם מציעים? לחזור למרכז (אני לא יכולה להעביר שוב את הקטנים דירה חדשה) ?

zaske

New member
אבל אתם עכשיו אוניברסיטת

אסד-אללה.
זה אומר שכולם צריכים לפרוס שטיח אדום ולקבל אותך, לא?

1. לא מזמנים יותר מדי בוגרי אסד-אללה. מה לעשות, בחרת מוסד נפל ללמוד בו. עדיף לקחת בוגרים ממקומות אחרים על בוגרי אסד-אללה. יש דרג ואת יודעת מה , ויש לא מעט מוסדות שקודמים לאסד-אללה בשרשרת. האם סיימת את אסד-אללה בציונים גבוהים במיוחד? כי אם לא, אין באמת סיבה להעסיק אותך.
2. יש יותר מקומות עבודה במרכז - תעברי למרכז
3. לא הצלחת לעבור את הראיונות ? האם עשית הפקת לקחים? האם אחרי כל ראיון רשמת את השאלות וחזרת עליהם בבית?
4. את? זה מושג כללי מדי. לא ברור.

jgut

New member
ההערה הראשונה שלך

מיותרת לדעתי. מה היא אשמה בפוליטיקה?

Shaycus

New member

פשוט לא לעניין.

היא בכלל לא הביעה דעה על המוסד בו למדה, למה לענות לה ככה?

zaske

New member
יש גם סטודנטים שהלכו לשם משיקולים

פוליטיים.
מה לעשות, על אידאולוגיה (לא בהכרח ימנית אגב) צריך להיות מוכנים לשלם.

jgut

New member
אין לי מושג מה קורה במדמ"ח

אבל במקצועות אחרים לומדים שם גם ערבים ישראלים שמשום מה בחרו במכללה הזו. אני די משוכנעת שהם לא מצביעי ליברמן.

גילוי נאות - אמא שלי מרצה שם בתחום אחר לחלוטין (היא במרכז מבחינת דיעות).
אני הרבה יותר שמאלנית ממנה וחושבת שיש מקומות שמגיע להם להיחשב כאוניברסיטה לפני המכללה הזו. מאוד צורם לי שהשיקול להפיכתה לאוניברסיטה הוא פוליטי בעיקרו. באותה מידה, אני לא רוצה שהשיקול שלי לקבל משם מועמדים יהיה פוליטי. אם יהיה מועמד משם שיראה ידע, אז מה אכפת לי איפה הוא למד?

אני מספרת לך את כל זה, כי במציאות הדברים אינם שחור ולבן. לא כל מי שמלמד\לומד שם הוא ימני קיצוני. אני שומעת על המקום סיפורים כאלה ואחרים מכל גווני קשת הדיעות.

אנחנו לא יודעים מה היתה הסיבה שפותחת השרשור בחרה ללמוד שם. אני לא ממהרת לשפוט אותה. היא כניראה לא חברה של שטייניץ.

לי זה כלל לא צורם

הממשלה נבחרה על אגנדה ימנית וקיום ההתנחלויות, גם אם אני לא מתחבר לאידיאולגיה הזו, ואגב אני באמת לא.
אבל הציבור שהצביע למפלגות האלה זה מה שהוא רוצה. בעיניו צריך להקים אונ' בשטחים גם על חשבון האונ' הקיימות ובפרט שמביעים תקציב מבחוץ.

zaske

New member
וחוץ מזה, אם שטייניץ דואג ל50 מליון שקל

לאונ' החדשה , אז לדעתי גם צריך לתת שטיח אדום לבוגרים שלהם למוסדות ממשלתיים. מה, אין פרוייקטי מיחשוב /מערכות מידע בגופים ממשלתיים?
נשמע הזוי? גם ההכרה בהם כאונ' היא הזויה באותה מידה לדעתי האישית.
אם בסקטור הפרטי לא יעדיפו אותם, שממשלת ישראל תדאג להם לתעסוקה , בשם אותה אידאולוגיה שגרמה לה לדחוף להכרה באונ'. אז ישקיעו כמה עשרות מליוני שקלים, מה הבעיה עם זה?

Zii

New member
האמת, זו הנקודה הכי מטרידה בסיפור הזה

מבלי להיכנס לתוכן הפוליטי עד כמה שאפשר, מאיפה לעזאזל הוא ידע להקריץ 50 מיליון (שאני משוכנע שמערכת החינוך או האקדמיה עוד מלפני השאלה בנושא אריאל היו משוועים לכסף הזה) רק בשביל להשקיט את מסקנות הות"ת בפני מל"ג יו"ש?

מראה איך הכל באמת מתנהל פה, לצערי

h a j b i

New member
סתם כהערה, עם כל הרעש שאותה עושה

על המכללה \ מרכז אוניברסיטאי \ אוניברסיטה או ווטאבר, בתחומים שהם לא מדעי המחשב השם שלהם דווקא לא רע בכלל.
נתקלתי בכמה בוגרות משם עם משרות די מכובדות.
אתה בטוח שגם במדמ"ח המצב כל כך רע או שרק השיקול הפוליטי מעניין אותך?

zaske

New member
בטוח, ולא רק אני אומר את זה

אמרתי -
היה מרואיין עם ממוצע של כמעט 100, שהיה מרואיין ממש ממש טוב.
כל היתר שיצא לי לראיין משם - נפלים.
אין מה להשוות בוגר עם ממוצע של נניח 85 משם, לבוגר עם 85 מהאקדמית תל אביב יפו, או בוגר HIT עם ממוצע של 85.

והערה לגבי "משרה מכובדת" -
גם משרת פיתוח של מהנדס תוכנה בכיר במקום ההוא, באיזור השרון, ליד בהדונס, באותה חברת בילינג מובילה, זו משרה "מכובדת". הייתי מאוד נזהר מלעשות שימוש במושג "מכובד".

zaske

New member
ואגב, גם רוב הבוגרים של אונ' חיפה

שיצא לי לראיין הם נפלים.
אני חושב שאפשר בשקט להגיד שרוב אונ' חיפה כנראה לא ימנית.

וכתבתי כמה פעמים בעבר, כשאני מראיין אנשים אני שם בצד את הדעות הפוליטיות שלי. ניסיתי להביא אנשים שעבדו אתי בעבר לחברות אחרות בהן עבדתי מכל המגזרים האפשריים בחברה הישראלית. בחלק מהמקרים גם הצלחתי.

choo

Active member
בוגרי חיפה הטובים - עובדים בחיפה ברובם

עבדתי עם מספר בוגרי חיפה. כל אלו שסיימו בהצטיינות - היו טובים מאוד בעבודה. כולם עובדים באיזור חיפה - למעט אחת שאחרי כמה שנים באיזור חיפה, היגרה לתל-אביב וכיום עובדת שם.

צריך לזכור שלרוב, מי שלומד מדעי המחשב באוניברסיטת חיפה, עושה זאת משום שהוא מהאיזור - לא כי הוא החליט לעבור לחיפה במיוחד בגלל האוניברסיטה (אלא אם זה מעבר מהצפון האמיתי). לפיכך סביר שימשיך לאחר מכן לחפש עבודה בחיפה. שלב את זה עם העובדה שהמחלקה למדעי המחשב בחיפה היא צעירה למדי (בשנת 95 היא עוד לא היתה קיימת, ולימודי מדעי המחשב שם היו בתוך מתמטיקה, וברמה יחסית נמוכה) - ותסיק מכך שבוגריה לא הספיקו להתפזר יותר מדי בארץ.

choo

Active member
או במילים אחרות:

אלו מבוגרי חיפה שלא מצליחים למצוא עבודה באיזור חיפה - הם ברובם אלו שירחיבו את החיפושים שלהם לאיזור המרכז. סטטיסטית, הם יהיו הסטודנטים הפחות טובים.

choo

Active member
או במילים אחרות:

אלו מבוגרי חיפה שלא מצליחים למצוא עבודה באיזור חיפה - הם ברובם אלו שירחיבו את החיפושים שלהם לאיזור המרכז. סטטיסטית, הם יהיו הסטודנטים הפחות טובים.

zaske

New member
יש באונ' חיפה סטודנטים לא מחיפה

ואני לא מדבר על אלה שמרגישים בה "בני בית" כמו שמתנחלים ירגישו במקום שאני אוהב להגיד את שמו הערבי.

אתה יכול לשאול למה הם הלכו לאונ' חיפה ולא לטכניון - אין לי מושג. בחירה שלהם.
אחרי שהם מסיימים ללמוד הם רוצים לחזור לחיפה.

אגב, אני ראיינתי לפני כמה זמן סטודנט מאונ' חיפה. לא יודע למה הוא מחפש גם במרכז - יש לו ציונים מאוד גבוהים. לצערי הוא לא עשה עדיין כמה קורסים קריטיים מבחינתנו. הצעתי לו להתראיין למשרת קיו איי אצלנו ואין לי מושג מה קרה , אז כנראה שיש גם סטודנים עם ציונים טובים הם לא בררנים לגבי המרחק, כל עוד הם חושבים שמקום העבודה עשוי להיות טוב.

choo

Active member
יש - אבל הם מיעוט קטן יחסית לטכניון (למשל)

אני מדבר מיעוט ברמת אחוזים (לא רק בערך מוחלט).

ronen2311

New member
אתה חוזר עם התגובות המטומטמות שלך שוב ושוב

פעם שאלתי שאלה והאסד אללה הזה גורם לאנשים לזלזל בדעה שלך.
אני אישית שאלתי שאלה התגובה שלך פשוט גרמה לי להתעלם ממך לגמרי.
זה לא חשוב כאן בין אם אתה שמאלני או ימני.
אם היא המכללה (או אונ) כל כך גרועה תן סיבות הגיוניות במקום לחזור על אסדאללה. נראה שהם משחררים די הרבה מחקרים לשוק.
נסה להתגבר על הילדודיות שלך ועל הדעות הפוליטיות ותן סיבות הגיוניות. אם אתה לא יכול תעשה טובה לכולם ופשוט אל תענה.

zaske

New member
מה לעשות, אני לפחות תורם לפורום

מה התרומה שלך לפורום ? אפס עגול חוץ מביקורת?

לא נעים לך לקרוא את התגובות שלי - אל תקרא. תכתוב לך איזה סקנר שעובר פה על ה HTML קוד ומעיף את כל מה שקשור ל zaske ואפילו שים את זה כנסיון מקצועי.

מעניין לי את אתה יודע מה שאתה מתעלם מהתגובות שלי, תמשיך בקו הזה, כל המרבה, הרי זה משובח, כמו שאמרו חז"ל (אני חושב).

כתבתי בעבר - הרמה של הבוגרים במדעי המחשב של מדרסת חאפז אל אסד-אללה היא נמוכה , לא הצליחו לענות על שאלות פשוטות יחסית שכל בוגר מדעי המחשב לדעתי צריך לדעת.
כל מי שראיינתי משם היה כזה, למעט אחד שהיה לו ממוצע של כמעט 100.

zaske

New member
אגב, האם גם קאטו הזקן היה מטומטם?

כי כל נאום שלו הוא סיים ב"ויש להחריב את קרתגו".

למעלה