מצטער לאכזב את כולם אבל בסוף

Aדי

New member
מצטער לאכזב את כולם אבל בסוף

רכשתי GPZ חדש כחול או כסוף (שניהם מגיעים באותו זמן ואני אבחר את הרצוי) מהיבואן שיגיע בעוד שבוע וחצי...
תודה על כל ההמלצות וכל הסקירות שנתתם לי ונשאר רק לומר לעצמי... תתחדש! עכשיו צריך לקנות קסדה ומעיל וכו´ יש המלצות? עד 5K

יוסי®

New member
אין לך בכלל על מה להצטער........

ה-GPZ בהחלט יכול להיות כלי מהנה, ובהחלט אפשר ללמוד לרכב עליו לא פחות מאשר על GS, אבל תזכור שאחרי ההרצה, שליטה עצמית בהחלט לא תזיק.....
בקיצור - תתחדש, ורכב בזהירות
המלצות לגבי מעיל וקסדה? ב-5K אתה יכול לקנות גם קסדה טובה מאוד וגם מעיל טוב מאוד..... תיגש לאופנועית, אביזריון ושאר חנויות האביזרים.... בעיקרון, אראי ושואי בקסדות נחשבות ה"יותר טובות", אך יש גם את AGV למשל שיש אומרים שלא נופלות מהשתיים הראשונות..... לגבי מעיל - יש של ספייק ודיינז (שהם הכי ידועות עד כמה שאני יודע, לפחות בארץ.....). אני אישית רוכב עם קסדה של אראי ומעיל עור של ספייק ומרוצה מאוד

Aדי

New member
תודה, ועוד משהו קטן- כדי לקנות

נעליים מיוחדות? או להסתפק בנעליים רגילות.. ובקשר למיגון להתקין אזעקה או להסתפק במנעולים למינהם?

GPZiv

New member
בקשר לנעליים זה תלוי

הייתי ממליץ לך כרגע, לרכב עם נעליים גבוהות וסגורות. אין שום בעיה לרכב גם עם נעלי הריצה של נייק או אדידס, אך לנסיעות ארוכות ובינעירונית כדאי לרכב עם נעליים סגורות כמו נעליי הטרקינג של טימברלנד או קאטרפילר וכו´. עם הזמן, לאחר שתתרגל לאופנוע ותתחיל ברכיבה יותר רצינית ו"ספורטיבית" תוכל לקנות מגבי רכיבה שכוללים גם יותר מיגונים. בנודע למיגון, כדאי להתקין אזעקה למקרה שאתה מחנה את האופנוע קרוב למקום בו הנך שוהה באותו רגע. אם מישהו יגע לך באופנוע, ינסה לגנוב, יעלה עליו כדי לבדוק האם ישבנו מתלבש על המושב החדש באופן מושלם- אתה מיד תדע זאת ותתביית על הפושע.

Aדי

New member
בבית יש חניה מכורה, אבל בחוץ שמעתי

שהאופנועים עוברים התעללות אם לא גונבים אותם בכלל.. הבנתי שמומלץ גם לשים כיסוי? זה נכון?

יוסי®

New member
כמה דברים בנושא.........

קודם כל, אם תעשה ביטוח מקיף או נגד גניבה (צד ג´ תעשה בכל מקרה!!!!) אז הביטוח כבר יחייב אותך לכסות את האופנוע בחניית הלילה, לנעול אותו לעמוד מבוטן ולהפעיל אזעקה - משמע אזעקה אתה תהיה חייב..... גם אם אינך עושה ביטוח מקיף או נגד גניבה - אזעקה זה דבר בהחלט מומלץ - אם מישהו ינעל לך על האופנוע שום דבר לא יעזור, אבל זה בהחלט יכול למנוע מסתם ילדים וכל מיני ארחי פרחי לשחק לך באופנוע.. בנוסף, אם אתה תשים אזעקה (שוב - מאוד מומלץ) - אני ממליץ לך לעשות אותה עם ביפר - אני עשיתי עם ביפר לטווח של ק"מ, ואם האזעקה תפעל, גם אם אינני שומע אותה (אם אני למשל בתוך בניין או רחוק מהאופנוע) אז הביפר יצפצף..... כיסוי? אני מכסה את האופנוע כל אימת (מאיפה הבאתי את זה?
) שאני יורד ממנו, גם אם זה מתחת לבניין... בכך אני משיג כמה מטרות - א. "רחוק מהעין רחוק מהלב" .... - יכול למנוע גניבה אם הגנב לא יראה מה יש מתחת... ב. זה עוד דבר שהגנב יצטרך להתעסק איתו..... ג. אם אתה מחנה אותו בשמש - זה שומר על הצבע!!! ד. ילדים קטנים ושאר מטומטמים לא יגעו לך סתם באופנוע.... לכסות את האופנוע כל פעם זה די מעיק, אבל יכול לחסוך הרבה מאוד כאבי לב...... בקיצור - בהחלט מומלץ לשים אזעקה, כיסוי, מנעול דיסק ומנעול שרשרת טוב (ואל תתפשר על פחות!!!)

GPZiv

New member
ועוד סעיף

ה. כלבים ישתינו לך על הכיסוי ולא על האופנוע. (לא תכניס אופנוע למכונת כביסה).

למעלה